Çözüldü Redmi Note 8 Pro Pusula Sorunu

oxopixo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi8
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.5
Telefon Modeli
Redmi Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba. Videodan da görebileceğiniz gibi pusula uygulamasında konum sabit kalmıyor. Telefonu sabit tutmama rağmen hala sanki telefonu sürekli döndürüyormuşum gibi hareket ediyor. Bu durum özellikle navigasyon uygulamasında çok sorun oluşturuyor. Bu arada pusula kalibrasyonu yaptım. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
Video linki:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Çözüm
Tekrardan son güncellemeyi yükledim. 8 çizer gibi kalibrasyon da yaptım. Ama düzelmedi. Sizin bildiğiniz başka kalibrasyon türü varsa onu da yapayım.
Araştırdım . Pusulanın sürekli dönüp durması gyroskop hatası olabilir diyede geçiyor . Birde onu kalibre edelim cihaz/tüm özellikler/çekirdek sürümü 4 5 defa art arda basın cit aracına gireceksiniz orada sağ üstte 3 nokta var oraya basıp ek araçlara girin. Resimde attığım gyro yerini bulup girin . Sonra cihazda kılıf vs. varsa çıkarıp dümdüz zemine koyun ve kalibre ede basın . Kalibre ettikden sonra cihazı yeniden başlatip pusula uygulamasında tekrar kontrol gerçeleştirin.

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Merhaba. Videodan da görebileceğiniz gibi pusula uygulamasında konum sabit kalmıyor. Telefonu sabit tutmama rağmen hala sanki telefonu sürekli döndürüyormuşum gibi hareket ediyor. Bu durum özellikle navigasyon uygulamasında çok sorun oluşturuyor. Bu arada pusula kalibrasyonu yaptım. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
Video linki:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Aynı romu güncelleyiciden tekrar yükle bazen sorun eksik kurulumdan kaynaklanabiliyor . Ama pusula kalibrasyonunu doğru yaptığına emin misin birde bu var yanlis5 yaptıysan da sorun bundan kaynaklı devam edebilir

Oyla:

oxopixo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekrardan son güncellemeyi yükledim. 8 çizer gibi kalibrasyon da yaptım. Ama düzelmedi. Sizin bildiğiniz başka kalibrasyon türü varsa onu da yapayım.

Oyla:

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Araştırdım . Pusulanın sürekli dönüp durması gyroskop hatası olabilir diyede geçiyor . Birde onu kalibre edelim cihaz/tüm özellikler/çekirdek sürümü 4 5 defa art arda basın cit aracına gireceksiniz orada sağ üstte 3 nokta var oraya basıp ek araçlara girin. Resimde attığım gyro yerini bulup girin . Sonra cihazda kılıf vs. varsa çıkarıp dümdüz zemine koyun ve kalibre ede basın . Kalibre ettikden sonra cihazı yeniden başlatip pusula uygulamasında tekrar kontrol gerçeleştirin.

Ekli dosyalar

• IMG_20201201_100512.jpg
    IMG_20201201_100512.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 36
Oyla: Çözüm

oxopixo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Allah razı olsun. Gyro kalibrasyonu yapınca düzeldi. Çok teşekkür ediyorum.

Oyla:
Üst Alt