Soru Rom değiştirme

Slaps

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
14
Merhaba arkadaşlar miui romunu telefonun güncelleme bölümünden paketi seçerek değiştiremiyorum. Güncellemeyi seçiyorum ekrandan atıyor. Başka bir yolu var mıdır?

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
26
Hocam MIUI ROM'dan AOSP tabanlı romlara bu şekilde geçemezsiniz :)

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Merhaba arkadaşlar miui romunu telefonun güncelleme bölümünden paketi seçerek değiştiremiyorum. Güncellemeyi seçiyorum ekrandan atıyor. Başka bir yolu var mıdır?
Muhtemelen zip dosyalarının ismini değişerek sistemi kandırarak güncelleme yapmaya dair videoları izlediniz;
1-) Bu yöntem sağlıklı değil çoğu insanın cihazı mi logosunda takılıyor.
2-) Bu yöntem yalnızca miui 12.5 android 11de çalışıyor, miui 13te fixlendi.
3-) Bu yöntemle sadece miuiye ait stock romlara geçebilirsiniz ama yukarıda dediğim gibi çoğu kişinin cihazı brick oluyor, mi logosunda takılıyor.

İstediğiniz roma geçmek için;
Kesinlikle bootloader kiliidini açmalısınız, kilidi açmadan rom değişemezsiniz ve bootloader kilidini açmanın cihazınızın garantisini bozacağını da bilmelisiniz.

Stock rom yüklemek için mi flash uygulamasını kullanıyoruz, yalnızca cihazınıza ait stock romları yükleyebilirsiniz.

Xiaomi.eudan rom kurmak için fastboot yöntemini veya twrp ile yükleme yöntemini kullanabilirsiniz.

Diğer miui tabanlı ve custom romları kurmak için twrp veya adb sideload kullanmalısınız.

Önemli uyarı : Yapacağınız en minik hatanın cihazınızı brick edebileceğini ve size yüklü miktarda masraflar çıkartabileceğini unutmayın. Eğer kendinize güvenmiyorsanız veya herhangi bir tecrübeniz yoksa bu işlere girişmeyin. Fakat ben yaparım diyorsanız youtube üzerinden yüklemek istediğiniz romun kurulum videolarını dikkatlice izleyerek ve adım adım takip ederek yükleme yapın ama ilk önce cihazınızın bootloader kilidini açmalısınız. Geliştirici seçeneklerinde mi kilit açma durumu adında bir seçenek var. Kendinize bir mi hesabı açıp bu kısıma gelip cihaz ve hesap ekle kısmına mobil veriniz açık bir şekilde basın.( Wi-fi ile yapınca kabul etmiyor) Daha sonra size kilidi açmak için 168 saat yani 1 hafta süre vericek bu süre bitince internetten mi unlock tool uygulamasını indirmeli ve mi hesabınıza giriş yapmalısınız program üzerinden. Daha sonra cihazınızı fastboot moduna alıp gerekli fastboot sürücülerini yükleyip kilidinizi açabilirsiniz fakat kilidinizi açtığınız an garantiniz devre dışı kalır.

Uyarı: Eğer cihazınız yurtdışı ise ve imei atıldıysa rom yükleme işlemlerinde imei numaranız silinir. Bu sorun içinde Twrp üzerinde backup yerinden efs ve modem bolumlerini bir sd karta veya otg ile bir flash belleğe yedeklemelisiniz. Daha sonra rom kurduktan sonra restore kısmından geri yükleyebilirsiniz ama bu işlem bazen hata verebiliyor ve sizi tekrar imei attırmak zorunda bırakabilir.

Size rom yüklemek için yapabileceğiniz şeyleri yukarıda açıkladım. Eğer yapmakta kararliysanız iyice rom kurulum videolarına göz atın. En minik hatanızda cihazı bozabilirsiniz çünkü ve tamiri de ucuz birşey olmuyor bazen.

Üst Alt