Yardım Rom atarken çöken telefon 5 gün sorna geldi ama ?

aristotlee

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
note 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUMI Global 11.09 kararlı
Telefon Modeli
note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar ve üstatlar birşey sormak istiyorum.

Daha önce imei repair işlemi yapmıstım 4.5 g cekmediği için tekrardan işlem yaparken sistemi komple silmiştim ve global rom atarken unlock klidini kapatmıştım ve telefon daha açılmadıydı.

Bir telefoncuya verdim 5 gün sonra telefon geldi ama Şuan
MIUMI sürümü: 11.0.9.0(PCOMIXM)
Android sürümü: 9 PKQ1.190616.001

telefon yine 4.5G cekmiyor 300 tl verdim telefoncuya .
Arka kapağını acıp sanırım edl moduna alıp rom yüklemişler ve telefon yine E de çekiyor

Şimdi ben unlock klidini açmak için uygulamayı indirdim ve 165 kusur yani 7 gün bekleme süresi verdi.

Bu yüzden kendim rom atamıyorum unlock klidi kapalı diye.

telefonuncunun attığı imei eski bir huawi telefon ve 4.5 g desteklemiyor . ben buna yeniden İMEİ repair işlemi yapsam sorun olurmu.
Şuan bildiğiniz telefondan o kadar sogudum ki imkanım olsa yeni telefon alacağım.

Unlock klidi varken yeniden imei atılırmı
şuan güncelleme mevcut v.12 kararlı sürüme . Güncellesem otomatik sorun olur mu.
veya ne yapmam lazım bilgi verme şansınız varmıdır

telefonu tamire vermeden önceki board id 1.90 idi ama tamirden geldikten sonra board id 1.30.0 olmuş .
ve redmi note 8 M1908C3JE olan model şuan M1908C3JH OLMUŞ ?
bunun sebebini bilen varmıdır acaba. ?
yoksa telefoncu içindeki parçaları değiştirmiş olabilir mi acaba ?

Son düzenleme:

yasin333

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
0
Merhaba arkadaşlar ve üstatlar birşey sormak istiyorum.

Daha önce imei repair işlemi yapmıstım 4.5 g cekmediği için tekrardan işlem yaparken sistemi komple silmiştim ve global rom atarken unlock klidini kapatmıştım ve telefon daha açılmadıydı.

Bir telefoncuya verdim 5 gün sonra telefon geldi ama Şuan
MIUMI sürümü: 11.0.9.0(PCOMIXM)
Android sürümü: 9 PKQ1.190616.001

telefon yine 4.5G cekmiyor 300 tl verdim telefoncuya .
Arka kapağını acıp sanırım edl moduna alıp rom yüklemişler ve telefon yine E de çekiyor

Şimdi ben unlock klidini açmak için uygulamayı indirdim ve 165 kusur yani 7 gün bekleme süresi verdi.

Bu yüzden kendim rom atamıyorum unlock klidi kapalı diye.

telefonuncunun attığı imei eski bir huawi telefon ve 4.5 g desteklemiyor . ben buna yeniden İMEİ repair işlemi yapsam sorun olurmu.
Şuan bildiğiniz telefondan o kadar sogudum ki imkanım olsa yeni telefon alacağım.

Unlock klidi varken yeniden imei atılırmı
şuan güncelleme mevcut v.12 kararlı sürüme . Güncellesem otomatik sorun olur mu.
veya ne yapmam lazım bilgi verme şansınız varmıdır
4.5g özelliği olmayan bir telefonun imeisinin atılmasıyla alakalı bir problem değil yaşadığınız olay.Telefoncu imei yi bozuk bir qcn doyasınının üzerine yazmış.Kilidi açınca orijinal qcn dosyasını bulup atarsınız tekrardan imei.Kilidi açmadan kendiniz imei atamazsınız.Bu arada telefon Çin mi Global model mi?Redmi Note 8 ler için board id çok önemli uyumlu olan bir qcn bulmanız lazım önceden nasıl yaptınız bu işlemi qcn dosyası bulup mu yoksa yedek mi aldınız?
Önceden 4.5 g nin çekmediğine nasıl karar verdiniz?4.5g yi açmak için gerekli olan kodu girdiniz mi mesela?

