Soru RN8 Cihazımla İlgili Sorularım

• Konbuyu başlatan ylcn
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 722

ylcn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
MIUI sürümü: MIUI Global 11.0.8 I Kararlı 11.0.8.0(PCOMIXM)
Android sürümü: 9 PKQ1.190616.001

1. Bataryamın durumunu nasıl öğrenebilirim?
2. Cihaz ve bataryanın ömrünü uzatmak için tavsiyeleriniz var mıdır?
3. Orijinal şarj cihazı hangi siteden ve hangisini önerirsiniz? (Linkini atarsanız sevinirim)
4. Beş aydır çakma şarj cihazı kullanıyorum. Cihaza ne gibi zararlar verir?
5. Şarjın daha uzun gitmesi için neler yapabilirim?
6. Cihazın ısısını nasıl öğrenebilirim?
7. Ahizenin sağında güneşli havalarda mor renkli birkaç yuvarlak görüyorum. Bunlar nedir?
8. Son olarakta telefonum cebimdeyken şiddetli sağanak yağmurda kilometrelerce yürüdüm. Gelen geçen araçlar üzerime su fışkırttı. Telefon suya girip çıkmış gibi oldu. Telefonumun kesin bozulacağını düşündüm ama eve geldiğimde hiçbirşeyi yoktu ve çalışıyordu. Sizce telefonda kalıcı bi hasar oluşmuş mudur? (Telefonumu kılıf ve kırılmaz camla kullanıyorum)

okantagay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Note 8 pro
Meslek
Yönetici
Konular
6

Stock rom kullanıyorsanız değiştirmenizi öneririm işlerden anlıyorsanız. Ama aşırı bir şekilde farketmeyeceğini unutmayın 1 2 saat artar kullanıma göre. Uzman arkadaşlar daha çok yardımcı olur.

8. Son olarakta telefonum cebimdeyken şiddetli sağanak yağmurda kilometrelerce yürüdüm. Gelen geçen araçlar üzerime su fışkırttı. Telefon suya girip çıkmış gibi oldu. Telefonumun kesin bozulacağını düşündüm ama eve geldiğimde hiçbirşeyi yoktu ve çalışıyordu. Sizce telefonda kalıcı bi hasar oluşmuş mudur? (Telefonumu kılıf ve kırılmaz camla kullanıyorum)

Birşey olacağını sanmıyorum ama nem kapmış olma ihtimali yüksek zamanla aşınma oksitlenme gibi patlaklar verebilir. Geceden pirinç dolu bir kaba yatırmak içinde biriken nemi alacaktır. Eski ama yararlı bir taktik :)

Oyla:

ylcn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stock rom kullanıyorsanız değiştirmenizi öneririm işlerden anlıyorsanız. Ama aşırı bir şekilde farketmeyeceğini unutmayın 1 2 saat artar kullanıma göre. Uzman arkadaşlar daha çok yardımcı olur.

Birşey olacağını sanmıyorum ama nem kapmış olma ihtimali yüksek zamanla aşınma oksitlenme gibi patlaklar verebilir. Geceden pirinç dolu bir kaba yatırmak içinde biriken nemi alacaktır. Eski ama yararlı bir taktik :)
Cevapladığın için teşekkürler. Rom işlerinden pek anlamıyorum zaten pek bi farkta yaratmıyormuş dediğinize göre. :)

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
1. Bataryamın durumunu nasıl öğrenebilirim?
Ayarlar/Pil ve Performans/Detaylı kullanım istatistiklerinden hangi uygulamanın ne kadar pil yediğini gorebilir veya CPU-Z programından CPU ısısını, batarya ısısını vb. Gözlemleyebilirsiniz

-Arka cep veya açıkta kalan herhangi bir cepte telefon tasimamak :)
-Sarj adaptörüne takılı iken telefonunuzu kullanmamak
-Oyunlarda cihazin desteklediği grafik ayarlarını yukseltme yaparsanız ısınma sorusu kaçınılmaz çok yüksek ise biraz düşürün derim
-Parlaklik seviyesi son seviyede kullanmamak ve varsa Always On Display(telefonun ekranı kilitli iken saat veya animasyon döndüren özellik) kapatmak
-Kullanmadığınız uygulamaları kaldırmak, var olanların ise arka planda çalışmasını kısıtlamak

5. Şarjın daha uzun gitmesi için neler yapabilirim?
6. Cihazın ısısını nasıl öğrenebilirim?

