Soru redmi note 8 sorunlar

flyelturco

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Turk
Cihazım
redmi note 8
Konular
6
1) Yakınlık sensörünü kalibre edemiyorum görüşme sırasında sürekli mikrofon kapanma sorunu yaşıyorum
2)Arama kayıtlarında daha önce yaptığım ama rehberimde kayıtsız olan aramaları tekrar aradığımda eski kayıttan eser yok
3)Kilit ekranını açıldığında 3 -4 saniyelik kasmalar yaşıyorum
4)2.sim yerinde şirket hattım var hatta sms pakedi yok her açma kapama sonra etkinleştirilemedi uyarısı sonrası ortalama 3 dakika sürüyor hattın arama yapma ve almaya hazır hale gelmesi
5)Whatsapp sms vs bildirim seslerini kapattığımda zil seside kapanıyor.

Cihazım mi store dan alındı global sürüm.Root vs işlemleri becerebilecek bilgi ve deneyimim yok.Hayatımda ilk kez bu markadan cihaz aldım hem kendime hem eşime iki cihazdada aynı sorunlar var .Cihazları servise versem yedek cihaz yok bu sorunlara en kolay çözüm nedir.Yada 2 cihazıda zararına satıp farklı bir cihaz almalımıyım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

mehmethcoskun

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
1) Yakınlık sensörünü kalibre edemiyorum görüşme sırasında sürekli mikrofon kapanma sorunu yaşıyorum
2)Arama kayıtlarında daha önce yaptığım ama rehberimde kayıtsız olan aramaları tekrar aradığımda eski kayıttan eser yok
3)Kilit ekranını açıldığında 3 -4 saniyelik kasmalar yaşıyorum
4)2.sim yerinde şirket hattım var hatta sms pakedi yok her açma kapama sonra etkinleştirilemedi uyarısı sonrası ortalama 3 dakika sürüyor hattın arama yapma ve almaya hazır hale gelmesi
5)Whatsapp sms vs bildirim seslerini kapattığımda zil seside kapanıyor.

Cihazım mi store dan alındı global sürüm.Root vs işlemleri becerebilecek bilgi ve deneyimim yok.Hayatımda ilk kez bu markadan cihaz aldım hem kendime hem eşime iki cihazdada aynı sorunlar var .Cihazları servise versem yedek cihaz yok bu sorunlara en kolay çözüm nedir.Yada 2 cihazıda zararına satıp farklı bir cihaz almalımıyım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1) Yakınlık sensörüyle alakalı herkesin aynı şekilde sıkıntısı var. Forumda açılan konulardan ve verilen cevaplardan yola çıkarak şöyle bir tavsiye verebilirim; telefonun yakınlık sensörü ekranın sağ üstünde olduğu için böyle bir problem oluyormuş, telefonu kullanım şeklimizle alakalı. Telefonu tamamen suratınıza yapıştırarak kullanmayın, sadece ahize kısmını kulağınıza tutun, orta ve alt kısım suratınızdan biraz uzakta olsun ve telefon konuşmalarınızı sağ kulağınızla yapmaya gayret gösterin, ben çözümü böyle buldum artık açılmıyor ekran telefon görüşmeleri sırasında.

2) Arama uygulaması saf androidin uygulaması olduğu için miui'nin olmadığı için herkes bu sorundan muzdarip. Şu anlık başka rom atmadan düzelecek gibi durmuyor.

3) Kilit ekranını açtığımda bazen bende de 3-4 saniye ikonların yüklenmesi sürüyor. Yazılımsal bir hata, sonraki yazılım güncellemesinde mutlaka düzelir.

4) Telefonda hiç çift sim kullanmadığım için ona bir şey diyemeyeceğim maalesef. Ama tek sim de kullansan o aktifleştirilemedi yazısı ilk başlarda bende de çıkıyordu, zorladım zorladım bi kaç defa sonra etkinleşti, bir daha da çıkmadı o uyarı. Sms paketinin olmamasıyla alakalı olacağını düşünmüyorum, çünkü aktifleştirmek için sms atmanız değil, almanız gerekiyor sanırım.

5) Sadece whatsappın mı bildirim seslerini kısıyorsunuz, yoksa normal ses kapatma tuşundan mı kısıyorsunuz? Normal ses kapatma tuşundan kısarsanız çağrı sesini de kısmış olursunuz. Yani bir nevi telefonu sessize almış olursunuz. Sadece bildirim seslerini kısmak için bir ayar var mı bilmiyorum. Belki de harici bir uygulama indirerek yapılabilir, araştırmak lazım.

Son olarak sorunlarınız yazılımsal, o yüzden yazılım güncellemesi gelene kadar biraz beklemek daha mantıklı gibi. Telefonun fiyatına göre özellikleri çok iyi bence, pire için yorgan yakmanın lüzmu yok zararına satıp başka telefon almak gibi. Yok bekleyemem diyorsanız; bi telefoncuya vs. gidip Hindistan romu falan attırabilirsiniz. Tüm sorunlarınız çözülmüş olur.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mr.Sun

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
En güncel sürümü indirip sıfırlayın çözülür

Oyla:

cngorl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cenk
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
20
Ben de ilk defa android kullanıyorum. Bayağı sıkıntılı. Bakalım hindistan rom atacak bşr telefoncu bulur muyuz

Oyla:

Gullu83

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rom root
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Grafiker, Office
Konular
1
En güncel sürümü indirip sıfırlayın çözülür
Bende de 5-6 gündür kameraya bağlanmıyor hatası mı flaşh ile stock rom attım sorun hala devam ediyor.Baska uygulama ile çalışıyor kendi uygulaması çalışmıyor bundan dolayı mu bilmiyorum flaş da bildirim panelince pasif duruyor oda çalışmıyor...

Oyla:
Üst Alt