Yardım Rootsuz YD 14T Pro bankalarda root uyarısı.

bugraa033

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Buğra
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi HyperOS 2.0.201.0
Telefon Modeli
Xiami Mi 14T Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Cihazı alalı 3-4 gün oluyor ve ilk gün cihazda bankalara girmeye çalışırken böyle bir uyarı aldım(2 ayrı root checker ile root olup olmadığını kontrol ettim ve olmadığını gösterdiler), aldığım yerin yazılımcısı telefonu sıfırlamamı ve düzeleceğini söyledi sıfırladım fakat düzelmedi. Kendisine götürdüm ve telefonu bir type-c kabloya bağlayıp güç ve ses tuşlarından sıfırlama işlemi yaptı, ne yaptığını sorduğumda yazılım atıp sıfırladığını söyledi. Ardından denedim ve tüm bankalara giriş yapabildim fakat 2-3 saat geçtikten sonra tekrardan denediğimde ziraat, garanti, enpara gibi bankalara giremediğimi gördüm.
Neredeyse 2 gündür aralıksız araştırıyorum ve magisk hide yöntemi gibi bir kaç yönteme daha ulaştım fakat magiski telefonuma indirdiğimde ne zygisk gibi bir seçenek mevcut ne de magisk hide seçeneği, internette magisk nasıl kurulur doğru düzgün bulamadım. Ayrıca forumdanda 3-4 tane konu okudum fakat çok fazla terim var ve çoğunu bilmiyorum ve kendime başıma birşey yapıp cihaza zarar vermek istemiyorum. Yakın zamanda üniversiteye gideceğim ve banka uygulamaları aktif olarak her gün kullandığım uygulamalar yani çok ihtiyacım oluyor fakat şuan bu durumdan müzdaribim. Sizlerden ricam lütfen bilgili kişilerin bana yardım etmesi, bu sorunu çözebilirsem çok sevineceğim.

bugraa033

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Buğra
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-15-13-34-03-442_com.android.vending-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-15-13-34-03-442_com.android.vending-edit.jpg
    96,1 KB · Görüntüleme: 2
Oyla:

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
31
Geliştirici seçeneklerden kilit kontrolü yaptınız mı ?

Oyla:

bugraa033

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Buğra
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
Geliştirici seçeneklerden kilit kontrolü yaptınız mı ?
Hocam cihaz sertifikalı ve güvenlik güncellemesi yok, alibeyo hocamin dedigi apk uygulama yazisi aklima takıldı ve sabah bankalari silip tekrar yükledim çünkü cihazı sifirladiktan sonra sifirlama oncesi cihaz yedeği alıp onu tekrar yüklüyordum ve bundan kaynakli olabilir mi diye silip tekrar yükledim şuan bankalara giriyorum ama akşama ne olur bilemiyorum tekrar sorun yaşarsam buraya yazacağım. Dediğiniz kilit kontrolünü yapmadım ama yinede yapayım her ihtimale karşı. Nasıl yapacağım?

Oyla:

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
31
Hocam cihaz sertifikalı ve güvenlik güncellemesi yok, alibeyo hocamin dedigi apk uygulama yazisi aklima takıldı ve sabah bankalari silip tekrar yükledim çünkü cihazı sifirladiktan sonra sifirlama oncesi cihaz yedeği alıp onu tekrar yüklüyordum ve bundan kaynakli olabilir mi diye silip tekrar yükledim şuan bankalara giriyorum ama akşama ne olur bilemiyorum tekrar sorun yaşarsam buraya yazacağım. Dediğiniz kilit kontrolünü yapmadım ama yinede yapayım her ihtimale karşı. Nasıl yapacağım?

1. Ayarlar → Telefon Hakkında → Tüm özellikler (veya “Cihaz hakkında”).

2. “Os sürümü” bölümüne 7 kez tıklayarak Geliştirici seçeneklerini aç.

3. Ayarlar → Ek Ayarlar → Geliştirici Seçenekleri → Mi Kilit Durumu (Mi Unlock Status).

4. Burada şu ibarelerden biri yazar:

Bu cihaz kilitli → Bootloader kapalı (güvenli).

Bu cihazın kilidi açıldı → Bootloader açık

Farklı bir uygulama varsa da o da denildiği gibi buna neden olabilir

Oyla:

bugraa033

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Buğra
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
1
1. Ayarlar → Telefon Hakkında → Tüm özellikler (veya “Cihaz hakkında”).

2. “Os sürümü” bölümüne 7 kez tıklayarak Geliştirici seçeneklerini aç.

3. Ayarlar → Ek Ayarlar → Geliştirici Seçenekleri → Mi Kilit Durumu (Mi Unlock Status).

4. Burada şu ibarelerden biri yazar:

Bu cihaz kilitli → Bootloader kapalı (güvenli).

Bu cihazın kilidi açıldı → Bootloader açık

Farklı bir uygulama varsa da o da denildiği gibi buna neden olabilir
Hocam işlemi yaptım ve bu cihaz kilitli diyor. Yani anladığım kadarıyla bootloader kilidi açık değil.

Oyla:
Üst Alt