Yardım RN8 Dokunmatik Sorunu

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MiRoom 11.0.2 Stable
Telefon Modeli
RN8
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar geçen hafta Hepsiburadadan Redmi Note8 aldım. 1 hafta babam kullandı telefonu. Sonra ben babamdan aldım ve direk MiRoom Stable 11.0.2 yükledim.
Telefon 3 kere kendi kendine bir yerlere dokundu. Sonuncu dokunmada bildirim menüsünü açınca oldu ve 10 saniye boyunca rastgele bildirim kısa yollarına bastı. (Wifi,Hücresel veri, Karanlık mod,uçcak modu vs.)

Bu sorun MiRoom kaynaklı olabilir mi? Yoksa donanımsal mıdır?
Bu cuma iade için hakkımız olan 2 haftalık süre dolacak. İade etsem mi?

Cihazda ekran koruyucu yok. Ekranı markası huaxing. Aldığımdan beri cihazın ekranı rahatsız edici düzeyde kaygan.

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
İyi ki Note 7 almışım. 8 in fiyatının düşük olmasından rahatsız olmuştum.

Hocam Hepsiburada satıcısından mı yoksa Hepsiburada üzerinden başka bir satıcıdan mı aldınız telefonu?

Bu arada bildiğim kadarı ile 14 günlük cayma hakkı sadece ambalajı zarar görmemiş ürünler için geçerli. Cep telefonları için SIM kart takıldığı anda ne olursa olsun iade almazlar. Dahası cihaza rom atmışsınız. Ancak servise gönderebilirsiniz ancak stock rom yükleyerek gönderin, aksi taktirde garanti dışı sayabilirler.

Son düzenleme:
Oyla:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayıplı ürün kategorisinde ise ambalaja bakmaz.
Stock rom + Bootloader kilitlenir onlar kolay.
Benim öğrenmek istediğim. Acaba yazılımsal mı donanımsal mı sorun?
Bunuda test etmek için fazla zaman yok. O yüzden kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bittibitiyor satıcısından aldım

Oyla:

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Ayıplı ürün kategorisinde ise ambalaja bakmaz.
Stock rom + Bootloader kilitlenir onlar kolay.
Benim öğrenmek istediğim. Acaba yazılımsal mı donanımsal mı sorun?
Bunuda test etmek için fazla zaman yok. O yüzden kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bittibitiyor satıcısından aldım

Hocam, ben BittiBitiyor satıcısından aldığım ürünü açmadan iade etmiştim, gidip Hepsiburada'nın kendi satıcısından aldım daha sonra. Keşke o satıcıdan almasaydınız, nette pek iyi yorumlar yapmıyorlar. Benim de gözüm korktu bu sebeple.

Sorunuzun cevabına gelecek olursam; Hayalet Ekran (Ghost Screen) sıkıntısının "kalıcı" tek çözümü ekran değişimidir. Yazılımsal olarak çeşitli filtreler ile hayalet ekranı yok eden yazılımlar var ancak kalıcı çözüm değiller.
Kendi kendine tıklama olayı da muhtemelen panel ile alakalı. İsterseniz stock roma geçiş yaparak bir süre daha kullanın, böylece yazılımsal olup olmadığından emin olabilirsiniz.

Oyla:

has4N

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
0
Bende HB den alacaktım kendi stoklarına denk gelemediğim için yılbaşından önceki gün Ankara Mİ mağazasından 1750 TL / 128 GB olanı aldım. Kullanım aşamasında bahsettiğiniz sorunları yaşamadım ilk günlerde Mİ Band 4 ile bağlantı kopması oluyordu onuda Mİ Fit yazılımındaki uygulama ayarları ile hallettim şuan bir sıkıntı gözükmüyor.

Oyla:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
200₺
Hocam, ben BittiBitiyor satıcısından aldığım ürünü açmadan iade etmiştim, gidip Hepsiburada'nın kendi satıcısından aldım daha sonra. Keşke o satıcıdan almasaydınız, nette pek iyi yorumlar yapmıyorlar. Benim de gözüm korktu bu sebeple.

Sorunuzun cevabına gelecek olursam; Hayalet Ekran (Ghost Screen) sıkıntısının "kalıcı" tek çözümü ekran değişimidir. Yazılımsal olarak çeşitli filtreler ile hayalet ekranı yok eden yazılımlar var ancak kalıcı çözüm değiller.
Kendi kendine tıklama olayı da muhtemelen panel ile alakalı. İsterseniz stock roma geçiş yaparak bir süre daha kullanın, böylece yazılımsal olup olmadığından emin olabilirsiniz.
200₺ fiyat farkı vardı. O yüzden bittibitiyordan aldım. Az önce yine yaptı aynısını. Bugün yine yaparsa cihazı yollayacam. İade almaz tamir derse geri yollayın derim.

Oyla:

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
200₺

200₺ fiyat farkı vardı. O yüzden bittibitiyordan aldım. Az önce yine yaptı aynısını. Bugün yine yaparsa cihazı yollayacam. İade almaz tamir derse geri yollayın derim.
Evet yılbaşı öncesi Hepsiburada 1500 liraya Note 7 yi koyunca diğerini hemen iade etmeye karar verdim ben de. Fiyatları bir anda düşebiliyor, uygun zamanı yakalamak lazım, şans işi biraz da.

Oyla:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
200₺

Hocam ekranı kilitleyip açınca düzeldiği için bana yazılımsal gibi geldi

Oyla:

Tolganote8

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Red Mi Note 8
Konular
1
Belirttiğiniz sorun hayalet ekran değil hocam ghost screen bambaşka bir arıza. Sizdeki sorun hayalet tıklama denilebilir aynısı bende de var yazılım güncelleyince ortaya çıktı ben hepsiburada satıcısından almıştım sorun yazılımsal mı donanımsal mı çözemedim kilitleyip geri açınca düzeliyor garip bişey ara sıra oluyor

Oyla:
Üst Alt