Yardım Rom yükleme incelikleri?

Karb10

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Oguzhan
Cihazım
Smart6 ultra
Konular
27
Arkadaşlar, selamlar sizlere rom yükleme hakkında bir sorum olucak redmi note 8 kullanıcısıyım ve bildiğiniz üzere twrp şifrelemeyi çözmüyor.
bende bu yuzden ilk rom yuklerken mesela eu beta ilk yukleyişimde format data yapıyorum + 4 wipe yapıp kullanıyorum. haftalık güncelleme geldğinde ise romu flaşlayıp magiski kurup üzerine dm-verity, forceencrypt yamasını kuruyorumki yeniden başlattığımda telefon şifrelenmesin.

benim uygulamam bu sizler nasıl bir yol izliyorsunuz twrp şifrelemeyi çözüyormu veya birkere format data yapmak yetiyormu bu konuda kafam karışık?

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Konu başlığına rom kurma incelikleri yazmışsınız ama rom kurmak pek ince bir iş değil... Hatta ne kadar ince olmazsa, ne kadar temiz kurarsanız o kadar iyi. :D

Şifre çözmeme TWRP sürümünüz ile ilgilidir. Eğer çok rahatsız ediyorsa farklı TWRP sürümü veya orangfox gibi muadil recoveryler kullanabilirsiniz.

Mevcut TWRP'niz ile ilk kurulumunuzda sorun yok olması gerektiği gibi kuruyorsunuz. Güncelleme yaparken ise rom + magisk yeterli. dm verity ve fce eğer şifreleme yapmıyorsa gerekli değil.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Güncel sürüm TWRP, custom romlarda sorun çıkartmaz ama diyelim sorun çıkartıyor; TWRP kurmanıza gerek yok. OrangeFox ve PitchBlack var. Ben OrangeFox kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım. PitchBlack tamamen şifrelenmeyi kaldırıyor hatta. Güncel kararlı sürümlerini kurabilirsiniz.

Üst Alt