Yardım Root Avantajları

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global rom
Telefon Modeli
Redmi note 8
Bootloader Kilidi
Açık
İMEİ atıldıktan sonra telefonuma root yetkisi geldi. Rootun ne gibi avantajlarını kullanıyorsunuz önerileriniz neler?

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Bağlantıdaki konuya göz atın.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Kısaca dümeni/direksiyonu siz ele alıyorsunuz diyelim...

Oyla:

ragist

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ismet
Cihazım
POCO F2 PRO 256
Meslek
Backend Developer
Konular
2
Gereksiz sistem uygulamalarını tamamen kapatarak bataryadan tasarruf edebilirsiniz. (Global versiyonda 127 tane gereksiz sistem uygulaması ve bloatware kapattım)

Adaway yükleyebilirsiniz bu sayede hiçbir arka plan uygulaması olmadan tüm reklamları engelleyebilirsiniz. (Host dosyası editleniyor)

Emoji paketi yükleyebilirsiniz. (Şahsen ios emojilerini kullanıyorum daha çok hoşuma gidiyor)

Telefonunuzda dolby varsa Dolby'nin equalizerını magisk üzerinden kurabilirsiniz.

Youtube vancedı microg(arka plan uygulaması) olmadan kullanabilirsiniz

Oyla:

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gereksiz sistem uygulamalarını tamamen kapatarak bataryadan tasarruf edebilirsiniz. (Global versiyonda 127 tane gereksiz sistem uygulaması ve bloatware kapattım)

Adaway yükleyebilirsiniz bu sayede hiçbir arka plan uygulaması olmadan tüm reklamları engelleyebilirsiniz. (Host dosyası editleniyor)

Emoji paketi yükleyebilirsiniz. (Şahsen ios emojilerini kullanıyorum daha çok hoşuma gidiyor)

Telefonunuzda dolby varsa Dolby'nin equalizerını magisk üzerinden kurabilirsiniz.

Hocam peki batarya tasarrufu olarak öncesi ve sonrası değerlendirmede ciddi bir fark oldu mu ?

Oyla:

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk kurduğumda, bununla ne yapacağım diyordum. Şimdi ise bunsuz ne yapacağım'a bıraktı yerini. :)
Hangi modülleri kullanıyorsunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkaplandaki çalışan uygulamaları engellemek için hangi modülü kullanıyorsunuz?

Oyla:

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Modül olarak bunları kullanıyorum eskiden biraz daha fazla kullanıyorum. Arkaplan uygulamaları için Greenfy.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210305-082134_Magisk.png
    Screenshot_20210305-082134_Magisk.png
    144,9 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20210305-082128_Magisk.png
    Screenshot_20210305-082128_Magisk.png
    155,4 KB · Görüntüleme: 28
Oyla:

ragist

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ismet
Cihazım
POCO F2 PRO 256
Meslek
Backend Developer
Konular
2
Hangi modülleri kullanıyorsunuz?

arkaplandaki çalışan uygulamaları engellemek için hangi modülü kullanıyorsunuz?
Appfreezer kullanıyorum. Dondurduğun tüm uygulamaları bloatware list olarak export edebiliyorsun. Böylece yeni bi rom yüklediğinde direkt import ederek hepsini tek seferde dondurabiliyorsun. Hatta isteyen benim listemi inceleyip Appfreezer üzerinden import ederek kullanabilir.

Not: Root kullanmıyorsanız Appfreezera adb üzerinden yetki vererek de kullanabiliyorsunuz. Bunun için websitelerinde talimatlar var

Hocam peki batarya tasarrufu olarak öncesi ve sonrası değerlendirmede ciddi bir fark oldu mu ?
Öncesinde ölçmemiştim fakat forumlarda vs. incelediğim sürelere göre çok daha iyi süreler elde ettiğimi görüyorum.

Ekli dosyalar

• FrozenPackages.zip
    1,3 KB · Görüntüleme: 5
Oyla:

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
Appfreezer kullanıyorum. Dondurduğun tüm uygulamaları bloatware list olarak export edebiliyorsun. Böylece yeni bi rom yüklediğinde direkt import ederek hepsini tek seferde dondurabiliyorsun. Hatta isteyen benim listemi inceleyip Appfreezer üzerinden import ederek kullanabilir.

Not: Root kullanmıyorsanız Appfreezera adb üzerinden yetki vererek de kullanabiliyorsunuz. Bunun için websitelerinde talimatlar var
yeni rom yükleyince tüm dosyalar silindiği için bu modülle beraber önceki romda seçtiğin tüm uygulamaları tek seferde yükleyebiliyorsun. doğru mu anladım hocam ?

Oyla:
Üst Alt