Yardım Redmi Note 8 Yeniden Başlatma Sorunu

bidemetpapatya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Deniz
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.2 Kararlı
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selamlar, Redmi Note 8 kullanıyorum. Son iki haftadır yeniden başlatma sorunu ile karşılaşıyorum. Çözüm için hard reset attım fakat fayda etmedi. Cihazım durup dururken kendini yeniden başlatıyor. Başta, fazla yük biniyor diye düşündüm. Sonrasında cihaz boşta ve ekran kapalıyken kendini yeniden başlattığına denk geldim. Cihazı kullanırken örnek veriyorum tarayıcıda basit bir gezinti sırasında kitleniyor ve ekran 5 saniye kadar yanıt vermiyor, ardından yeniden başlatıyor. Yardımcı olur musunuz?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Note 8 için MIUI'ın en büyük belası ram dolması. Siz hiçbir şey yapmasanız da -özellikle Google uygulamaları- rami tüketiyor. BL kilidi açık değilse açıp düzgün bir AOSP roma geçmenizi tavsiye ederim.

Oyla:

bidemetpapatya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Deniz
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Note 8 için MIUI'ın en büyük belası ram dolması. Siz hiçbir şey yapmasanız da -özellikle Google uygulamaları- rami tüketiyor. BL kilidi açık değilse açıp düzgün bir AOSP roma geçmenizi tavsiye ederim.

Uzun zamandır aynı MIUI sürümünü kullanıyorum. Bir anda bu sorunla karşılaşmamın nedeni nedir? Boşta olan bir cihazın 4 GB RAM'ini doldurmak için zararlı yazılım olması gerekir diye düşünüyorum. Zira yeni sıfırladım. BL açıp da rom atmak pek tercihim olacağını sanmıyorum. Resmi sürümler dışında işletim sistemi ile oynamak güvenli gelmiyor.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Uzun zamandır aynı MIUI sürümünü kullanıyorum. Bir anda bu sorunla karşılaşmamın nedeni nedir? Boşta olan bir cihazın 4 GB RAM'ini doldurmak için zararlı yazılım olması gerekir diye düşünüyorum. Zira yeni sıfırladım. BL açıp da rom atmak pek tercihim olacağını sanmıyorum. Resmi sürümler dışında işletim sistemi ile oynamak güvenli gelmiyor.
Xiaomi'nin kendi yazılımı daha güvensiz hocam. Reklam altyapısı, sürekli cihazdan bilgi çekmesi vs. İzin vermeseniz de sizden tonla bilgi çekiyor. Note 8 için MIUI sorunlu zaten, üstüne Google uygulamaları güncelleme aldıkça daha fazla ram yiyor. Note 8'i sorunlu bir romda daha fazla sorunlulaşan uygulamalarla kullanıyorsunuz şu an.

Rom değişmek istemiyorsanız kullandığınız uygulamaların alternatiflerini kullanmanızı tavsiye ederim. Arama, Rehber, Mesajlaşma için Simple Mobile Tools geliştiricisinin açık kaynak uygulamaları var. Onları kurup Google olanları devre dışı bırakabilirsiniz.

Oyla:

bidemetpapatya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Deniz
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi'nin kendi yazılımı daha güvensiz hocam. Reklam altyapısı, sürekli cihazdan bilgi çekmesi vs. İzin vermeseniz de sizden tonla bilgi çekiyor. Note 8 için MIUI sorunlu zaten, üstüne Google uygulamaları güncelleme aldıkça daha fazla ram yiyor. Note 8'i sorunlu bir romda daha fazla sorunlulaşan uygulamalarla kullanıyorsunuz şu an.

Rom değişmek istemiyorsanız kullandığınız uygulamaların alternatiflerini kullanmanızı tavsiye ederim. Arama, Rehber, Mesajlaşma için Simple Mobile Tools geliştiricisinin açık kaynak uygulamaları var. Onları kurup Google olanları devre dışı bırakabilirsiniz.
Sağ olasın hocam. RAM'e binen yükü azaltmayı deneyeyim. Olmadı alternatif yazılımlara yönelebilirim. İyi forumlar.

Oyla:
Üst Alt