Soru Redmi Note 9 Pro Ahize ve Çentik Problemi

nick9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Redmi 9 Pro
Konular
4
Herkese selamlar;

Dün Redmi Note 9 Pro serisini satın aldım ve gayet beğendim fakat telefonun ahizesinde yer alan ızgaranın sağ tarafı tıkanmış gibi bir görüntüye sahip. Yıllarca telefon kullanıp ahize deliklerinin tıkanması gibi. Fotoğrafta ok işaretiyle gösterdiğim yer cihazın bildirim ışığının bulunduğu delik. Sağ ve solda gösterdiğim yerler ise tıkanmış gibi. Bu normal mi? Izgaranın sol tarafını incelerseniz sorun yok gibi gibi gözüküyor.
Resim linki:

Bir diğer sorum ise çentikle alakalı. Cihaz ekranına aşağından baktığınızda çentiğin gölgesi, çentiğin alt kısmına düşüyor. Özellikle bu beyaz arka planlarda daha çok belli oluyor. Sizde de var mı bunlar?

KnownOzGuR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özgür
Cihazım
Mate 10 Pro
Konular
3
Normal bir sıkıntı yok bendede aynıydı poco x3 nfcyle değiştirdim.

Oyla:

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
Herkese selamlar;

Dün Redmi Note 9 Pro serisini satın aldım ve gayet beğendim fakat telefonun ahizesinde yer alan ızgaranın sağ tarafı tıkanmış gibi bir görüntüye sahip. Yıllarca telefon kullanıp ahize deliklerinin tıkanması gibi. Fotoğrafta ok işaretiyle gösterdiğim yer cihazın bildirim ışığının bulunduğu delik. Sağ ve solda gösterdiğim yerler ise tıkanmış gibi. Bu normal mi? Izgaranın sol tarafını incelerseniz sorun yok gibi gibi gözüküyor.
Resim linki:

Bir diğer sorum ise çentikle alakalı. Cihaz ekranına aşağından baktığınızda çentiğin gölgesi, çentiğin alt kısmına düşüyor. Özellikle bu beyaz arka planlarda daha çok belli oluyor. Sizde de var mı bunlar?
Evet benimkide aynı yani çentik gölge yapıyor ancak hoparlörler ızgarası seninki gibi değil ama ızgara içine pislik kaçmış olabilir o da çok sıkıntı değil oyun hamuru türü yapışkan malzemelerle temizleniyor

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

nick9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Redmi 9 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet benimkide aynı yani çentik gölge yapıyor ancak hoparlörler ızgarası seninki gibi değil ama ızgara içine pislik kaçmış olabilir o da çok sıkıntı değil oyun hamuru türü yapışkan malzemelerle temizleniyor

Rica etsem benim çektiğim açıdan aynı yakınlıkta kendi telefonunun hoparlörünün fotoğrafını atar mısın?

Oyla:

Mustafa Tetik

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 9 pr
Konular
2
Rica etsem benim çektiğim açıdan aynı yakınlıkta kendi telefonunun hoparlörünün fotoğrafını atar mısın?
Kardeşim çekmeye çalıştım ama gördüğün gibi senin cihazda çok fazla pislik var gibi duruyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

nick9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Redmi 9 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim çekmeye çalıştım ama gördüğün gibi senin cihazda çok fazla pislik var gibi duruyor.

Teşekkür ederim fakat az önce karanlık bir ortamda beyaz ışıkla kontrol ettim . O gözükenler pislik değil, bildiğin o şekilde üretilmiş. Pislik olması imkansız çünkü 1 günlük telefon cebe bile girmedi...

Oyla:

aLikLty

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
note 8 pro
Konular
5
Teşekkür ederim fakat az önce karanlık bir ortamda beyaz ışıkla kontrol ettim . O gözükenler pislik değil, bildiğin o şekilde üretilmiş. Pislik olması imkansız çünkü 1 günlük telefon cebe bile girmedi...
İyi akşamlar ahizenin sağ tarafı kapalı orada led ışık ve sensörler var

Oyla:

blackeagle1903

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğan Yılmaz
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
23
Xiaomi'nin çoğu telefonun ahize kısmı o şekilde. İlk aldığımda bende öyle sanmıştım sonradan öğrendim.

Oyla:

Saidirmak

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sado
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
3
Hocam bendede olmuştu o tozlanma, ahizeden az ses alıyordum yeni olmasına rağmen ayarlardan falandır diye düşünmüştüm sonra ince iğne ile delikleri temizledim, bu hamur veya yapışkan taktigide iş görebilir tabiki ama orda toz biriktigi doğrudur nazik bir sekilde temizleyebilirsin bence izgaranin ustundeki kalmış tozlari

Oyla:

nick9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Redmi 9 Pro
Konular
4
Hocam bendede olmuştu o tozlanma, ahizeden az ses alıyordum yeni olmasına rağmen ayarlardan falandır diye düşünmüştüm sonra ince iğne ile delikleri temizledim, bu hamur veya yapışkan taktigide iş görebilir tabiki ama orda toz biriktigi doğrudur nazik bir sekilde temizleyebilirsin bence izgaranin ustundeki kalmış tozlari
Tamam ama ilk gönderdiğim görüntüyü bildiğin karanlık bir ortamda flash ışığıyla çektim. Mesela ekteki görüntü aynı telefona ait. Gördüğünüz gibi ilk görüntüyle alakası yok... Ahizeye parlak bir ışık tutup hafif sağa sola kaydırarak kontrol ettiğinizde o görüntünün kir değil, özellikle yapılmış olduğunu göreceksiniz.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 27
  • 3.jpg
    3.jpg
    902,6 KB · Görüntüleme: 27
Oyla:
Üst Alt