Soru Root İşlemi Tehlikeli mi?

QuantumQampoze

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı
Telefon Modeli
Mi 9T
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese selamlar;
Yarın sizlerin arasına Mi 9T alarak geri dönmeyi düşünüyorum. Daha önceden Mi 8Se ve Mi 9Se modellerini kullandım. Cihazı sahibinden üzerinden satış yapan bir telefoncudan satın almayı düşünüyorum. Malum vergiler falan derken yurt içi kayıtlı ve kayıtsız cihazlar arasındaki fiyat farkı 1000-1500 lira bandına çıkıyor. Sorularım şu şekilde;
- İlk etapta cihazı 4 aylık kaydetme süresi içerisinde normal kullanmayı düşünüyorum. Daha önceki cihazlarda 2 sim slotu olduğundan 2x4 toplamda 8 aylık bir kullanım süresi sunuyordu. Mi 9T içinde aynı durum geçerli mi?
- Cihazları kullanabilmek için aldığımız yerlerden BL kilidini açtırıyor ve Magisk yükletiyoruz. Root ve Magisk gibi programlar ne kadar güvenli? Bunları yapan kişiler veya bu programları yazan kişi veya kuruluşlar kişisel bilgilerimize ulaşabilir mi? Ulaşabiliyorsa malum yolla cihazını açtırıp kullanan kişiler bu konu hakkında neler düşünüyor? Korkulacak bir durum söz konusu mu?
- 2.200 TL'ye Semers'te 2.400 TL'te Turan GSM'de Mi 9T 128 GB satışları mevcut. İki satıcıda yazılım konusunda yardımcı olacağını belirtmişler. Semers 14 gün içinde donanımsal bir sorunda değişim, Turan GSM 1 ay içerisinde değişim vaad ediyor. Ayrıca Turan GSM daha sonra oluşacak sorunlarda 3 ayda kendisi ücretsiz onarım hizmet vereceğini yazmış. Kimseyi göğe çıkarmak veya yere gömmek niyetinde değilim fakat böyle bir durum yaşayıp cihaz değiştiren veya ücretsiz onarım gibi bir durumdan yararlanan oldu mu?
-

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. Deneyimleriniz ve paylaştıklarınız cihazı satın almam konusunda bana yardımcı olacak. Duruma göre Mi A3 distribütör garantili alabilirim. Fiyat aralığım 2500 TL civarında. Başka öneriniz varsa ona da açığım.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Sim slotlarını ayrı ayrı aktif ederek kullana bilirsiniz belirttiğiniz gibi fakat dalgınlıkla ikinci yuvaya kartı takarsanız iki slotunda süresi mesaj geldikten sonra başlar dikkatli olmak lazım.

Bu tip uygulamlar açık kaynak ve kullanıcılar tarafından ortak geliştirilen uygulamalar. Kodlar binlerce kişinin elinden geçiyor ve herkes katkı sağlıyor. Dolayısı ile açık kaynağa sahip olan tüm uygulama ve içerikler çok daha güvenli olmaktadır.
Bir markaya ait bir yazılımı bin kişlik marka çalışanı gelştiriyorsa ve bunların gözünden bir şey kaçarsa yada markanın art niyetli işlemleri olursa bu bilinmeye bilir ve risk oluşturur.
Açık kaynak yazılımlarda ise onbinlerce, yüz binlerce kişi kodları görüyor ve inceliyor böylelikle bir hatanın gözden kaçma ihtimali düşük oluyor. Ayrıca gizli saklı bir şey olmaması ve bir ticari kar odaklı kuruma bağlı olmadıkları içinde daha güvenli oluyorlar.

Üçüncü soru hakkında fikrim yok.

Oyla:

QuantumQampoze

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fazlasıyla mantıklı bir açıklama, teşekkür ederim :)
Üçüncü kısım hakkında fikri veya deneyimi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim. 200 lira fark vaad edilen şeyler( 1 ay değişim, 3 ay onarım) için değer mi?

Oyla:

Reyes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi
Konular
2
aradaki fiyat farkı bence degmez hocam hangısı ucuz ıse onu almanızı tavsıye ederım. sımdı soyle bır ornek vereyım ekranı dusurdunuz kırdınız arkadas 3 ay ıcerısıde tekrar sıze yenı bır ekran mı alıp verecek yooo en fazla ekranın ucretını sızden alacak takma parasını ıstemeyecek e sen zaten aradakı 200 tl ıle ekran alır her turlu takarsın bence o 3 ay donanımsal hızmettır kı onu sen zaten buradakı arkadaslarlada kendı basına halledebılırsın ya da en olmadı bulundugun cevrede bır telefoncu ıle halledebılırsın hıc bırsey olmadı team weaver ıle arkadasın halleder (: ben bu sekılde dusunuyorum

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Mi 9 SE telefonumu bu satıcıdan aldım, güvenilir ve fiyat olarak da en uygun rakam bu satıcı da

Oyla:

QuantumQampoze

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
6
Uygun fiyatlı olanı satın almış ve aranıza katılmış bulunmaktayım. Umarım sorunsuz bir şekilde uzunca zaman kullanabilirim. Yorumlarınız için teşekkür ederim :)

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Oyla:

QuantumQampoze

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
6
Ekran koruyucu hakkında bir konu açmıştım ama buradan da sorayım. Şu edge ekranlar için üretilen kaplama elastik ekran koruyuculardan satın alabileceğim bir yer bir site var mı?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Ekran koruyucu hakkında bir konu açmıştım ama buradan da sorayım. Şu edge ekranlar için üretilen kaplama elastik ekran koruyuculardan satın alabileceğim bir yer bir site var mı?

Site güvenilir ve uygun fiyatlidir..

Oyla:
Üst Alt