Yardım Rom konusunda destek !

• Konbuyu başlatan kylt
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 32
  • Görüntüleme 1K

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
11
Telefon Modeli
rn7
Bootloader Kilidi
Açık
Bootloader'ı dün açtım. Cihazım Redmi Note 7
MiRoom indirmek istiyorum cihazıma
ilk ne yapmalıyım yardım edebilecek varsa memnun olurum.
Araştırarak açtım bu konuyu fakat Bire bir yardım almak daha yararıma olur.
Yani bana genel olarak ne yapmam gerektiğini tek tek anlatacak birisi gerekiyor konuya yönlendirmeyin lütfen anlasam zaten oradan yapardım

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
1- Öncelikle telefonunuzdaki Google hesabı, mi hesabı, parmak izi vs güvenlik şifrelerinden çıkış yapın

2- Yüklemek istediğiniz rom dosyasını hazırda tutun

3- Cihazınıza uygun twrp yi forumdan indirin, tek tuş twrp aracı forumda telefonunuzun alt konularında mevcut. Zip dosyasını indirdikten sonra zipten çıkarın

4- Telefonunuzu fastboot moduna alın, yani kapatın ve sonra ses kısma tuşuyla beraber açma tuşuna basın. Ekrana tamirci tavşan gelecek. Data kablosu ile bilgisayara bağlayın. Twrp dosyasının içinde yükleme aracını çalıştırın ve oradaki komutlar ile twrp yi yükleyin.

5- Twrp açılınca menüler gelir. Wipe kısmına girip format data bölümüne basıp yes yazarak sürgüyü çekin. Sonra ana menüye geri gelin, sağ en atta reboot seçeneğine girip recovery i diyin. Twrp baştan başlayacak.

6- Twrp başlayınca tekrar Wipe kısmına girin, bu sefer soldaki advanced Wipe kısmına girip şu dörtlüyü seçin (Dalvik, cashe, system, data) ve sürgüyü çekin.

7- Bu işlemden sonra yüklemek istediğiniz Zip haldeki rom dosyasını bilgisayardan telefona kopyalayın. Kopyalama bitince twrp ana menüden install kısmına girerek o rom dosyasını seçin ve sürgüyü çekin. Yükleme bitince reboot system diyin, telefon baştan başlayacak ve rom açılacaktır. İlk yükleme ve ilk açılış biraz sürebilir.

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Öncelikle telefonunuzdaki Google hesabı, mi hesabı, parmak izi vs güvenlik şifrelerinden çıkış yapın

3- Cihazınıza uygun twrp yi forumdan indirin, tek tuş twrp aracı forumda telefonunuzun alt konularında mevcut. Zip dosyasını indirdikten sonra zipten çıkarın

4- Telefonunuzu fastboot moduna alın, yani kapatın ve sonra ses kısma tuşuyla beraber açma tuşuna basın. Ekrana tamirci tavşan gelecek. Data kablosu ile bilgisayara bağlayın. Twrp dosyasının içinde yükleme aracını çalıştırın ve oradaki komutlar ile twrp yi yükleyin.

5- Twrp açılınca menüler gelir. Wipe kısmına girip format data bölümüne basıp yes yazarak sürgüyü çekin. Sonra ana menüye geri gelin, sağ en atta reboot seçeneğine girip recovery i diyin. Twrp baştan başlayacak.

6- Twrp başlayınca tekrar Wipe kısmına girin, bu sefer soldaki advanced Wipe kısmına girip şu dörtlüyü seçin (Dalvik, cashe, system, data) ve sürgüyü çekin.

7- Bu işlemden sonra yüklemek istediğiniz Zip haldeki rom dosyasını bilgisayardan telefona kopyalayın. Kopyalama bitince twrp ana menüden install kısmına girerek o rom dosyasını seçin ve sürgüyü çekin. Yükleme bitince reboot system diyin, telefon baştan başlayacak ve rom açılacaktır. İlk yükleme ve ilk açılış biraz sürebilir.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Romu telefona mi indireceğiz bir de android 10 romu yüklerken başka bir şey yapmaya gerek varmı cihaz 9

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Rica ederim. Hayır romu bilgisayara indirin. Bilgisayarda hazırda beklesin. Format data yapınca telefon hafızasında herşey silinir. BL kilidi açarken de silindiği için siz yedek almışsınızdır diye fotoğrafları falan yedek alın diye ayrıca yazmak istemedim :) Android 10 romu olmasında herhangi bir mahzur yok. Ama Android 10 da sıkıntılar mevcut genel olarak. Forumda birçok konu var şikayetler vs, henüz tam oturmadı. Karar sizin tabi, memnun kalmaz iseniz daha sonra aynı yöntemlerle dilediğiniz başka roma geçiş yapabilirsiniz

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Romu telefona mi indireceğiz bir de android 10 romu yüklerken başka bir şey yapmaya gerek varmı cihaz 9
5.adımda yapacağınız format data işlemi cihazınızın hafızasındaki bütün verileri siler. Cihaz hafızasında bulundurduğunuz rom da dahil.

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Hocam bu dediğiniz işlemler için çok iyi bir PC lazimmi benim şuan notebookum var idare edermi booyloader ondan açtım

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Çalışan herhangi bir bilgisayar işinizi görür, ben 10 yıllık laptopla yapıyorum :) işlemlerin çoğu zaten telefon üstünde, sadece twrp yüklemek ve dosya aktarımı için bilgisayara ihtiyaç var

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Çalışan herhangi bir bilgisayar işinizi görür, ben 10 yıllık laptopla yapıyorum :) işlemlerin çoğu zaten telefon üstünde, sadece twrp yüklemek ve dosya aktarımı için bilgisayara ihtiyaç var
Hocam yarın müsaitseniz ben sizi arasam görüntülü siz bana ne yapmam gerektiğini tek tek söyleseniz

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Yarın gündüz işteyim ve akşam da dışarıdayım, gece 12 ye doğru muhtemelen eve dönmüş olurum, o vakit sizin için uygunsa olur tabi :)

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Yarın gündüz işteyim ve akşam da dışarıdayım, gece 12 ye doğru muhtemelen eve dönmüş olurum, o vakit sizin için uygunsa olur tabi :)
Hocam bu dediğiniz işlemleri anlatan video varmı acaba?

Oyla:
Üst Alt