Redmi Pro hücresel veri sorunları konusunda yardım talebi

teknoemin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
3
Merhaba arkadaşlar,

Redmi Pro kervanına bende katıldım. Ancak şöyle bir durumum var. Hemen öncesinde Redmi Note 4 cihaz satın aldım. Ancak bir türlü hücresel veri ile ilgili sorunu gideremedik. Nedir bu sorun? Cihaz bazen deep sleep olmakta. Yani derin uykuya dalmakta. Buna istinaden de cihaz açık ve şebeke çekmesine rağmen arayanlar ulaşamamakta, siz de arama yapamamaktasınız ( Tabi bazen 3. yada 4. arama denemesinde bazen de uçuş moduna alınca düzeliyor ). Üstüne bir de hücresel veriyi, yani mobil veriyi de kullanamamaktasınız ( Yukarıda bahsettiğim durumlar mobil veri için de geçerli ). Benim cihazım ile farklı bir 4G cihazı yan yana koyuyorum. Ayarlardan LTE öncelikli seçili olmasına rağmen diğer cihaz 4G çekerken benim cihazım H+ yada H modunda çekiyor ( Bu durum Redmi Note 4'te de Redmi Pro'da da var ). Sim kartından şüphelendim. Net tecrübelerime göre sim kartta bir sorun yok ( Kendi sim kartımı başka bir cihaza, başka bir cihazın kartını da kendi cihazıma taktığımda da aynı sorunlar ile karşılaştım ), bölge şebekesi LTE destekli. Tek ihtimal kalıyor. Ya donanımsal yada yazılımsal bir arıza mevcut. Stabil denen, sorunsuz denen tüm romları yüklememize rağmen ne yazık ki bu sorunu sadece azaltabildik. Tamamen bitiremedik. Cihazda sorun olduğunu düşünüp satıcı ile kurduğum irtibat sonunda sağolsun, teşekkür ederim kendisine hiç bir sıkıntı olmadığını iade de, değişimde yapabileceğini belirtti. Sonunda Redmi Pro satın aldım. Ancak gelen cihazda da aynı sıkıntıları yaşamaktayım. Gerçekten Xiaomi konusunda midemin bulanacağını hiç düşünmezdim. Durumum bu. Okuyup yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımın tecrübelerine ihtiyacım var. Belirtmem gereken bir husus da şu; Rom denemelerini sadece Redmi Note 4 için yaptım. Redmi Pro daha bugün geldi ve herhangi birşey yapmadım. Ekte'de kullandığım rom için ekran görüntüsü var. Oradan da hangi rom'u kullandığımı görüp ona göre empati yapabilirsiniz. Alakanıza şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-27-12-15-36-529_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-01-27-12-15-36-529_com.android.settings.png
    128,1 KB · Görüntüleme: 68

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Merhaba arkadaşlar,

Redmi Pro kervanına bende katıldım. Ancak şöyle bir durumum var. Hemen öncesinde Redmi Note 4 cihaz satın aldım. Ancak bir türlü hücresel veri ile ilgili sorunu gideremedik. Nedir bu sorun? Cihaz bazen deep sleep olmakta. Yani derin uykuya dalmakta. Buna istinaden de cihaz açık ve şebeke çekmesine rağmen arayanlar ulaşamamakta, siz de arama yapamamaktasınız ( Tabi bazen 3. yada 4. arama denemesinde bazen de uçuş moduna alınca düzeliyor ). Üstüne bir de hücresel veriyi, yani mobil veriyi de kullanamamaktasınız ( Yukarıda bahsettiğim durumlar mobil veri için de geçerli ). Benim cihazım ile farklı bir 4G cihazı yan yana koyuyorum. Ayarlardan LTE öncelikli seçili olmasına rağmen diğer cihaz 4G çekerken benim cihazım H+ yada H modunda çekiyor ( Bu durum Redmi Note 4'te de Redmi Pro'da da var ). Sim kartından şüphelendim. Net tecrübelerime göre sim kartta bir sorun yok ( Kendi sim kartımı başka bir cihaza, başka bir cihazın kartını da kendi cihazıma taktığımda da aynı sorunlar ile karşılaştım ), bölge şebekesi LTE destekli. Tek ihtimal kalıyor. Ya donanımsal yada yazılımsal bir arıza mevcut. Stabil denen, sorunsuz denen tüm romları yüklememize rağmen ne yazık ki bu sorunu sadece azaltabildik. Tamamen bitiremedik. Cihazda sorun olduğunu düşünüp satıcı ile kurduğum irtibat sonunda sağolsun, teşekkür ederim kendisine hiç bir sıkıntı olmadığını iade de, değişimde yapabileceğini belirtti. Sonunda Redmi Pro satın aldım. Ancak gelen cihazda da aynı sıkıntıları yaşamaktayım. Gerçekten Xiaomi konusunda midemin bulanacağını hiç düşünmezdim. Durumum bu. Okuyup yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımın tecrübelerine ihtiyacım var. Belirtmem gereken bir husus da şu; Rom denemelerini sadece Redmi Note 4 için yaptım. Redmi Pro daha bugün geldi ve herhangi birşey yapmadım. Ekte'de kullandığım rom için ekran görüntüsü var. Oradan da hangi rom'u kullandığımı görüp ona göre empati yapabilirsiniz. Alakanıza şimdiden teşekkür ederim.

