Soru Rootsuz cihazda root uyarısı Yapı Kredi Mobil

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
10
Telefonum Mi Note 10 Lite (toco) Xiaomi.eu rom kullanıyorum. BL açık. Root erişimi yok.

Yapı Kredi Mobil uygulamasına 3 Aralık 2024 tarihinden itibaren girilmiyor. Şu şekilde bir uyarı çıkıyor. Normalde uyarı verir devam ederdi, şimdi direkt girişe izin vermiyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sadece BL kilidi açık olduğu için mi bu uyarı. Ve bunu aşmak için ne yapmak lazım.

Diğer bankalar da bu şekilde olursa BL açık olan kullanıcılar ciddi sıkıntılar çekecek gibi.

Lovelesss

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlyas
Cihazım
Mİ 14 Ultra
Meslek
Şöför
Konular
18
Benim telefon Bl kapalı root yok garanti bankası ve yapı kredi bankası bu uyarıyı banada verdi mobilden girişe izin vermiyor web den girebiliyorum

24030PN60G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Başta Yapı Kredi olmak üzere bir çok banka sadece bl kilidi açık yada rootlu cihazlarda değil, herhangi bir güvenlik riski gördükleri 3.parti uygulama yüklü telefonlarda bile Mobil girişlere kısıtlama getiriyor.
Ne gariptir yıllardır rootlu bir cihazda hem Vakıfbank hem de Ziraat Mobil kullandım; onlarda böyle bir sıkıntı olmadı. Özel bankaların güvenlik tedbirleri kamu bankalarına göre biraz farklı çalışıyor.
Telefonu formatlayıp ilk günkü haline getirmek çözüm olabilir.

Son düzenleme:

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Ben bootloaderi kapatmaktansa, bankayı değiştirme taraftarıyım :)

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
18
Ben bootloaderi kapatmaktansa, bankayı değiştirme taraftarıyım :)
Eğer root olmadığınız halde root uyarısı veriyorsa sizde inadına hemen root olun, ve magiski gizleyiniz. Sırf bu yüzden root olmaya zorlanan biri olarak öneriyorum. Arkadaşlarımızdan bazıları vakıfbank, Ziraatbank gibi bankalarda böyle bir durum yaşamadıklarını söylüyorlar...Çok yaşasınlar, güldürüyorlar...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başta Yapı Kredi olmak üzere bir çok banka sadece bl kilidi açık yada rootlu cihazlarda değil, herhangi bir güvenlik riski gördükleri 3.parti uygulama yüklü telefonlarda bile Mobil girişlere kısıtlama getiriyor.
Ne gariptir yıllardır rootlu bir cihazda hem Vakıfbank hem de Ziraat Mobil kullandım; onlarda böyle bir sıkıntı olmadı. Özel bankaların güvenlik tedbirleri kamu bankalarına göre biraz farklı çalışıyor.
Hocam, 1 saat önce LineageOs 20 kurarken bahsettiğiniz kamu bankalarının birinden root olmadığım halde root uyarısı aldım. Bu yüzden bende inadına root oldum ve root olduğumu gizledim. Şimdi o bankanın uygulamasını keyifle kullanıyorum.

Son düzenleme:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Valla yıllardır neredeyse kesintisiz (5-6 ay hariç) cihazlarımı rootlu kullanıyorum ve ne ziraat, nede garanti de sorun yaşamadım

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kesinlikle öyle. Ne batıyor da uyarı verip engelliyor girişi çözemedim.

Eğer root olmadığınız halde root uyarısı veriyorsa sizde inadına hemen root olun, ve magiski gizleyiniz. Sırf bu yüzden root olmaya zorlanan biri olarak öneriyorum. Arkadaşlarımızdan bazıları vakıfbank, Ziraatbank gibi bankalarda böyle bir durum yaşamadıklarını söylüyorlar...Çok yaşasınlar, güldürüyorlar...

Root gizleyici sökmüyor buna. Çünkü zaten olmayan rootu algılıyor. Root gizlesek de BL açık ya da custom rom ya da her ne haltı görüyorsa ona uyarı vermeye devam ediyor.

Vakıfbank ve Ziraat'te sadece ilk girişte uyarı verip devam ediyor. GİRİŞİ ENGELLEMİYOR. Uyarı da sürekli çıkmıyor.
Bunun haricinde Vakıf Katılım ve Enpara'da da ilk girişte uyarı haricinde bir sıkıntı yok. Başka kullandığım banka yok sanırım.

Vakıfbank Ziraatbank VakıfKatılım Enpara - Girişte uyarı sonra devam.
YapıKredi - Olmayan rootu görüp girişi engelleme.

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Njlos78
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
18
Kesinlikle öyle. Ne batıyor da uyarı verip engelliyor girişi çözemedim.

Root gizleyici sökmüyor buna. Çünkü zaten olmayan rootu algılıyor. Root gizlesek de BL açık ya da custom rom ya da her ne haltı görüyorsa ona uyarı vermeye devam ediyor.

Vakıfbank ve Ziraat'te sadece ilk girişte uyarı verip devam ediyor. GİRİŞİ ENGELLEMİYOR. Uyarı da sürekli çıkmıyor.
Bunun haricinde Vakıf Katılım ve Enpara'da da ilk girişte uyarı haricinde bir sıkıntı yok. Başka kullandığım banka yok sanırım.

Vakıfbank Ziraatbank VakıfKatılım Enpara - Girişte uyarı sonra devam.
YapıKredi - Olmayan rootu görüp girişi engelleme.
Uyarı da ne diyor ? " Root olarak devam ederseniz her türlü sorumluluğu kabul etmiş olursunuz " anlamında bir uyarı veriyor. Yani hesabınızda oluşabilecek her hangi bir olumsuz işlemde sorumluluğu size yıkıyor. Hesabınızda sizin yapmadığınız bir bir para hareketi olsa banka sorumlu olmuyor, siz sorumlu oluyorsunuz, hiç bir hak iddia edemezsiniz, bankadan hiç bir şey talep edemezsiniz.

Not : Deneyim sahibi bir kullanıcı için Root gizleyicinin sökmediği bir banka uygulaması yoktur.

entun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Enver
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
3
Arkadaşlar merhaba. Ben Xiaomi 14 ultra kullanıyorum direnç kayıtlı. Eu rom yüklemeyi düşünüyorum bankacılık uygulamalarında sorun yaşar mıyım?

spawn1321

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 10 ULTRA
Konular
59
Arkadaşlar merhaba. Ben Xiaomi 14 ultra kullanıyorum direnç kayıtlı. Eu rom yüklemeyi düşünüyorum bankacılık uygulamalarında sorun yaşar mıyım?

sorun yaşamazsınız bende eu rom kullanıyorum ve sorun yok

Üst Alt