smyrniankiwi' Alıntı:
Atacak başlık bulamadım ama sanıyorum sormayı istediğim şey buradan geçiyor. Bazen telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak ya da kullanıcı verilerini en başa döndürmek gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda uygulamalar, uygulamaların şifreleri, masaüstü düzeni, klasör isimleri vs her şey gidiyor. Hepsini tekrar ve tekrar elle girmek, tanımlamak, düzenlemek gerekebiliyor. Bu işleri yapan, şu anda yedeğini alıp başımız sıkışınca geri dönebileceğimiz bir sistem, uygulama vs var mıdır? Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Teşekkürler.
@catlax66 yazmış ama ben biraz daha açayım.
2 türlü yedekleme var.
Birincisi, imaj olarak alınan ve Nandroid Backup denilen yedeklemedir. Bu işlem Custom Recovery'den yapılır ve hem system hem de data partisyonlarının imajları alınır. Yani hem kişisel bilgileriniz, ayarlarınız, uygulamalarınız ve bunların dataları hem de sistem uygulamalarınızın yani romunuzun yedeği alınmış olur. Bu işlem özellikle herhangi bir roma geri dönmek için en etkili yoldur. Mesela G2'nin orijinal romu yüklüyken alacağınız Nandroid Backup, Custom Rom yükleyip, özellikle de LG bazlı olmayan bir Rom yükleyip, geri dönüş gerektiğinde, hemen hemen en etkili yoldur. Çünkü yüklediğiniz Rom LG bazlı değilse, Rom yükleme yazılımları telefonu tanıyamaz. Bu nedenle de Rom yükleyemezsiniz. Ya unbrick yöntemlerini kullanmanız ve oldukça uğraşmanız gerekecek yada recovery'den 2 dakikada aldığınız yedeği geri yükleyeceksiniz.
Diğer yöntem ise Titanium Backup, benzeri yada cihazların kendi yedekleme uygulamaları ile alınan yedeklemelerdir. Bu yöntemde ise Rom'un değil, uygulama ve ayarların yedeklemesi yapılır. Bazı uygulamalar dahili hafızanın yani sdcard denilen, müzik, resim, ekran görüntüsü v.b dosyalarımızın yedeklerini de alır. Geri yüklerken Rom etkilenmez.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk