Yardım Root gibi işlemlerde garanti gider mi?

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
İOS 14
Telefon Modeli
İphone SE 2020
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar Xiaomi ve Oneplus'da, Root, Custom Rom gibi işlemler yapmamız halinde ürünün yazılımsal veya donanımsal olarak garantisi gider mi acaba?, bilgisi olan aydınlatabilir mi? Teşekkürler, iyi günler dilerim.
(Mobilden girdiğim için fark etmedim, konuyu yanlış yere açtım sanırım, uygun yere açılabilirse memnun olurum, teşekkürler sayın moderatör.)

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Xiaomi de root yapmak için Bootloader kilit açmak gerekir kilit açınca da garanti riske girer o yüzden garantisiz alıp kullanmak en uygun yöntem olur...

Oneplus da garanti yok zaten...

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Merhaba arkadaşlar Xiaomi ve Oneplus'da, Root, Custom Rom gibi işlemler yapmamız halinde ürünün yazılımsal veya donanımsal olarak garantisi gider mi acaba?, bilgisi olan aydınlatabilir mi? Teşekkürler, iyi günler dilerim.
Apple'da root,custom rom gibi kavramlar yok
Android'in Root kavramı Apple'da Jailbreak olarak geçiyor magisk mantığı ile içerisinden modül gibi tweak yüklüyorsunuz ve özelleştirme yapıyorsunuz ancak
hem garanti dışı bırakır hemde Jailbreak sistemdeki açıklarla yapılıyor bu açıklar her güncellemede azalıyor bu da demek oluyor ki her güncelleme de bu iş daha da zorlaşıyor.
Önermem stabil ve kararlı bir arayüz varken gerek yok bence
ama Developer beta kurabilirsiniz
Ayda Ota ile 4-5 güncelleme alır

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
(Mobilden girdiğim için fark etmedim, konuyu yanlış yere açtım sanırım, uygun yere açılabilirse memnun olurum, teşekkürler sayın moderatör.)
Root veya twrp atmanıza gerek yok,bu işlemler için bootloader kilidini açmanız gerekir.Kilidi açmak da garantiyi bozar.

Oyla:
Üst Alt