5. Sorunuza 2. Soru cevabı bile cevap vermiş olayım.
6. Sorunuza ise 1.sorudaki CPU-Z programı ile yanıt vermiş olayım

Oyla:

ylcn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Ayarlar/Pil ve Performans/Detaylı kullanım istatistiklerinden hangi uygulamanın ne kadar pil yediğini gorebilir veya CPU-Z programından CPU ısısını, batarya ısısını vb. Gözlemleyebilirsiniz

-Arka cep veya açıkta kalan herhangi bir cepte telefon tasimamak :)
-Sarj adaptörüne takılı iken telefonunuzu kullanmamak
-Oyunlarda cihazin desteklediği grafik ayarlarını yukseltme yaparsanız ısınma sorusu kaçınılmaz çok yüksek ise biraz düşürün derim
-Parlaklik seviyesi son seviyede kullanmamak ve varsa Always On Display(telefonun ekranı kilitli iken saat veya animasyon döndüren özellik) kapatmak
-Kullanmadığınız uygulamaları kaldırmak, var olanların ise arka planda çalışmasını kısıtlamak

5. Sorunuza 2. Soru cevabı bile cevap vermiş olayım.
6. Sorunuza ise 1.sorudaki CPU-Z programı ile yanıt vermiş olayım
CPU-Z programını play storeden indirdim. Sadece batarya sıcaklığını görebiliyorum. İşlemci ısısına nerden bakabilirim?

Bide rn8 için orijinal şarj cihazı hangi siteden önerirsiniz link atarsanız sevinirim

Ayrıca yardımcı olduğunuz için teşekkürler

Oyla:

isooo.s

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Red mi not7
Konular
13
Ahizenin yanında gördüklerin yakınlık sensörü kulağına yakınlaştırdığında ekrani karartiyor , cebindeyken tuslara basilsada ekrani acmiyor, etraftaki ışığa göre telefonun ekran parlaklığını (otomatik parlaklık açıksa )ayarlarıyor (otomatik parlaklığı aç daha sonra bildirim panelindeyken elini ahizeye yakinlastir parlaklığın azaldığını görebilirsin ) vesayre
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şarj cihazını
MDY-08-EI modelini alırsan iyi olur
(Güvenilir olan sitelerin birinden al normalde forumun marketinde vardı kalmamış galiba)

Son düzenleme:
Oyla:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Değerli hocam, CPU-Z de thermal ekranında bakabilir veya HWMonitor Pro üzerinden de temparatures seçeneğinden bakabilirsiniz

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Orijinal şarj kullanmıyorum malesef, adaptör basligim bozulduğu için. Büyük bı sorun teşkil etmedi sadece fast charging yapamıyor.

Market MIUI Türkiye'ye bakabilirsiniz isterseniz

CPU-Z programını play storeden indirdim. Sadece batarya sıcaklığını görebiliyorum. İşlemci ısısına nerden bakabilirim?

Bide rn8 için orijinal şarj cihazı hangi siteden önerirsiniz link atarsanız sevinirim

Ayrıca yardımcı olduğunuz için teşekkürler

Oyla:

ylcn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Değerli hocam, CPU-Z de thermal ekranında bakabilir veya HWMonitor Pro üzerinden de temparatures seçeneğinden bakabilirsiniz

Orijinal şarj kullanmıyorum malesef, adaptör basligim bozulduğu için. Büyük bı sorun teşkil etmedi sadece fast charging yapamıyor.

Market MIUI Türkiye'ye bakabilirsiniz isterseniz
Cpuz den bakıyorum dediğiniz bölüme. Onlardan hangisi işlemci sıcaklığı?

Ahizenin yanında gördüklerin yakınlık sensörü kulağına yakınlaştırdığında ekrani karartiyor , cebindeyken tuslara basilsada ekrani acmiyor, etraftaki ışığa göre telefonun ekran parlaklığını (otomatik parlaklık açıksa )ayarlarıyor (otomatik parlaklığı aç daha sonra bildirim panelindeyken elini ahizeye yakinlastir parlaklığın azaldığını görebilirsin ) vesayre

Şarj cihazını
MDY-08-EI modelini alırsan iyi olur
(Güvenilir olan sitelerin birinden al normalde forumun marketinde vardı kalmamış galiba)
Trendyoldan buldum bunu dediğiniz bu mu?

Birde adaptör kadar kabloda önemli mi?

Oyla:

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Hocam çok yetkin olmamak ile birlikte CPU yazan başlıklar galiba cpunun belli başlı bölümlerine ait diye düşünüyorum.
Cpuz den bakıyorum dediğiniz bölüme. Onlardan hangisi işlemci sıcaklığı?

Trendyoldan buldum bunu dediğiniz bu mu?

Birde adaptör kadar kabloda önemli mi?

Oyla:
Üst Alt