Sim Kartınız 4,5G Destekli Mi Hocam?

egursu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ers
Cihazım
Redmi Pro
Konular
3
vodafone mu hattınız ?
vodafone genelde 800mhz LTE yayını yaptığı için maalesef hiçbir xiaomi cihazda(mi5,mi5s,mi max, redmi pro, redmi note 4 v.s) 800mhz lte yi desteklemediği için özellikle vodafone ve aveada(kısmen çok daha az) sorun yaşanabiliyor. Tavsiyem 4.5g sim kartı ile 3g modunda kullanın cihazı.

teknoemin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vodafone mu hattınız ?
vodafone genelde 800mhz LTE yayını yaptığı için maalesef hiçbir xiaomi cihazda(mi5,mi5s,mi max, redmi pro, redmi note 4 v.s) 800mhz lte yi desteklemediği için özellikle vodafone ve aveada(kısmen çok daha az) sorun yaşanabiliyor. Tavsiyem 4.5g sim kartı ile 3g modunda kullanın cihazı.

Yani bu sorun Aveada da mı mevcut? Hattım Avea. Arada sırada 4G geliyor. Ancak benim müzdaripliği LTE değil. LTE öncelikli seçili iken bazen internet hiç bağlanmıyor.

egursu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ers
Cihazım
Redmi Pro
Konular
3
Yani bu sorun Aveada da mı mevcut? Hattım Avea. Arada sırada 4G geliyor. Ancak benim müzdaripliği LTE değil. LTE öncelikli seçili iken bazen internet hiç bağlanmıyor.
aynen avea kullanıyorum ben bendede oluyor H+ a düşme ama internet gitme olayı hiç yaşamadım.

teknoemin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynen avea kullanıyorum ben bendede oluyor H+ a düşme ama internet gitme olayı hiç yaşamadım.

Bugün tam gün 3g öncelikli olarak kullandım. Download hızının yukarı barda görünecek şekilde açtım. Düşme sıkıntımız olmadı. Ancak tepkimesi gecikmeli oluyor. yani Örneğin: Youtube'u açıyorum, ancak veriler 1-2 saniye sonra yükleniyor. 4.5g'li bir cihazda deniyorum daha hızlı yükleniyor.

Erfur3102

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erkan
Cihazım
mi max
Konular
0
Aynı durum bende de var bende redmi pro kullanıyorum hattim avea simkart 4.5 destekli..global.eu 8.1.2 üzerindeki rom..artik sinir katsayim zirveye çıktı.. İngilizce bi sitede miui 7 versiyonda bu sorun olmadığına dair ama emin değilim ne yapacağımida bilmiyorum

suat

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Suat
Cihazım
Redmi Pro
Konular
0
Merhaba bende bir vodafone ve redmi pro kullanıcısıyım. 4g de sorun yok gibi fakat 3g ye düşünce hem internet gidiyor hemde hat ulaşılamaz oluyor. İnternet açıksa insanlar ulaşamıyorr. Ciddi bir sorun. 3g yi açıp kapadım yanımda uygulamasından romu değiştirdim ama sonuç alamadım . Yardımcı olurmusunuz.

abysswalker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasin
Cihazım
Red Mi Pro
Konular
1
Bazı arkadaşların dediği sorun bende de mevcut. Daha öncesinde Lenovo K5 note kullanıyordum. Hattım turkcell. Telefon 4g den h+'a düştüğünde net bağlantısı da gidiyor şebeke bağlantısı da. 4g yi kapattım sadece 3g'de kullanarak denedim aynı sorun devam etmekte. H+ ta iken tüm bağlantılar bi 20 saniyeliğine gidiyor daha sonra tekrar düzeliyor. Tüm romları denedim maalesef sonuç alamadım. Sonra Xiaomi Red mi Pro aldım birebir aynı sorunlar bunda da mevcut. Pil durumundan incelediğimde şebeke bağlantısındaki kesintileri görebilmekteyim. Sanırım MTK ile ilgili bir sorun diye düşünmekteyim.

Üst Alt