Soru Root nedir?

Seckinsahin34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Seçkin
Cihazım
Redmi note 9s
Meslek
Yönetmen
Konular
8
Merhaba arkadaşlar.

Fotoğraf ve vidoe konusunda yüksek performanslı modelimiz için mobile fotoğrafçılık ve video üretimi konusunda en iddialı uygulama olan motioncam uygulamasını kullanıyorum. Yalnız şu an 30 kare kayıt alabiliyorum.

Yazılımcısı 60kare kayıt alabilmem için cihazımın rootlanması gerektiğini söyledi ve root sırasında kopyala yapıştır dediği bir satır verdi.
Yalnız ben bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ayrıca yapıldıktan sonra telefon komple resetlenmiş mi oluyorçok merak ediyorum.

Bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Root atmanın adımları var, bootloader kilidini açmalısın (googlea telefon markanı yazıp nasıl açıldığını izleyebilirsin), sonrasında birkaç farklı yol var. Magisk isimli uygulama ile mevcut sistemindeki bir dosyayı roota uygun hale getirmek veya twrp kurulumu yapıp (yine model yazarak twrp kurulumunu öğrenebilirsin) twrp üzerinden magiski kurman lazım. Sonrasında istediğin özellikler için forumda modüller sekmesini kullanabilirsin. Root sırasında kopyala yapıştır denen bir satırdan haberim yok, paylaşırsan öğrenmiş oluruz.

Üst Alt