Soru rootlu cihazı sıfırlamak root'u siler mi

ömer çorak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
redmi note 8pro
Meslek
öğrenci
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui global 12.5.7 kararlı
Telefon Modeli
xiaomi redmi Note 8 pro
Bootloader Kilidi
Açık
xiaomi redmi note 8 pro muiu global 12.5.7 kararlı telefonuma root attım telefonu sıfırlamam lazım.twrp ile herşeyi sıfırlasam root gider mi giderse telefon brick olur mu acil yardım lütfen (her türlü sorumluluğu alıyorum)

Moderatör tarafında düzenlendi:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Telefon brick olmaz ama root gider hocam magisk uygulaması kalabilir ama root yetkisi olmaz cihazda

Oyla:

Toorop

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Root kaldırmaya mı çalışıyorsunuz yoksa sıfırlayacağım fakat root gitmesin mi istiyorsunuz? Ona göre bir yönlendirme yapabiliriz.
Sorunuza cevap olarak, rootlama yaparken boot.img dosyasına işlem yaparak yetki alıyor uygulamanın cihaz üzerinde kontrolü için, sıfırlamanız bu işlemi geri almaz fakat sıfırlayınca uygulama yüklü olmayacağından root isteyen uygulamalar yetki alamayacağından düzgün çalışmaz. Uygulamayı(genelde magisk oluyor) geri yükleseniz bile ek kurulum isteyeceğinden bunu yapmadan yine çalışmayabilir.

Herşeyi sıfırlama derken bu arada sadece 3 wipe yapmanız yeterli, format data yaparsanız sistem de silinebilir ve açılmaz cihaz. Eski cihazlarda böyle en azından, yenilerde de tam tersi format data yapmadan açılmıyor fakat sizin cihazınız için kesin bir şey diyemeceğim.

Root kaldırmak istiyorsanız aynı romun boot.img dosyasını çıkartıp sadece onu flashlayabilirsiniz, bu imkanınız yoksa farklı bir rom kurmanız gerekir. Bazı söylentiler magisk dosyasını tekrar flashlayınca rootu kaldıracağını söylese de ben bunu onaylayamıyorum fakat denemekten zarar gelmez kaldırmaya çalışıyorsanız.

Oyla:

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi
Konular
157
Cihazınızı sıfırlarsanız root gitmez ancak magisk uygulaması kalkmış olur sonrasında tekrardan magisk uygulamasını yükleyebilirsiniz. Magisk'i komple kaldırmak istiyorsanız magisk uninstaller flashlayabilirsiniz

Oyla:

ömer çorak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
redmi note 8pro
Meslek
öğrenci
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
root magisk kalsın istiyorum sadece sıfırlama yapacağım cihaz açılırsa sıkıntı yok tekrar root atarım

Oyla:

ömer çorak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
redmi note 8pro
Meslek
öğrenci