Yardım Rootlanan cihaz eski döndürülebilir mi?

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
Arkadaşlar merhaba, telefonu formatlamak zorunda kaldım, yedekleme başarılı olmadığı için bir çok dosyayı kaybettim. Wondershare Dr.Fone isimli bir program buldum, işe yarıyormuş ve çoğu kişinin dosyalarını kurtarmış, fakat kayıp dosyaları bulmak için telefona root atması gerekiyormuş, programın kendi root özelliği varmış ve aynı şekilde rootlanan cihazın rootunu kaldırarak eski haline de döndürebiliyormuş, fakat telefonu alalı 2 ay oldu, garantisinin bozulmasını istemiyorum, kaybolan dosyalar da benim için çok önemli. Dosyaları kurtarmak için root attıktan sonra rootu kaldırsam bir şekilde anlaşılır mı rootlu olduğu? nasıl?

Erdem123

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Mi 6
Konular
27
Mi tool ile stock rom atarsan yani beta,kararlı çin gibi eski haline geri döner direk

Oyla:

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15
Stok rom flashladiginizda telefon eski haline donecektir. Root anlaşılmaz :)

Oyla:

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

ridvanterzi13

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi5 prime
Konular
15
Arkadaşlar cihazım şu anda Global Rom, bu işlem nasıl oluyor tam olarak? ve dosyalar vs. siliniyor mu?
mi flash ile rom yüklemek cihazınızı fabrika çıkışı haline döndürür. Dolayısıyla dosyalarınız silinir

Oyla:

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
mi flash ile rom yüklemek cihazınızı fabrika çıkışı haline döndürür. Dolayısıyla dosyalarınız silinir

Peki hocam bir kaç sorum var;

1. Rom yüklemeden önce dosyaları yedeklesem rom yükledikten sonra telefona yedeklenen dosyaları yükleyip eskisi gibi devam edebilir miyim hiçbir sorun olmadan?

2. Root atıp rootu geri aldığım bir cihaza mi flash ile rom yükledikten sonra bütün root geçmişi silinir, dolayısıyla root olduğu serviste vs. anlaşılmaz değil mi?

3. Mi flash ile rom atma yöntemi yasal olarak da güvenli, cihaza zarar vermeyen bir yöntem mi?

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Peki hocam bir kaç sorum var;

1. Rom yüklemeden önce dosyaları yedeklesem rom yükledikten sonra telefona yedeklenen dosyaları yükleyip eskisi gibi devam edebilir miyim hiçbir sorun olmadan?

2. Root atıp rootu geri aldığım bir cihaza mi flash ile rom yükledikten sonra bütün root geçmişi silinir, dolayısıyla root olduğu serviste vs. anlaşılmaz değil mi?

3. Mi flash ile rom atma yöntemi yasal olarak da güvenli, cihaza zarar vermeyen bir yöntem mi?
1. Evet yedekleme yaparsanız rom yükledikten sonra sıfır kurulum yapmak yerine yedeginizi kurup öyle kullanabilirsiniz.
2. Evet stock rom kurduğunuz zaman root etkisi ortadan kalkar ve sıfır cihaz almissiniz gibi olur, root kalıntısı kalmaz.
3.miflash ile rom kurulumu bildiğim kadarıyla en sade ve kesin yöntem. Hem orijinal stock rom yüklemiş oluyorsunuz hem de yüksek oranda başarılı sonuçlanıyor işlem. Nadiren hata verdiğini gördüm.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
1. Evet yedekleme yaparsanız rom yükledikten sonra sıfır kurulum yapmak yerine yedeginizi kurup öyle kullanabilirsiniz.
2. Evet stock rom kurduğunuz zaman root etkisi ortadan kalkar ve sıfır cihaz almissiniz gibi olur, root kalıntısı kalmaz.
3.miflash ile rom kurulumu bildiğim kadarıyla en sade ve kesin yöntem. Hem orijinal stock rom yüklemiş oluyorsunuz hem de yüksek oranda başarılı sonuçlanıyor işlem. Nadiren hata verdiğini gördüm.

Hocam öncelikle cevaplarınız için teşekkürler, izninizle bir kaç soru daha sormak istiyorum;

1. Cihazı rootladıktan sonra rootu aynı programla silsem serviste vs. nasıl anlıyorlar rootlu olduğunu?

2. Dosyaları yedeklemenin tek yolu cihazı laptopa bağlayıp dosyaları kopyalamak olduğu için, rom yükledikten sonra hangi klasöre atmam gerek?

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Hocam öncelikle cevaplarınız için teşekkürler, izninizle bir kaç soru daha sormak istiyorum;

1. Cihazı rootladıktan sonra rootu aynı programla silsem serviste vs. nasıl anlıyorlar rootlu olduğunu?

2. Dosyaları yedeklemenin tek yolu cihazı laptopa bağlayıp dosyaları kopyalamak olduğu için, rom yükledikten sonra hangi klasöre atmam gerek?
Servis işleyişi hakkında net bilgim yok fakat stock rom yüklendiğinde cihaz ilk haldeki duruma geldiği için garanti dışı kalma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Umarım servis ile alakalı sorunuzu daha net bilgisi olan birisi cevaplar.
2. Olarak ise tek yöntem PC aracılığıyla yedeklemek değil. İsterseniz micloud üzerinden de yedekleyebilirsiniz veya cihazınızı root işlemi yapmayı düşünüyorsanız titanium backup programı ile yedeklemenizi öneririm ki ben de bu yöntemi kullanıyorum. Dediğiniz gibi pc yedegini sadece resim video vs gibi durumlar için kullanıyorum.

Oyla:

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
Servis işleyişi hakkında net bilgim yok fakat stock rom yüklendiğinde cihaz ilk haldeki duruma geldiği için garanti dışı kalma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Umarım servis ile alakalı sorunuzu daha net bilgisi olan birisi cevaplar.
2. Olarak ise tek yöntem PC aracılığıyla yedeklemek değil. İsterseniz micloud üzerinden de yedekleyebilirsiniz veya cihazınızı root işlemi yapmayı düşünüyorsanız titanium backup programı ile yedeklemenizi öneririm ki ben de bu yöntemi kullanıyorum. Dediğiniz gibi pc yedegini sadece resim video vs gibi durumlar için kullanıyorum.

Hocam Mi Cloud üzerinden sayılı dosya yedeklenmiş maalesef, WhatsApp konuşmaları gibi dosyalar için ayrı bir yedekleme gerek, bu Titanium Backup isimli program sadece rootlu cihazlarda mı kullanılabiliyor? Rom yükledikten sonra dosyaları nasıl geri getiriyor, Rom fabrika ayarlarına döndürdüğü için?

Oyla:
Üst Alt