RN3 Pro sarj / şarj aleti sorunsalı

frenze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Orta
Cihazım
Mi9T
Konular
8
Merhaba arkadaşlar,

Kılıd açık ama tamamen stok cihazda şarj gösterge sorunu var.
Mesela gösterge %50 diyelim. Yarım saat cihazı kullanıyorum gösterge hala aynı gösteriyor.
Şarj süresinde deepsleap olmadığı sürece problem yok. 13-14 saat bekleme ile 6 saat ekran süresi alıyorum 4G mobil internet ile.
Ama gösterge stabil değil.
Cihazı kutusuz almıştım, samsungun bir sarj aletini kullanıyorum ama sanırım orjinal değil.
Elimdeki 1.2A lg ile Ampare uygulaması ile kontrol ettiğimde en fazla 600-700mah değer gösteriyor.
Aynı zamanda da orjinal olduğundan emin olduğum Xiaomi 10.000 şarj cihazında da 600-700 gösteriyor Ampare uygulaması.
Batarya da mı sorun var, şarj aletlerinde mi anlayamadım.

Konu hakkında fikri olan arkadaşlar var mı?
Ayrıca yurtiçinden alabileceğim şarj aleti ve kablosu önerilerine de ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ampere uygulamasına yada diğer uygulamalara pek itibar etmeyin. Gerçek değerleri ancak ölçü aletleri ile görebilirsiniz. Marketimizde istediğiniz ürünleri bulabilirsiniz.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nihaterim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
nihat
Cihazım
RN3-6pro-5Splus
Konular
3
Asus zenfone 2 32 4 gb ram ın hızlı şarz aleti redmi note 3 proyu çok hızlı şarz ediyor orijinal şarz aleti 2 saat de şarz ederken asusun şarz aleti 1 saat 10 dk da şarz ediyor.

elebasi7102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
redmi note 8
Meslek
657
Konular
3
Arkadaşım üzerinde 5V 2A yazan herhangi bir şarj aletini alabilirsin. Tabi samsung lg gibi kaliteli marka telefonların şarj aletini almanı öneririm. (Çünkü çarşı pazar yada telefonculardan aldığın üzerinde 2A yazan şarj cihazı gerçekte 2A olmayabilir etikete aldanmayın.) Android telefon şarj aletlerinin hepsi zaten 5 volttur. Buradaki kriter hızlı şarj etmesi için 2 amper olmasıdır. Şöyle hesaplayalım. RMN3 bataryası 4000 mah tır. 2 amper yani 2000 mah bir şarj aleti bataryayı 2 saatte doldurur. Ancak bu şu anlama gelmez: ben 4 amperlik bir şarj aleti bulayım 1 saatte dolsun. RMN3 telefon 2 amperden fazlasını alamaz. Çoğu telefon da böyledir. Ayrıca 1 saat 10 dk da dolduğunu söyleyen arkadaşım. Bataryanda problem olabilir. Bu kadar sürede dolmaz. Dolsada tez biter. Bataryan arızalı olduğu için dolmuş gibi görünür. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşım üzerinde 5V 2A yazan herhangi bir şarj aletini alabilirsin. Tabi samsung lg gibi kaliteli marka telefonların şarj aletini almanı öneririm. (Çünkü çarşı pazar yada telefonculardan aldığın üzerinde 2A yazan şarj cihazı gerçekte 2A olmayabilir etikete aldanmayın.) Android telefon şarj aletlerinin hepsi zaten 5 volttur. Buradaki kriter hızlı şarj etmesi için 2 amper olmasıdır. Şöyle hesaplayalım. RMN3 bataryası 4000 mah tır. 2 amper yani 2000 mah bir şarj aleti bataryayı 2 saatte doldurur. Ancak bu şu anlama gelmez: ben 4 amperlik bir şarj aleti bulayım 1 saatte dolsun. RMN3 telefon 2 amperden fazlasını alamaz. Çoğu telefon da böyledir. Ayrıca 1 saat 10 dk da dolduğunu söyleyen arkadaşım. Bataryanda problem olabilir. Bu kadar sürede dolmaz. Dolsada tez biter. Bataryan arızalı olduğu için dolmuş gibi görünür. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Buradaki bir yanlış anlamayı düzeltmek gerekiyor.
4000mah olan bir pil 2A ile 2 saatte dolmaz. Çünkü şarj esnasında devamlı 2A vermez. Bir süre sonra akım kademeli olarak düşer. Özellikle %90'lara geldikten sonra 500mah de altına düşer. Bu yüzden 2 saat değil 3 saate yakın sürer. Daha önce de defalarca yazdığım bir örnek var.
Bir kovaya su dolduracağız ama hiç taşma olmadan yapacağız. Nasıl yaparız? Önce musluğu sonuna kadar açarız. Dolmaya başladıktan sonra musluğu kısmazsak taşar. Bu yüzden musluğu yavaş yavaş kısarız. Dolmaya yakınken musluk iyice kısılmış olur.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

61last

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aziz
Cihazım
Redmi Note 3
Meslek
Mühendis
Konular
0
Oto kontrole çok güzel bir örnek

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Hocam örnek biraz ilginç olmuş :) ; matematikten, musluğu sonuna kadar açıp birkerede kapatması ve kapama bittiği anda kovanın tamamen dolu olması beklenir. (kapatırken geçen zamandaki akan su hız ve miktarı hesaplanabilir olduğundan)
Sadece örnekle ilgili konuştum, yoksa konuyla ilgili en ufak bir fikrim/itirazım yok, iyi forumlar.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam örnek biraz ilginç olmuş :) ; matematikten, musluğu sonuna kadar açıp birkerede kapatması ve kapama bittiği anda kovanın tamamen dolu olması beklenir. (kapatırken geçen zamandaki akan su hız ve miktarı hesaplanabilir olduğundan)
Sadece örnekle ilgili konuştum, yoksa konuyla ilgili en ufak bir fikrim/itirazım yok, iyi forumlar.

Ama matematik su dolarken kovada oluşan çalkantı ve dalgalanmayı hesaplamaz. :)
Suyun debisi ne kadar yüksek olursa dalga ve çalkantı o kadar büyük olur. Kova dolmadığı halde, oluşan çalkantı ve dalgalanma kova boyunu aşıp taşma yapar. Biz taşma istemediğimiz için çalkantı boyu kovanın ağzına doğru yükseldiğinde musluğu kısarak bu çalkantıyı azaltırız. Su yükseldikçe, musluğu daha da kısmak zorundayız. Öyle ki sonunda musluktan akan su ip gibi incelir ve sonra da damlaya damlaya akar.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Ama matematik su dolarken kovada oluşan çalkantı ve dalgalanmayı hesaplamaz. :)
Suyun debisi ne kadar yüksek olursa dalga ve çalkantı o kadar büyük olur. Kova dolmadığı halde, oluşan çalkantı ve dalgalanma kova boyunu aşıp taşma yapar. Biz taşma istemediğimiz için çalkantı boyu kovanın ağzına doğru yükseldiğinde musluğu kısarak bu çalkantıyı azaltırız. Su yükseldikçe, musluğu daha da kısmak zorundayız. Öyle ki sonunda musluktan akan su ip gibi incelir ve sonra da damlaya damlaya akar.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğrudur, ama ne yaparsak yapalım azıcık sıçrar :) iyi forumlar.

Üst Alt