Yardım Rom nedir ? Neden Rom kurmalıyım ? ve nasıl kurabilirim ARTILARI?

rezanorhan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
rezan
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Konular
5
Merhaba, Ben mi 9 se kullanıcısıyım daha önce hiç rom atmadım nasıl yapılır onu da bilmiyorum.

Ama buraya takıldıktan sonra dikkatimi çekti araştırdım da ama pek birşey anlamadım açıkcası.

telefonun mıuı sürümü 11.0.6.0 kararlı

Sorum şu

1- root Atınca telefonda ne gibi değişiklikler olacak? neler yapabileceğim. ne gibi ekstra uygulamalar kullanabilirim ?
2-yapmalı mıyım ?
3-nasıl yaparım ?
4-hangi romu Kurmalıyım?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Merhaba, Bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Merhaba, Ben mi 9 se kullanıcısıyım daha önce hiç rom atmadım nasıl yapılır onu da bilmiyorum.

Ama buraya takıldıktan sonra dikkatimi çekti araştırdım da ama pek birşey anlamadım açıkcası.

telefonun mıuı sürümü 11.0.6.0 kararlı

Sorum şu

1- root Atınca telefonda ne gibi değişiklikler olacak? neler yapabileceğim. ne gibi ekstra uygulamalar kullanabilirim ?
2-yapmalı mıyım ?
3-nasıl yaparım ?
4-hangi romu Kurmalıyım?
Neden kurmalıyım demişsin global kullandin romla Çoğu kişinin kullandiği Eu beta haftalık olarak Güncelleme alan Globaldan daha fazla özelliğe sahip olan Eu beta romun farkı

Oyla:

rezanorhan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
rezan
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden kurmalıyım demişsin global kullandin romla Çoğu kişinin kullandiği Eu beta haftalık olarak Güncelleme alan Globaldan daha fazla özelliğe sahip olan Eu beta romun farkı
Hocam yukarı resmini ekledim yani root at iyidir mi diyorsunuz telefonda şu an bi çince yazı olsun rahatsız edici bir reklm olsun pil durumu olsun herhangi bir sorunum yok ama bana bunu yapınca artı özellik katacak mı

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Hocam yukarı resmini ekledim yani root at iyidir mi diyorsunuz telefonda şu an bi çince yazı olsun rahatsız edici bir reklm olsun pil durumu olsun herhangi bir sorunum yok ama bana bunu yapınca artı özellik katacak mı
Rootu ne için kullanicaksiniz mesela bazi uygulamalar root ister yada modül kurcaksiniz diyelim mesela ben dün dolby atmos kurdum telefonun sesi hem yükseldi hemde kalitesi arttı yani yada kernel kurup daha fazla ekran süresi alabilirsiniz root birçok şeyi kullanmakta işe yariyo sizin ne yüklemek istediğinize bağlı

Oyla:

rezanorhan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
rezan
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rootu ne için kullanicaksiniz mesela bazi uygulamalar root ister yada modül kurcaksiniz diyelim mesela ben dün dolby atmos kurdum telefonun sesi hem yükseldi hemde kalitesi arttı yani yada kernel kurup daha fazla ekran süresi alabilirsiniz root birçok şeyi kullanmakta işe yariyo sizin ne yüklemek istediğinize bağlı
anladım hocam evet aslında benimde bu yüzden ilgimi çekiyor burada bazı konular görüyorum ve rootlu olması gerekiyor ibaresi yuzunden konudan hep çıkıyorum.

Peki hangisini nereden neye dikkat ederek nasıl yapacağım ? yukardaki konudan pek anlayamadım hangisini nasıl kurmalıyım

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
anladım hocam evet aslında benimde bu yüzden ilgimi çekiyor burada bazı konular görüyorum ve rootlu olması gerekiyor ibaresi yuzunden konudan hep çıkıyorum.

Peki hangisini nereden neye dikkat ederek nasıl yapacağım ? yukardaki konudan pek anlayamadım hangisini nasıl kurmalıyım
Root için Magisk yüklemeniz lazim ama önce cihazinizin bl kilidini acip twrp kurup sonra magisk kurucaksiniz forumda magisk modülleri bölümü var ordan kurmak istediğiniz modülü kurabilirsiniz

Oyla:
Üst Alt