Soru Redmi Note 9 Pro cihazımda Türkiye romundan Eu Rom'a nasıl geçerim?

cahilixiaomi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cahilixiaomi
Cihazım
RedmiNote9Pro
Konular
3
Arkadaşlar herkese selam.
Geçen yıl Türkiye garantili aldığım Redmi Note 9 Pro (joyeuse/android 11) cihazımdaki resmi romdan uzun süredir memnun değilim. Özellikle hepimize dert olan Google arama ve mesajlaşma uygulamaları yüzünden. Ayrıca değişikliği severim ve root, rom vs. işlerine de bir miktar meraklıyımdır eskiden beri. İlk araştırmaya başladığımda Eu Rom'un varlığını öğrendim. En az 1.5 yıl kurcalamadan kullanmak istedim telefonu. Yaptım da. Geçen günlerde artık zamanının geldiğini düşündüm. Ama Öğrendim ki Note 9 Pro için resmi TWRP uygulaması yokmuş. L.R. Team tarafından TWRP'den modlanmış bir menü buldum ama o da hem NOTE 9 S'in uyarlanmış haliydi hem de telefonu yeniden başlatınca kendi kendine silindi. En iyi çalışan recovery Orange Fox'muş bu cihazda. Orange Fox'u yükledim ama bildiğim kadarıyla recovery menüsünden temiz bir kurulum yapmak için;
Wipe> Dalvik / ART Cache - Cache - Data - System - Vendor ve
Format Data> yes

adımlarının izlenmesi gerekiyor. Sonrasında da rom yüklemesi gerçekleştirmek. (Global romdan Eu Rom'a geçerken bu adımların MUTLAKA yapılması gerekiyormuş.)
Sorun şu ki OrangeFox'ta Wipe bölümünde System ve Vendor bölümleri yok. Eğer sadece Cacheleri ve Datayı temizleyip Format Data yapıp Eu Rom'u yüklersem telefon brick olur. Çünkü bildiğim kadarıyla System ve Vendor'u temizlemeden içindeki Global romu tamamen temizlememiş olurum (Eğer yanılıyorsam düzeltin lütfen).

*(Bunun yanında bir dipnot olarak; bir yerde Redmi Note 9 Pro'ya recovery menüsünden temiz bir kurulum yapılamaz diye bir şey okumuştum. Ama bana doğru gelmedi)

Şimdi bana Redmi Note 9 Pro için TÜRKİYE ROM'undan EU ROM'a geçebileceğim başarılı, kesin, şüphesiz ve çetrefilli olmayan bir yöntemi, tane tane ve açıkça (gerizekalıya anlatır gibi 😁) anlatabilecek arkadaşlar var mı?

Orange Fox ile system ve vendor bölümlerini nasıl silebilirim? Bu cihaz için gerçekten işe yarar bir twrp sürümü var mı? Global'den Eu'ya geçerken dikkat etmem gereken başka bir şey var mı? Genel olarak dikkat etmem gereken şeyler var mı? vs. vs...

(Bu arada bu konuyu özel olarak bu cihaz için olan ve gerçekten aydınlatıcı bir biçimde işleyen ve beni tam olarak tatmin eden bir anlatımı hiçbir yerde bulamadığım için açtım. Benim için hepsi bölük pörçük bilgiler. Parçaları birleştirmeye çalışıyorum iki gündür ama kafam durdu artık, çok yoruldum. O yüzden bu konuyu açtım ayrı olarak. Zaten usta değilim bu işlerde. Biliyorum ama adım adım, kenarından köşesinden, izleye izleye...)

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt