Soru Sabitlenmiş konular düzenlenmeli

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Öncelikle Redmi Note 7 forumunda emek verip paylaşımda bulunan, her sorumuza cevap veren, bizi aydınlatan moderator arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Yalnız forumumuzla ilgili bir sıkıntım var. Forumun bu bölümünün çok dağınık olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu işlere (twrp, rom, kernel vs.) yeni başlayan birisi için. Moderatorlerimizden ricam rn7 forumuna biraz düzen getirmeleri ve sabitlenen konulara el atmaları. Tabii ki insanların hayatları bu forumdan oluşmuyor ama neredeyse 1 yıldır atıl durumda olan ve artık işe yaramayacak hatta belki de bilmeyen birisini yanlış yönlendirebilecek sabitlenmiş konular var.

Neden bahsettiğimi anlatmak için sabitlenmiş konulardan birkaç örnek vereyim.

Mesela Xiaomi Redmi Note 7 - Resmi ROM Koleksiyonu - Global | Avrupa | Çin | Hindistan | Rusya konusu en son 28 Ekim 2019'da düzenlenmiş ve en son 10.3.12 rom var.

Redmi Note 7 Custom Rom Geliştirmeleri ve başlıkları da aynı şekilde atıl olmuş durumda.

Cohci52 hocamızın Redmi Note 7 için Stock ve Custom Rom'lar (GÜNCEL) konusu zaten bütün romları bir araya topladığı ve güncel olduğu için başka sabitlenmiş rom konusuna ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum.

[Redmi Note 7] [Kernel] [AOSP] [Android 10] YUKİ Kernel konusu gibi bir tek kerneli sabitlemektense, ekstradan bir kernel konusu açılıp telefonumuza uygun kerneller paylaşılabilir.

Ayrıca cihazına rom yüklemek isteyen birisi için parça parça konular yerine, adım adım anlatan "Bootloader kilidi açma-twrp yükleme-aosp veya miui rom yükleme-magisk ile root-kernel yükleme" gibi toplu bir konu açılabilir.

Romdan roma farklılık gösterse de genel bir "Miui Sistem Optimizasyonu İpuçları" konusunun da faydalı olacağını düşünüyorum.

Amacım kimseyi kırmak değil sadece öneride bulunmak istedim. Teşekkürler.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Bu konuya iletebilirsiniz Yes~~

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Önerileriniz için teşekkürler hocam. Sabitlenmiş rom konularında sadeleştirme gerçekleştirildi.

Yeni konu önerileriniz ise oldukça yerinde. Bölüm sorumlusu arkadaşlarımız müsait olduklarında konular ile ilgilenecekler. Eğer cihaz kullanıcısı olarak siz de bu konuları hazırlamayı düşünürseniz onları da sabite alabiliriz.

Oyla:

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konuya iletebilirsiniz Yes~~

Teşekkürler cevabınız için. Yalniz ben genel site ile ilgili değil bu bölümle ilgili sıkıntımı dile getirmek istemiştim.

Oyla:
Üst Alt