- Adım
- Tolga
- Cihazım
- Redmi 9A
- Konular
- 3
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Global 12.0.7
- Telefon Modeli
- Redmi 9A
- Bootloader Kilidi
- Açık
Merhaba. Öncelikle telefonuma custom rom atmak istiyorum ve elbette bununla birlikte yanında root. Ancak önceki açtığım konuda MTK işlemcinin sıkıntılı ve hard brick olma olasılığı potansiyeli yüksek olan bir cihaz olduğu söylenmişti. Tabi bilginin doğruluğundan şüphem yok araştırdım ve gerçekten öyleymiş. Telefonumu MIUI üzerinden Android 11 den 10 sürümüne düşürdüm. Öncesinde twrp, orangefox gibi recovery modları çalışmıyordu. Şimdi geçici olarak Fastboot flash ederek çalıştırabiliyorum. Cihazımla ilgili bu süreçleri ele alan doğru düzgün bir kaynak bulamadım. Bu yüzden çok soru işareti var. Öncelikle custom rom seçerken cihaz model numarası gibi özelliklere mutlaka dikkat ederim ama güvenilir başımı ağrıtmayan custom romu nereden bulabilirim ? Ayrıca twrp üzerinden rom yüklerken cihazıma göre doğru romu yüklersem yükleme esnasında olası bir sorun çıkarsa hard brick olur mu ? Soft brick çözebilirim ama hard brick olması beni üzer. ( Ayrıca hard brick olursa bootloader açıkken Edl moda girip yazılım yüklemek için yetkili hesap gibi şeyler ister mi ? )