Oyla:

aristotlee

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4.5g özelliği olmayan bir telefonun imeisinin atılmasıyla alakalı bir problem değil yaşadığınız olay.Telefoncu imei yi bozuk bir qcn doyasınının üzerine yazmış.Kilidi açınca orijinal qcn dosyasını bulup atarsınız tekrardan imei.Kilidi açmadan kendiniz imei atamazsınız.Bu arada telefon Çin mi Global model mi?
Önceden 4.5 g nin çekmediğine nasıl karar verdiniz?4.5g yi açmak için gerekli olan kodu girdiniz mi mesela?
telefoncu çin modeli dedi bana . 4.5g yi açmak için exrta kod mu var acaba . ve şuan v.12 kararlı sürüm güncellemesi var telefonda otomatık güncellesem sorun olur mu acaba

Telefon simkart ayarlarından 4.5 g yi seçiyorum yine E de çekiyor
2.g ye alıp tekrar 4.5 g ye alıyorum yine Ê de çekiyor

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
telefoncu çin modeli dedi bana . 4.5g yi açmak için exrta kod mu var acaba . ve şuan v.12 kararlı sürüm güncellemesi var telefonda otomatık güncellesem sorun olur mu acaba

İşini bilen bir telefoncuya yaptırmanızı tavsiye ederim

Oyla:

yasin333

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
0

Şuan elinizdeki telefonu düzeltemezsiniz çünkü qcn dosyanız bozuk muhtemelen.Ayrıca Çin modellerinde band 20 yoktur o yüzden de çekmiyor olabilir 4.5g de.
*#*#86583#*#* bu kod volte için ama bir önceki mesajda 4.5g için demiştim karıştırmışım ikisini kusura bakmayın direk 4.5g açmak için bir kod yokmuş sanırım.
Sizin bootloader kilidi açıldıktan sonra yapacağınız şey telefonun board id sini bulup o id ye göre orijinal bir qcn dosyasının üzerine imei yazmak.
*#*#64663#*#* bu kodda donanım testine giriş yapar buradan board id nizi öğrenebilirsiniz.Çin modellerinde genelde 2.9.0 oluyor id.
Bootloader kilidi açılınca yardım lazım olursa edebilirim uzaktan bu arada zaten ilk başta atmışsınız imeiyi gerçi.

Oyla:

aristotlee

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
note 8
Konular
1
Şuan elinizdeki telefonu düzeltemezsiniz çünkü qcn dosyanız bozuk muhtemelen.Ayrıca Çin modellerinde band 20 yoktur o yüzden de çekmiyor olabilir 4.5g de.
*#*#86583#*#* bu kod volte için ama bir önceki mesajda 4.5g için demiştim karıştırmışım ikisini kusura bakmayın direk 4.5g açmak için bir kod yokmuş sanırım.
Sizin bootloader kilidi açıldıktan sonra yapacağınız şey telefonun board id sini bulup o id ye göre orijinal bir qcn dosyasının üzerine imei yazmak.
*#*#64663#*#* bu kodda donanım testine giriş yapar buradan board id nizi öğrenebilirsiniz.Çin modellerinde genelde 2.9.0 oluyor id.
Bootloader kilidi açılınca yardım lazım olursa edebilirim uzaktan bu arada zaten ilk başta atmışsınız imeiyi gerçi.
telefonun sistemini silmeden önce benim board id'im 1.9.0 idi ama şuan ki board id 1.30.0 sanırım telefoncu yanlış rom attı
Bu arada ilk imei yi youtubeden bakarak attımdı farklı bir qnc dosyası ile. sanırım o qcn dosyasında sorun vardı ama şuan 300 tl verrdiğim telefoncu sadece edl moduna alıp bir rom yukleyip bana teslim etti anlaşılan :)

Oyla:

yasin333

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
0
Board id niz 2.9.0 sa bunu kullanabilirsiniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

telefonun sistemini silmeden önce benim board id'im 1.9.0 idi ama şuan ki board id 1.30.0 sanırım telefoncu yanlış rom attı
Onun romla alakası yok board id başka birşey qcn dosyası imei atmak için lazım kontrol ettiniz mi şuan?Çinlerde genelde 2.9.0 oluyor Samsung çipli en sıkıntılı modeller bunlar.
İlk başta imei atarken qcn dosyasının yedeğini almanız lazımdı Qpst programı ile. Başka qcn dosyasına gerek yoktu.
O ilk indirdiğiniz qcn dosyasında sıkıntı yoktur board id si sizinkiyle aynı değildir.
Board id değişen bişey değildir donanım değişmedikçe 1.9.0 dı 1.30.0 oldu olmaz.

Son düzenleme:
Oyla:

aristotlee

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
note 8
Konular
1
İşini bilen bir telefoncuya yaptırmanızı tavsiye ederim
telefonu tamire vermeden önceki board id 1.90 idi ama tamirden geldikten sonra board id 1.30.0 olmuş .
ve redmi note 8 M1908C3JE olan model şuan M1908C3JH OLMUŞ ?
bunun sebebini bilen varmıdır acaba. ?
yoksa telefoncu içindeki parçaları değiştirmiş olabilir mi acaba ?

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt