Hocam önerin var mı ne yükleyebilirimxaomi.eu romunun son sürumu bu cihaz için artık yeterli değil. Onlarca bug da cabası. Güvenlik patchi ve uygulamalar eski. İlla custom rom yükleyecekseniz çok daha stabil ve güncel romlar var. Başka romlara bakmanızı tavsiye ederim.
arrowOS veya pixel experience düşünüyorum ne dersiniz?xaomi.eu romunun son sürumu bu cihaz için artık yeterli değil. Onlarca bug da cabası. Güvenlik patchi ve uygulamalar eski. İlla custom rom yükleyecekseniz çok daha stabil ve güncel romlar var. Başka romlara bakmanızı tavsiye ederim.
hocam abhix kurdum ama sanki experience kadar akıcı olmadıGüncel bir rom kuracaksaniz ArrowOs android 11 henüz beta seviyesinde... Bence en az 2 ayı bulur iyi bir noktaya gelmesi o romun. Pixel experience akarı kokari olmayan seri bir rom. Arrowa gore daha stabil. Ama Bence iki rom da bir abhix ROG 12.6 final sürümü seviyesinde değil. ROG 12.6 finali düşünmelisiniz. Bir çok rom kurdum bu cihazda ROG 12.6 final sürüm kadar iyi bir rom henüz karşıma cikmadi...
Aksine daha akıcı bir rom. Doğru Kernel seçilir ve orangefox ile temiz kurulum yapilirsa bu cihaz için en randimanli rom bence... Yalnız romun oturması bir 3-5 günü buluyor bazı cihazlarda... Sabır gosterilmeli. MIUI arayüzleri yapay zeka yüzünden zamanla hız ve stabilite kazaniyor malum. Aosp romlar genelde güzel romlar fakat özelleştirme imkanları az. Dolayısıyla bir süre sonra sıkıyor kullanıcıyı. Zevk meselesi tabi... Bir de şöyle bir durum var cihazınızda en cok randıman aldığınız rom hangi rom ise o en iyi romdur. Bunu da bir düşmek isterim.hocam abhix kurdum ama sanki experience kadar akıcı olmadı
hocam kurulum ekranında seçmem gereken neler var kernel falan bilmiyorum yardımcı olur musunuzPixel experience rom konusunu ben açmıştım önceden başka düzgün akıcı hızlı rom yoktu şuan 6 aydır rog 12.6 final rom kullanıyorum miui olarak tek iyi rom bu alternatifi yok diğer miui romlarin hepsi berbat. Pixel romda akıcı hızlı fakat arayüzü falan çok dandik geliyor bana saf Android ve içi boş olduğu için hızlı ve akıcı. Rog romu strix kernel seçerek kullanın ve 69hz ekran overclock yapın 1 hafta kullanın alışın bi daha başka roma geçince aradaki farkı anlarsınız.
ve ekrana nasıl oc yapacağımPixel experience rom konusunu ben açmıştım önceden başka düzgün akıcı hızlı rom yoktu şuan 6 aydır rog 12.6 final rom kullanıyorum miui olarak tek iyi rom bu alternatifi yok diğer miui romlarin hepsi berbat. Pixel romda akıcı hızlı fakat arayüzü falan çok dandik geliyor bana saf Android ve içi boş olduğu için hızlı ve akıcı. Rog romu strix kernel seçerek kullanın ve 69hz ekran overclock yapın 1 hafta kullanın alışın bi daha başka roma geçince aradaki farkı anlarsınız.