Yardım Redmi note 8 pro android sisteminin aşırı şarj yemesi

Duman_

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Cihangir
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
1
Arkadaşlar merhaba. Konu daha önce açılmış ama soruna ilişkin hiçbir cevap olmadığı için yeniden açma gereksinimi gördüm.

Redmi note 8 pro kullanıcısının. Bir kaç gün öncesine kadar cihazımın şarjı çok iyi gidiyordu. Çok yoğun kullanımda bile en az 2 gün kullanabiliyordum. Ama iki gün önce durduk yere biranda telefon ısınmaya başladı ve durduğu yerde aşırı şarj tüketmeye başladı. Pil kullanım istatistiğine baktığımda android sisteminin %80gbi aşırı tüketim yaptığını gördüm. Cihazı şarjdan daha 15dk önce çıkarmama rağmen batarya hemen yüzde on azaldı. Bu konuda ne yapmam gerek bana yardımcı olur musunuz? Bil kullanım istatistiğine ilişkin ekran görüntüsünü ekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-11-04-56-42-580_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2020-05-11-04-56-42-580_com.whatsapp.jpg
    278,6 KB · Görüntüleme: 108

yarabia

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ramazan
Cihazım
xiaomi note 3
Konular
1
arkadaşlar bendede aynı sorun vardı ben dün endonozya roma gectim şuan pil performansım inanılmaz düzeldi anroid sistem %32 kullanıyor suan

Oyla:

Falcon417

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
0
Evet sorunun çözümü google chrome güncellemelerini kaldırmakmış arkadaşlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

Unseen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Note 8 Pro 128
Konular
0
Evet sorunun çözümü google chrome güncellemelerini kaldırmakmış arkadaşlar
Arkadaşlar bende bu sorun 4-5 gündür devam ediyor, bir çok yerde ne kadar öneri varsa denedim çözüm bulamadım,
Telefonum;
Redmi Note8 Pro 128 GB olan versiyonu
MIUI sürümü: MIUIGlobal 11.0.6 | Kararlı 11.0.6.0(PGGMIXM)
Android Sürümü: 9 PPR1.180610.011

Sistem Güncellemeleri > En son paketi indir diyerek tekrar güncelleme yaptım - düzelmedi,
Ditital Denge & Ebeveyn Denetimi güncellemelerini kaldırdım - düzelmedi
Chrome güncellemelerini kaldırdım - düzelir gibi oldu 1-2 saat sonra aynı sorun devam - düzelmedi
En son tam şarj yaptıktan sonra telefonu yeniden başlatıp denedim %70 orana kadar güzel gidiyordu sonra birden dik bir şekilde inişe geçti ve batarya bitti tam %100 şarjdan 0 a düşerken ekran kullanımım 1 saat 20 dakika civarı
kafayı yemek üzereyim hiç bir resmi açıklama yok mu arkadaşlar bilgisi olan böyle telefon kullanılmaz servise verme noktasına geldim artık yardımlarınız için teşekkürler...

Oyla:

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
Bu konuda yalnız olmadığımı öğrendim. Ben Note 8, MIUI 11.0.8 kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Daha önce note 8 başlığı altında konusunu da açtım. Anladığım kadarıyla sorun yazılımsal. Temmuz gibi Note 8/pro modellerine MIUI 12 geleceğini düşündüğümde Note 8 için 11.0.8den sonra MIUI 11 güncellemesi gelmez diye düşünüyorum ama inşallah gelir. Ben bayramdan sonra telefonu servise gönderme kararı aldım. Denediğim ve fayda görmediğim şeyleri yazayım:
-2 kez fabrika ayarlarına döndüm
-1 kez hard reset attım
- telefonu hiçbir uygulama olmadan ve ön yüklü uygulamaların hiçbirini güncelleme yapmadan kullandım.
-ve aklıma gelmeyen birçok yöntem
İşin ilginci bu sorun sim kart takılı değilken olmuyor.
Tüm bu denediğim yöntemleri 2 hafta boyunca test ettim. Yani hemen düzelmedi diye karar vermedim. (Bu arada bendeki sorunun Chrome ile alakası yok. Çünkü telefonu hiçbir uygulama olmadan kullandığım halde sorun değişmedi.)
Bunların hiçbiri de fayda sağlamadı. Bu sorun 0.8 sürümü ile gelen bir sorun da değil çünkü sürüme ilk geçtiğimde böyle bir sorun yoktu ve şarj performansım çok iyiydi. Gün boyu wifi Bluetooth açık 9 saate varan ekran süresi aldım.
En son denediğim ve hala test ettiğim bir yöntemi paylaşmak isterim. Telefon uygulamasından *#*#4636#*#* yaparak buradan kullanılan sim kartı seçtikten sonra tercih edilen ağ türünü "wcdma preferred" seçtim. Tabi bu durumda 4g kapalı oldu. Yeter ki şarj bayram sonrasına kadar idare etsin diyerek buna katlandım. En azından bekleme durumunda telefonun şarjı çok hızlı bitmiyor. Bu yöntemi yabancı forumlarda gördüm. Ancak dikkat edilmesi gereken birşey var. Bunu yaptıktan sonra normalde telefonu kapatıp açmak tavsiye edilir ama ben kapatıp açınca herşey başa dönüyor. Önceki durumun videosunu ve şimdiki durumun ekran görüntülerini de ekliyorum. Yalnız son kullanımda telefonu 1 gün boyunca hiçbir uygulama yüklü olmadan denedim. Belirtmek isterim.

Ekli dosyalar

• Screenrecorder-2020-05-17-04-14-39-37.mp4
    6,1 MB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2020-05-20-01-22-30-864_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-20-01-22-30-864_com.miui.securitycenter.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2020-05-20-01-22-26-159_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-05-20-01-22-26-159_com.miui.securitycenter.jpg
    277,7 KB · Görüntüleme: 27
Oyla:

isabayrakcioglu

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İSA
Cihazım
REDMİ NOTE 8 PR
Konular
0
bir haftadır bende de aynı sorun var gece 3 te şarjdan çekiyorum 100 wifi filan herşey kapalı sabah 12 de kalktım sarj 25 şok oldum. Yani xiaomi bu rezilliğin bir yolunu bulması lazım yoksa çok fazla müşteri kaybedecek.

Oyla:

mustafa_oztekin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
6
bir haftadır bende de aynı sorun var gece 3 te şarjdan çekiyorum 100 wifi filan herşey kapalı sabah 12 de kalktım sarj 25 şok oldum. Yani xiaomi bu rezilliğin bir yolunu bulması lazım yoksa çok fazla müşteri kaybedecek.
Hocam benim yaptığımı dener misin. Ve muhakkak geri bildirimden durumu izah eden bir ekran videosu veya görüntüsü alıp göndermeni isterim en azından yeni bir güncelleme gelsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyle ciddi bir sorun Samsung veya Apple tarafında olsa çoktan duyulurdu ama bizde tık yok

Oyla:

İOguz42

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ismail oğuz
Cihazım
NOTE 8 PRO
Konular
1
Arkadaslar bu soruna çözüm bulan var mı? iki haftadır denemediğim şey kalmadı.

Oyla:
Üst Alt