Yardım Resurrection Remix'le Yaşadığım Problemler

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Resurrection Remix 7.0.1 26/03/2019
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, Masik X romu Global Stabil'e oranla biraz daha pil kullanıyordu, bende AOSP bir roma geçmek istedim ve uzun zamandır aklımda olan RR'yi kurdum. Sorularım ve sorunlarım;
1- Sistem cidden fazla bellek kullanıyor. Masik X'te maksimum 1,5 GB kullanım görürken RR'de 2 - 2,6 GB arası. (bellek 3 GB)
2- Sistem çok pil kullanıyor. 5-6 dakikada %1 şarj gidiyor (pil 4000 mAh). Pil tasarrufu modu da fayda etmiyor.
3- Sistemle gelen varsayılan uygulamalar cidden dandik. Bunları değiştirmemin bir yolu var mı? Veya stok harici uygulama kullanan rom?
4- Telefon sistem ve recovery başlangıcında ekran kilidi desenimi istiyor (data encrypt gibi bir şeydi recoveryde çıkan). Bunu nasıl düzeltirim? OrangeFox kullanıyorum.
5- Eğer 9.0 AOSP bir romdan MIUI veya port roma geçmek istesem sıkıntı yaşar mıyım? Wipe(internal hariç) yapıp romu flashlarsam sıkıntı çıkar mı?
6- Masik X romda karanlık mod olmaması (bugün gelen güncelleme ile karanlık mod geldi) ve indirilenler uygulamasında link kopyalayama sıkıntısı üzerine RR kurmuştum, nasıl bir rom önerirsiniz?
İsteğim sistem ve pili fazla sömürmeyip özelleştirme az bile olsa olması (AOSP olsa bir tık daha iyi olur, çünkü çok kaliteli gözüküyor).
Şimdiden teşekkürler.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
1.Sorununuz için cevap. Arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları dondurun.
2.Sorunun cevabı en kötü ihtimali 5 dk alalım. 5*100=500/60=8.3333... yani 8 saat diyelim. Bence aosp roma göre normal.
3.Sorunuzun cevabı aroma gapps indirin ve stockları silip google alternatiflerini kurun. Aroma gapps hakkında bilgi: İpucu - Open Google Apps Kaldırmanın En Kısa Yolu.
4.Sorununuz için ise tel şifresini kaldırmayıp başka roma geçmenizden kaynaklanıyor. Foto ve videolarınız yedeğini sd karta alın ve veriyi biçimlendirin twrpden. şifre kaldırılacaktır. Şifreyi ve mi hesabını kaldırmadan rom kurmamaya özen gösterin.
5.Sorunuz için ise anti rollback varsa miui için dikkat edin yoksa brick olursunuz. en son sürüm miui sürümünü indirmeye özen gösterin. Aosp sıkıntı çıkarmaz.
6.Sorununuzun cevabı ise aosp istiyorsanız en iyileri HavocOS ve Pixel Experince olacaktır. Ama miui diyorsanız eu derim susarım.

Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1.Sorununuz için cevap. Arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları dondurun.
2.Sorunun cevabı en kötü ihtimali 5 dk alalım. 5*100=500/60=8.3333... yani 8 saat diyelim. Bence aosp roma göre normal.
3.Sorunuzun cevabı aroma gapps indirin ve stockları silip google alternatiflerini kurun. Aroma gapps hakkında bilgi: İpucu - Open Google Apps Kaldırmanın En Kısa Yolu.
4.Sorununuz için ise tel şifresini kaldırmayıp başka roma geçmenizden kaynaklanıyor. Foto ve videolarınız yedeğini sd karta alın ve veriyi biçimlendirin twrpden. şifre kaldırılacaktır. Şifreyi ve mi hesabını kaldırmadan rom kurmamaya özen gösterin.
5.Sorunuz için ise anti rollback varsa miui için dikkat edin yoksa brick olursunuz. en son sürüm miui sürümünü indirmeye özen gösterin. Aosp sıkıntı çıkarmaz.
6.Sorununuzun cevabı ise aosp istiyorsanız en iyileri HavocOS ve Pixel Experince olacaktır. Ama miui diyorsanız eu derim susarım.
Teşekkür ederim, mi hesabını kaldırmıştım telefondan kurmadan önce ama şuanda elimde SD kart yok, daha gelmedi. Başka bir yolu var mıdır? Ve Redmi 5 Plus'ta Anti Rollback yoktu en son.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
Teşekkür ederim, mi hesabını kaldırmıştım telefondan kurmadan önce ama şuanda elimde SD kart yok, daha gelmedi. Başka bir yolu var mıdır? Ve Redmi 5 Plus'ta Anti Rollback yoktu en son.

Yedeği illa ki sd karta almanıza gerek yok bilgisyara veya otg yardımıyla flasha da atabilirsiniz

Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Yedeği illa ki sd karta almanıza gerek yok bilgisyara veya otg yardımıyla flasha da atabilirsiniz
Artık nasıl bir döneme denk geldiysem elimde ne sd kart, ne otg kablosu, ne otg ile kullanabileceğim USB, ne de bilgisayar var xd.

Son düzenleme:
Oyla:

battle4victory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
7
Hocam birde artık sistem açılışta şifre sormamaya başladı.

Redmi Note5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt