Yardım Redmi note 9 sensör

• Konbuyu başlatan Anonal
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 443

Anonal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 9
Konular
1
Redmi note 9 telefonumda konuşma sırasında ekran kararmıyor ve açık kalıyor. Konuşma bittiğinde değişik yerlere girildiğini görüyorum , sorunumu nasıl çözebilirim.

erhanh.

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Elite
Konular
0
Telefon>ayarlar>cihazım>tüm özellikler>çekirdek sürümü' sekmesine arda arda 4-5 kez tıklayın, sizi donanım test menüsüne yönlendirecektir. Buradan donanım testlerinizi yapabilirsiniz. Yakınlık sensörü menüsüne girip, elinizi cihazın kulaklık bölümüne doğru yakınlaştırıp uzaklaştırarak ekrandeki değerleri gözlemleyiniz. Eğer eliniz yakınlaştığında değer sıfıra yaklaşıyorsa yakınlık sensörü doğru çalışıyordur. Sorun büyük ihtimalle yazılımsaldır. Değer değişmiyorsa donanımsal bir sorun olabilir. İlk etapta aklıma gelen bu. Ama forumdaki üstadlardan farklı fikirler çıkabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yakın zamanda ekran ya da dokunmatik değişimi olduysa sensör kalibrasyonu da bozulmuş olabilir. Ama nasıl kalibre edildiğini hatırlayamadım şu an..

bilarman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Bu sorun redmi note 8 ve pro da da mevcut. Kimisi yazılım üzerinden sensör kalibrasyonu ile çözdüğünü kimisi de ekran koruyucu filmi kaldırarak çözdüğünü söylüyor. Ama çoğu telefonda sorun devam ediyor. Ben bile hala çözebilmiş değilim.

Üst Alt