Yardım Rootlu telefona yeni sürüm güncellemesi nasıl yapılır?

Freude

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Freude
Cihazım
Redmi 8 Pro
Meslek
Memur
Konular
2
Telefonun xiaomi redmi note 8 ve rootlu yeni sürüm güncellemesi yapmak istiyorum nasıl yapılır? Magisk manager uyguluması kullanıyorum birde imei numarası gider mi güncelleme sonrası???

Sufisko

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
..-..
Cihazım
Mi 11 lite 5g N
Konular
35
Hangi romdasinız ve hangi roma geçmek istiyorsunuz?
IMEI silinmez..

Eğer aynı romun yeni sürümüne geçeceksen sadece romu zip olarak indir ve twrp içinden flashla..

Fakat farklı rom yukleyeceksen önce twrp ile temizleme yapman lazım, sonra zip dosyasını flashlarsin. Forumdaki redmi note 8 bölümünü inceleyin. İyice emin olmadan işlem yapmayın.

salim21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Salim
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
18
Twrp ile yeni sürüm rom indirip üstüne flashlayınız imei gitmez.

Freude

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Freude
Cihazım
Redmi 8 Pro
Meslek
Memur
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi romdasinız ve hangi roma geçmek istiyorsunuz?
IMEI silinmez..

Eğer aynı romun yeni sürümüne geçeceksen sadece romu zip olarak indir ve twrp içinden flashla..

Fakat farklı rom yukleyeceksen önce twrp ile temizleme yapman lazım, sonra zip dosyasını flashlarsin. Forumdaki redmi note 8 bölümünü inceleyin. İyice emin olmadan işlem yapmayın.
Valla hocam bu konularda pekde iyi sayılmam pek bilgim yok yinede teşekkür ederim araştırmaya devam edeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Twrp ile yeni sürüm rom indirip üstüne flashlayınız imei gitmez.
Bu konulara Fransızım biraz bilgim yok hocam nasıl yapacam hiç bilmiyorum ya

salim21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Salim
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
18
Valla hocam bu konularda pekde iyi sayılmam pek bilgim yok yinede teşekkür ederim araştırmaya devam edeceğim

Bu konulara Fransızım biraz bilgim yok hocam nasıl yapacam hiç bilmiyorum ya

ArchAmedli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ArchAmedli
Cihazım
Mi Note 10
Konular
4
Kullandığınız romun yeni sürümünü indirdikten sonra twrp ye girin , install kısmından dosyanızı bulun çıkan kısımda oku kaydırın yeni güncelleme olur . Magisk root yüklü ise install da magiske gelip flashlayıp sonra reboot sistem yapmak gerekir . Yanlışım olabilir siz yine de forumda açılan rehbetrlere göz atın lütfen .
Rom güncellemesinde IMEI gitmez ama başka durumlarda da kaybetme durumunu düşünmeniz için yedekleme (Back-Up) kısmından efs yedeğini almayı unutmayın ...

Arkadaşlar hangi romda olursak olalım (Beta veya Stabil) o roma ait ZİP/RECOVERY rom dosyasını indiriyoruz ve hiç bir veri kaybı olmadan yeni güncel roma/sürüme geçiş yapıyoruz.

Her ihtimale karşı PC'ye,Flash diske , resim,müzik,video vs yedek alın ne olur ne olmaz...

Yapacağınız bu işlemlerde İMEİ SİLİNMEZ.

Görsellerde hem Türkçe hem de İngilizce dil olarak verilmiştir. Anlatıma emeği geçen archesm hocama teşekkürler...

1- ROM u indirip telefonunuzun ana hafızasına atıyoruz.
2 - Telefonunuzda TWRP i başlatınız.... (Ses + arttırma ve Güç tuşuna aynı anda basılacak)
3 - Sırası ile bu adımları takip ediniz.
Wipe -> Advanced Wipe.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Açılan kısımdan Sadece Dalvik / ART Cache / Cache yi işaretleyip (Diğerleri işaretli olmayacak, dikkat ediniz )

Swipe to Wipe düğmesini sağa kaydırınız.

4- Geri gelip TWRP in ana sayfasından INSTALL düğmesine basıp telefona attığımız yeni ROM dosyasını seçiyor ve Swipe to Confirm ok düğmesini sağa kaydırıyoruz.

5- Kurulum bittiğinde Reboot System düğmesini tıklıyor ve yeni güncellemeyi kurmuş oluyorsunuz.

NOT : Telefonda Magisk (ROOT),Kernel vs yüklü olanlar 5. adımda Reboot system demeden tekrar Twrp ana ekrana gelip Magisk,Kernel vs yükledikten sonra Reboot System düğmesine tıklasınlar.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Kullandığınız romun yeni sürümünü yüklemek için, romu indirin, twrp girin, wipe kısmından sadece dalvik Art ve Cache seçerek işlemi onaylayın, install kısmına gelip indirdiğiniz romu flaşlayın, işlem bittikten sonra sol altta wipe cache /dalvik yapın sonra reboot.. magisk kullanıyorsanız her yeni sürüm de magisk flaşlayın.. İmei silinmez Hocam.. Zaten normal şartlarda redmi note 8 de imei silinmesi gibi bir durum yok.

Son düzenleme:

Freude

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Freude
Cihazım
Redmi 8 Pro
Meslek
Memur
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığınız romun yeni sürümünü yüklemek için, romu indirin, twrp girin, wipe kısmından sadece dalvik Art ve Cache seçerek işlemi onaylayın, install kısmına gelip indirdiğiniz romu flaşlayın, işlem bittikten sonra sol altta wipe cache /dalvik yapın sonra reboot.. magisk kullanıyorsanız her yeni sürüm de magisk flaşlayın.. İmei silinmez Hocam.. Zaten normal şartlarda redmi note 8 de imei silinmesi gibi bir durum yok.
Teşekkür ederim

Kullandığınız romun yeni sürümünü indirdikten sonra twrp ye girin , install kısmından dosyanızı bulun çıkan kısımda oku kaydırın yeni güncelleme olur . Magisk root yüklü ise install da magiske gelip flashlayıp sonra reboot sistem yapmak gerekir . Yanlışım olabilir siz yine de forumda açılan rehbetrlere göz atın lütfen .
Rom güncellemesinde IMEI gitmez ama başka durumlarda da kaybetme durumunu düşünmeniz için yedekleme (Back-Up) kısmından efs yedeğini almayı unutmayın ...
Çok teşekkür ederim bilgi için

Üst Alt