Yardım Rom değişince persist dosyasıda değişirmi ?

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Hindistan Rom 11.0.5.0
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar telefonumun romunu değiştirdiğimde örnek olarak Hindistan romdan EU roma geçtiğimde persist dosyasıda değişirmi ?

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Persis aynı kalır. Aynı zamanda bir sıkıntı çıkarsa .tgz uzantılı global fastboot rom indirip dosyaları çıkart yapıp persist.img dosyasını bulabilirsiniz

Oyla:

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Persis aynı kalır. Aynı zamanda bir sıkıntı çıkarsa .tgz uzantılı global fastboot rom indirip dosyaları çıkart yapıp persist.img dosyasını bulabilirsiniz
Telefonumun mobil verisinde bir problem var bazen full çekmesine rağmen çok yavaş. Whatsaptan mesaj bile gitmiyor. Uçak moduna alıp tekrar açarak bu sorunu gideriyorum. Zırt bırt rom değiştikten sonra olmaya başladı. Persist dosyasını forumdaki konulardan değiştirsem düzelirmiki ? Mobil veriye etkisi varmıdır acaba ?

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Telefonumun mobil verisinde bir problem var bazen full çekmesine rağmen çok yavaş. Whatsaptan mesaj bile gitmiyor. Uçak moduna alıp tekrar açarak bu sorunu gideriyorum. Zırt bırt rom değiştikten sonra olmaya başladı. Persist dosyasını forumdaki konulardan değiştirsem düzelirmiki ? Mobil veriye etkisi varmıdır acaba ?
Persist öyle birşey değil. Sensörler vs düzgün calismazsa kurulması gerek. Sizin sorun modem de gibi duruyor

Oyla:

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
Persist öyle birşey değil. Sensörler vs düzgün calismazsa kurulması gerek. Sizin sorun modem de gibi duruyor
Modem derken ? Telefonun mobil verisinde bir problem var çözümü varmıdır acaba bildiğiniz kadarıyla ?

Oyla:

yusuf00300

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi Note 8pro
Konular
4
Hocam az ceken veya internet kapasitesinin az oldugu bir yerde iseniz ondan kaynaklaniyor da olabilir. Bende de ayni sorun var ama az ceken bir yer oldugu icin.

Oyla:

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
Hocam az ceken veya internet kapasitesinin az oldugu bir yerde iseniz ondan kaynaklaniyor da olabilir. Bende de ayni sorun var ama az ceken bir yer oldugu icin.
Şehir merkezinde Samsunda yaşıyorum full 4.5g çekiyor gösteriyor. Anlayamadım gitti.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Modem derken ? Telefonun mobil verisinde bir problem var çözümü varmıdır acaba bildiğiniz kadarıyla ?
Modem dosyası telefonun çekmesine yarayan bir dosya. Romlarin içerisinde bulunur genelde. Kullandığınız custom romlar bunu değiştirmiş yada siz çok rom kurduğunuz için bozulmuş olabilir. Cihazınızın fastboot romunun içinden
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ve twrpden yada orangefox hangisini kullanıyorsanız flashlayın, nereye atılması gerektiğini sorarsa modem seçin

Oyla:

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
Modem dosyası telefonun çekmesine yarayan bir dosya. Romlarin içerisinde bulunur genelde. Kullandığınız custom romlar bunu değiştirmiş yada siz çok rom kurduğunuz için bozulmuş olabilir. Cihazınızın fastboot romunun içinden
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ve twrpden yada orangefox hangisini kullanıyorsanız flashlayın, nereye atılması gerektiğini sorarsa modem seçin
Şuanda hindistan rom kullanıyorum. İnternetten Indıa Stabil Fastboot romunu indiriyorum fakat nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok. Anlatabilirmisiniz veya forumda rehber varsa oraya bakayım. Rom değişimini XiaomiToolv2 kullanarak yapıyordum.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Şuanda hindistan rom kullanıyorum. İnternetten Indıa Stabil Fastboot romunu indiriyorum fakat nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok. Anlatabilirmisiniz veya forumda rehber varsa oraya bakayım. Rom değişimini XiaomiToolv2 kullanarak yapıyordum.
Forumda rehberler mevcut, arama butonunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Madem stock romlar arasında dolaşıyorsunuz, bl açıksa fastboot romu temiz kurulumla flashlayın. Kesin çözüm olur diyemem, sorun ondaysa çözer. Sorun baz istasyonu yada kullandığınız operatorde de olabilir

Oyla:
Üst Alt