Çözüldü Redmi Note 9 Brick

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uguraygun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur Aygün
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Perfüzyonist
Konular
1
Merhabalar Sevgili MIUI Türkiye Forum Kullanıcıları ve Sayın Yetkililer,

Redmi Note 9 Pro marka cep telefonuma TWRP yüklerken brick oldu.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Uyguladığım aşamalar şunlardı;
Cihazıma 7 gün önce kilit açma işlemi uyguladım ve 7 gün bekleme verdi. Bugün bekleme sonlandı ve kilidi başarıyla kaldırdım. Asıl amacım Imei Repairdi fakat bunlardan önce twrp yapmam gerekiyordu. Bunun için uygun ve gerekli dosyaları Xiaomi Tools 'dan indirdim.
  1. Minimal ADB ve Fastboot v1.4.3
  2. Redmi Note 9 Pro TWRP

Gerekli ".img" uzantılı dosyayı Minimal ABD ve Fastboot dizinine kopyalayıp, fastboot dizininden cmd ekranını açtım.
    fastboot devices komutu ile cihazın bağlı olup olmadığını kontrol ettim.
    fastboot flash recovery twrp.img (indirmiş olduğum dosyanın ismi) komutu ile işlemi gerçekleştirdim.
    fastboot boot twrp.img komutunu yazar yazmaz "The system has been destroyed" hatası ile karşılaştım.

Komutları referans aldığım Xiaomi Tools'dan aldım. TWRP yükleme işlemi başarısız oldu.
Akabinde yaptığım araştırmaya ile "Mi Flash Tool" indirdim daha sonra Mi Resmi Fastboot Güncellemesi için cihazıma uygun olan Stable romu indirdim. Fakat bu aşamada da flash hatası ile karşı karşıya kaldım.

Bu konuda bana yardımcı olacak bilgili kişilerin desteğini bekliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme 1

Cihaz artık hiç açılmıyor. Power tuşuna uzun süre basıyorum, volume down + power tuşuna uzun süre basıyorum (fastboot) fakat hiç tepki vermiyor.

Ekleme 2

Sorunu araştırırken indirmiş olduğum dosyaları gözden geçirdim. Redmi Note 9 Pro yerine Redmi Note 9'un TWRP dosyasını yüklemeye çalışmışım. Yüksek ihtimalle brickin sebebi.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Cihazı bilgisayara bağladığınızda aygıt yöneticisinde ne yazıyor hocam? Mi flash cihazı algılıyor mu? Eğer görüyorsa ne şekilde görüyor?

Eğer COM şeklinde yazıyorsa maalesef cihazınız EDL'ye düşmüştür. Güç tuşuna basılı tutarak ve batarya bağlantısını söküp tekrar takarak cihazı EDL'den çıkartmayı deneyebilirsiniz. EDL'den çıkarsa fastboot'a alıp mi flash ile yazılım atabilir ya da TWRP yükleyip custom rom yükleyebilirsiniz. Eğer EDL'den çıkartamazsanız maalesef tek seçenek yetkili hesapla yazılım atılması ve bu işlemi ücretli yapıyorlar...

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Fastboot moduna girmiyor ise yetkili hesap ile yazılım yüklenmesi gerekir. Ücretli Onarımlar

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Merhabalar Sevgili MIUI Türkiye Forum Kullanıcıları ve Sayın Yetkililer,

Redmi Note 9 Pro marka cep telefonuma TWRP yüklerken brick oldu.

Uyguladığım aşamalar şunlardı;
Cihazıma 7 gün önce kilit açma işlemi uyguladım ve 7 gün bekleme verdi. Bugün bekleme sonlandı ve kilidi başarıyla kaldırdım. Asıl amacım Imei Repairdi fakat bunlardan önce twrp yapmam gerekiyordu. Bunun için uygun ve gerekli dosyaları Xiaomi Tools 'dan indirdim.
  1. Minimal ADB ve Fastboot v1.4.3
  2. Redmi Note 9 Pro TWRP

Gerekli ".img" uzantılı dosyayı Minimal ABD ve Fastboot dizinine kopyalayıp, fastboot dizininden cmd ekranını açtım.
    fastboot devices komutu ile cihazın bağlı olup olmadığını kontrol ettim.
    fastboot flash recovery twrp.img (indirmiş olduğum dosyanın ismi) komutu ile işlemi gerçekleştirdim.
    fastboot boot twrp.img komutunu yazar yazmaz "The system has been destroyed" hatası ile karşılaştım.

Komutları referans aldığım Xiaomi Tools'dan aldım. TWRP yükleme işlemi başarısız oldu.
Akabinde yaptığım araştırmaya ile "Mi Flash Tool" indirdim daha sonra Mi Resmi Fastboot Güncellemesi için cihazıma uygun olan Stable romu indirdim. Fakat bu aşamada da flash hatası ile karşı karşıya kaldım.

Bu konuda bana yardımcı olacak bilgili kişilerin desteğini bekliyorum.

Ekleme 1

Cihaz artık hiç açılmıyor. Power tuşuna uzun süre basıyorum, volume down + power tuşuna uzun süre basıyorum (fastboot) fakat hiç tepki vermiyor.

Ekleme 2

Sorunu araştırırken indirmiş olduğum dosyaları gözden geçirdim. Redmi Note 9 Pro yerine Redmi Note 9'un TWRP dosyasını yüklemeye çalışmışım. Yüksek ihtimalle brickin sebebi.
Bu talimatları doğrultusunda hareket edin cihaz açılır hocam

Oyla:

uguraygun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur Aygün
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Perfüzyonist
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazı bilgisayara bağladığınızda aygıt yöneticisinde ne yazıyor hocam? Mi flash cihazı algılıyor mu? Eğer görüyorsa ne şekilde görüyor?

Eğer COM şeklinde yazıyorsa maalesef cihazınız EDL'ye düşmüştür. Güç tuşuna basılı tutarak ve batarya bağlantısını söküp tekrar takarak cihazı EDL'den çıkartmayı deneyebilirsiniz. EDL'den çıkarsa fastboot'a alıp mi flash ile yazılım atabilir ya da TWRP yükleyip custom rom yükleyebilirsiniz. Eğer EDL'den çıkartamazsanız maalesef tek seçenek yetkili hesapla yazılım atılması ve bu işlemi ücretli yapıyorlar...
MiFlash uygulaması üzerinden ->
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Aygıt yöneticisinde cihaza dair bir veri bulamadım.

Bu talimatları doğrultusunda hareket edin cihaz açılır hocam

Teşekkür ederim, talimatları uygulamaya çalışıyorum.

Fastboot moduna girmiyor ise yetkili hesap ile yazılım yüklenmesi gerekir. Ücretli Onarımlar
Mesaj yoluyla iletişim sağlıyorum hocam.

Son düzenleme:
Oyla:

uguraygun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur Aygün
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Perfüzyonist
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazımın daha kötüye gitmemesi için işlemimi Ücretli Onarımlar kategorisinden H.kadioglu hocam ile gerçekleştireceğiz.

Konu kilitlenebilir, zahmet edip cevap veren hocalarıma çok teşekkür ederim.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt