redmi pro kullanıcıları lütfen okuyun

mnty42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
habib
Cihazım
redmi pro
Konular
4
değerli kullanıcılar başımdan geçenleri kısaca anlatıp sizlerinde mağdur olmasına engel olmak istiyorum.
hepsi buradadan 2016 aralık ayında telefonumu aldım.
önceki telefonum sony xperia acro s olduğu için telefonumu aldığımda hız performans vs gibi parametlerden dolayı bisikletten uçağa binmişcesine keyifliydim.
arada çıkan hataları önemsemiyordum bile.
kapanma oluyordu bazen geri tuşu hatası alıyordum.
hesap makinesi durduruldu.şu durduruldu. bu durduruldu vs...
bunların hiç birisini problem etmiyordum kendime.
taki geçen hafta telefon kendi kendine kapanmasının ardından ekran kilidi şifresini kabul etmeyişine kadar.
tüm hatırladığım şifreleri girmeme rağmen olmuyordu.
bende şifreyi nasıl kırabilirim diye araştırma yapıp çeşitli denemeler yaptım.

HATA 1

fakat bu esnada yaptığım hata 120 dakika bekleme suresi varken bu işlemi yapmak oldu.
bundan sonra telefon hiç açılmadı
(bu surenin bitmesini beklemiş olsam belki tum herşeyimi kurtarabilecektim.
neyseki rehberimi ve fotoğraflarımı yakın zamanda sd karta kopyalamıştım.)

HATA 2

Çaresizce telefona sp flash tool ile rom attım.telefon yine açılmadı.
sonrasında nerede hata yaptım diye tekrar yapılan işlemleri kontrol ettiğimde sp flastool programı için gerekli olan driverin tam kuralamadığını fark ettim.
FORMDAKİ ARKADAŞLARIN HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN yardımcı oldular ve driverleri (media tek sp driver) tam olarak kurabildim.
sp flash tool ile ÇİN SATABİL 8.1 rom attım VE TELEFON AÇILDI.
GÖRDUMKİ BU İŞLEMLERİ YAPARKEN IMEI NUMARAM GİTMİŞ.

hatırladığım kadarıyla sp flash tool ile rom atmaya çalışırken (ilk denememde )Bİ UYARI GELMİŞTİ VE BEN TAMAM DEDİM BU UYARIYA.BU ESNADA TELEFONA FORMATTA ATMIŞ OLDUK.
BU İŞLEMİ YAPARKEN SADECE DOWNLOAD ONLY SEÇENEĞİNİ SEÇTİĞİNİZE VE İŞLEM ESNASINDA ÇIKAN UYARILARLA BU SEÇENEĞİN DEĞİŞİP DEĞİŞMEDİĞİNE DİKKAT EDİN.

neyseki telefon kutusu ve faturaları yanımda olduğu için onunda çözümünü internetten buldum ve gerekli bilgileri tekrar telefona girip ve telefonum kullanıma hazır hale geldi.

HATA 3

SIM KARTI TAKTIM.telefonu açıp gerekli ayarları yapmak için ayarlar kısmına girip other accaount içinde corporate ve ımap seçeneklerine gmail hesabını tanımladım.
telefonu kullanmaya başladığımda arama yaptığımda sesim gitmediğini ve sesin gelmediği farkettim.
NEYDEN OLUR Kİ DİYE GMAİL HESABINI İNTERNETTEN AÇIP GİRDİM BİDE.
YİNE DEVAM EDİYORDU PROBLEM.

ÇÖZÜM:

ESKİ TELEFONUMDA DİREK G MAİL HESABI İÇİN EKLENTİ VARDI.BUNDA NİYE YOK DİYE GOOGLE EKLENTİLERİNİ Bİ KURAYIM DEDİM.
youtubede çok sayıda videosu var.
OTHER ACCOUNT ALTINA GOOGLE GELDİ VE ORDAN BİLGİLERİ GİRDİM VE TELEFONDAKİ SES OLAYIDA ÇÖZÜLMÜŞ OLDU.

TAVSİYELER.

EĞER ÜZERİNDE HAZIR TÜRKÇE YAZILIMLA GELEN (global rom olmayan)TELEFONA SAHİPSENİZ(HEPSİ BURADA VE BENZERLERİ) BİR AN EVVEL TUM HERSEYİNİZİ Bİ YERE YEDEKLEYİN.

sonra formda yer alan tecrubeli kişilerin bilgilerine dayanarak daha sağlıklı çalışan bi rom yukleyın.

bu işlemleri yaparken benim yaptığım hataları yapıp imeinizin silinmesine sebeb olmayın.

olurya bi yerde bi yanlışlık olur bilgileriniz silinir ve formatlanır diye MUTLAKA İMEİ VS BİLGİLERİNİZİN OLDUĞU YERİN EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ ALIP GUVENLİ Bİ YERE ATIN VEYA Bİ YERE YAZIN.

SON DURUM:

dil seçenegi arasında 3 tane dil vardı diye hatırlıyorum çince ingilizce ve hinduca. ingilizceyi seçtim Ve biç bir problemim yok.

DEĞERLİ KULLANICILAR BEN HATALAR YAPTIM SİZLER BU HATALARLA CANINIZI SIKMAYIN DİYE BUNLARI YAZDIM.UMARIM FAYDALI OLUR SİZLER İÇİN.

Son düzenleme:

sonnefesim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yılmaz
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Telefonu ilk aldığındaki üzerindeki yazılım sorunlu o yüzden ya eu rom yükleyeceksin yada şuan sizinde kullandığınız çin romunu yükleyeceksin eu rom da sıkıntı yok Türkçe dil mevcut. Haftalık güncellemeler den geliyor.

Bu hatayı ben yaşamamak için telefonu aldığım gibi iki romdan birini kurdum şuan hiç bir sıkıntı yok.

ziinal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ziya
Cihazım
yok
Konular
4
çok geçmiş olsun benim telefonun rom 8.2 global türkçe ve türkiyeden aldım bede risk altındamıyım sizce

mnty42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
habib
Cihazım
redmi pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu ilk aldığındaki üzerindeki yazılım sorunlu o yüzden ya eu rom yükleyeceksin yada şuan sizinde kullandığınız çin romunu yükleyeceksin eu rom da sıkıntı yok Türkçe dil mevcut. Haftalık güncellemeler den geliyor.
eu romdan kullandığınız rom varmı problemsiz olan.varsa hemen onu yukleyelim.

mnty42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
habib
Cihazım
redmi pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok geçmiş olsun benim telefonun rom 8.2 global türkçe ve türkiyeden aldım bede risk altındamıyım sizce
bunu formda daha bilgisi olan uyelere sorarsanız daha faydalı olacaktır.bu hepsi için geçerli bi durum değil.
benimki hepsi buradan alınmış bi telefondu ve romu neydi bilmiyorum:)))).

sonnefesim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yılmaz
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Hepsiburada dan alınan cihazlarda sahte yazılım yüklü ve bu yazılım bir süre sonra sorunlar vermeye başlıyor. Bir ara yazılımın içinde virüs olduğunda söyleniyordu.

sonnefesim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yılmaz
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Xiaomi Mi 9T
Konular
8

Cihazınızda sahte yazılım yüklü.
Redmi pro için resmi global yazılım yok.

Üst Alt