Yardım Root Dosyalarına Müdehale Edememe Ve Read-Only Uyarısı Alma.

miui99

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Savaş
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu
Telefon Modeli
Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar Merhaba,
EU rom yüklü Redmi Note 9 pro telefonum Magisk ile rootladım ve sorunsuz kullanıyorum. Yaklaşık 10-15 adet file-root explorer tarzı uygulama denedim. Her uygulama normal olarak root erişimi için yetki istiyor. Magisk üzerinden yetki veriyorum. Root bölümüne sıkıntız bir şekilde girebiliyorum ancak hiç bir dosya ve klasör müdahale edemiyorum. (Örnek: build. prop dosyasının içeriğini değiştirememek, priv-app klasöründe apk silememek vb...) Yeni dosya ve klasöre ekleyemiyorum. Bazı programlar Read-Only uyarısı verirken bazıları da donup kalıyor. Böyle bir durum başınıza geldi mi? Rom dan veya magisk ten kaynaklanabilir mi? Veya önerebileceğiniz bir yöntem var mı? Daha önceden root erişimi ve müdehale konusunda tecrübem var. Herkese teşekkür ederim.

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Arkadaşlar Merhaba,
EU rom yüklü Redmi Note 9 pro telefonum Magisk ile rootladım ve sorunsuz kullanıyorum. Yaklaşık 10-15 adet file-root explorer tarzı uygulama denedim. Her uygulama normal olarak root erişimi için yetki istiyor. Magisk üzerinden yetki veriyorum. Root bölümüne sıkıntız bir şekilde girebiliyorum ancak hiç bir dosya ve klasör müdahale edemiyorum. (Örnek: build. prop dosyasının içeriğini değiştirememek, priv-app klasöründe apk silememek vb...) Yeni dosya ve klasöre ekleyemiyorum. Bazı programlar Read-Only uyarısı verirken bazıları da donup kalıyor. Böyle bir durum başınıza geldi mi? Rom dan veya magisk ten kaynaklanabilir mi? Veya önerebileceğiniz bir yöntem var mı? Daha önceden root erişimi ve müdehale konusunda tecrübem var. Herkese teşekkür ederim.
Platform tools indirip aşağıdaki komutu girin
Kod:
adb remount system read-write

Eğer herhangi bir hata alırsanız recovery geçip orada aynısını deneyin

Oyla:

miui99

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Savaş
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Platform tools indirip aşağıdaki komutu girin
Kod:
adb remount system read-write

Eğer herhangi bir hata alırsanız recovery geçip orada aynısını deneyin
Hocam pc üzerinden platform tools ile error veriyor. Pitch Black recovery kullanıyorum. Recovery üzerinden nasıl yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

Oyla:

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Hocam pc üzerinden platform tools ile error veriyor. Pitch Black recovery kullanıyorum. Recovery üzerinden nasıl yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?
TWRP geçin,sonra adb root deyin.Eğer adbd is already running as root derse verdiğim o komutu girin.Normal twrp ekranı dururken.Eğer adbd cannot run as root in production builds tarzı bir şey derse de,mount kısmından aşağıda olan "Mount system partition read-only" seçeneğinin tikini kaldırıyoruz,eğer tik işaretlenmemiş ise bir kere işaretleyip sonra tekrar kaldırıyoruz ve System in tikine basıyoruz(o read only olan değil,bölüm adı olan)

Oyla:

miui99

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Savaş
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam hocam bu şekilde deneyeceğim. Teşekkür ederim sağolun.

Oyla:
Üst Alt