Ben de birkaç şey yazayım.
WPS Office:
Aslında epey meşhur bir uygulama ama bilmeyen vardır belki. Adından da anlaşılacağı üzere bir ofis yazılım paketidir. MS Word, Excel, Powerpoint dosyaları ile tam uyumludur. PDF için de kullanılabilir. Ücretsiz sürümünde özellik kısıtlaması var. Ben bir şeyler üretmekten ziyade, telefona indirdiğim/yüklediğim dokümanlar için kullanıyorum. Bu anlamda ücretsiz sürüm bana sorun yaşatmadı.
Linki:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bundle:
Bu da çok meşhur bir uygulama. Türkiye ve Dünya genelinden binlerce haber kaynağını tek bir uygulamada görmenin en iyi yollarından birisidir. Daha önce Opera tarayıcısı kullanırdım. Oradaki haber sitelerini seçemediğim için yakın zamanda bu uygulamaya geçtim.
Link:
Xodo PDF Reader & Editor:
Tablet ve akıllı telefonlar için başarılı bir PDF görüntüleme ve hatta düzenleme programı. PDF görüntülemenin yanı sıra, belge üzerinde işaretlemeler yapabilir ve metinlerin altını çizebilirsiniz. Dropbox, OneDrive ve Google Drive ile senkronizasyon özelliği var.
Link:
Hidden Settings for MIUI:
Forumdan Yunus Ceyhan hocamızın MIUI kullanan cihazlar için yazdığı bir program. Bu program ile cihazda görünmeyen veya kolaylıkla ulaşılamayan bazı ayarlara ulaşıp cihazı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ben önyüklü gelen ve normal yollarla devre dışı bırakamadığım bazı uygulamalar için kullandım. Bu sayede gereksiz kalabalıktan kurtulduğum gibi biraz pil ömrü ve boştaki ram oranında artış elde ettim. Tüm özellikleri için açıklamayı okuyun.
Link:
Office Lens:
Ben bu uygulama ile fotoğraf çekme yoluyla doküman paylaşmak ve zaman zaman okuldaki yazı tahtasındaki ders notlarını pratik bir şekilde elde etmek için kullanıyorum. Uygulamanın sayfasındaki açıklama:
"ABD ve Porto Riko’da Google Play’in “2015 Yılının En İyi Uygulamaları” listesinde yer aldı!
Office Lens, beyaz tahta ve belgelerdeki resimleri keser, iyileştirir ve okunabilir hale getirir. Office Lens ile görüntüleri PDF, Word ve PowerPoint dosyalarına dönüştürebilir ve hatta OneNote veya OneDrive'a kaydedebilirsiniz.
Office Lens, cebinizde taşıdığınız bir tarayıcı gibidir. Yazı tahtaları üzerinde aldığınız notları anında dijital ortama aktarır. Önemli belgelerinize ve kartvizitlerinize istediğiniz zaman erişin. Fikirlerinizin taslağını çizin ve unutmamak için taslağınızın fotoğrafını çekin. Faturalarınızı ve yapışkan notlarınızı bir daha asla kaybetmeyin!"
Link:
Aktüel Ürünler Market Broşürleri:
Ne olduğu adından da anlaşılıyordur. Emsallerine göre daha iyi arayüzü var. İçerikler net gözüküyor. İsteğe bağlı olarak broşür bildirimi alınabiliyor.
Link:
Choices: Stories You Play
Bu oyun son zamanlarda bağımlısı yaptı. Elbette Play Store'da bağımlılık yapan, aslında inatlaştıran bir sürü oyun var. Bu epey farklı bir oyun. Hatta oyundan ziyade bir hikaye antolojisi gibi bir şey. Okuduğunuzu rahatlıkla anlayacak kadar İngilizce bilginiz varsa tavsiye ederim. Oyunun adından anlaşılacağı üzere hikayelerin gidişatı bazı diyaloglar ve işlerdeki tercihinizden etkileniyor. Bazı özel seçenekler ve kıyafetler için oyun içi para birimi olarak 'elmas' kullanılıyor. Elmas kullanmadan oynarsanız daha zor, çoğu sahnesi eksik olacak. O şekilde tadı çıkmıyor maalesef. Bölüm sonlarında verdiği hediye elmaslar da hiçbir şeye yetmiyor. Elmaslar da pek ucuz değil. O yüzden bu oyunun modlu apk dosyasını kurarak oynamanızı şiddetle tavsiye ederim. (andropalace org üzerindeki modlar sorunsuz çalışıyor)
Link:
Modlu apk:
Sudoku:
Benim Play Store'da bulabildiğim en iyi sudoku bu. Bazılarının premium sürüm ile verdiği özelliklere sahip. Arayüzü güzel ve reklamlar da az.
Link: