Yardım Redmi note 8 performans sorunu

OguzJones

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
EU ROM 11.0.2
Telefon Modeli
Redmi note 8
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar iyi akşamlar ben Xiaominin redmi note 8 marka telefonunu aldım ama telefona hangi romu yüklersem yükleyeyim critical ops ve pubg mobilde yeterince iyi performans alamadım her türlü ayarı denedim mesela arkadaşımdada aynı model telefon var mesela o critical opsta en yüksek ayar ve çözünürlükte kasmadan oynadığını söylüyor bense telefonun önerilen ayarlarında bile kasarak oynuyorum adam görünce felan telefonun fpssi 30 lara düşüyor sizce benim ne yapmam gerekiyor bu arada telefon yurtdışı imeisini falan zamanı gelince aldığım yer atıcak noktalama işaretleri için kusura bakmayın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada telefonu alalı 6 ay olmadı

Mesut Aktaş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Madem arkadaşınızda aynı cihaz var madem onun cihazı daha performanslı o zaman foruma yazmadan direk arkadaşınıza hangi romda olduğunu sorup onu yükleyebilirsiniz. :)

Oyla:

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Uygulama önbelleğini temizleme

Ayarlar/Uygulamalar/Tüm Uygulamalar.Önbelleğini silmek istediğiniz uygulamanın üzerine dokunun.

●Şimdi seçeneklerin ve bilgilerin olduğu bir ekran göreceksiniz.

●Seçtiğiniz bu uygulama önbellek kullanıyorsa (Önbelleği temizle) butonuna dokunun. Bu işlem eğer uygulama içinde kullanıcı adları, şifreleri, oyun ilerleme gibi verileri sileceğinden buna onay vereceğinizi unutmayın.

Sistem önbelleği temizleme

●Burada yapmanız gereken Ayarlar/Depolama/Önbelleğe alınan veriler sekmesini seçerek sistem önbelleğini temizlemektir.

Animasyonları hızlandırın

İşletim sistemlerinde gördüğünüz Animasyonlu geçişler Androidde de mevcut. Bunun için Ayarlar/Geliştirici Seçenekleri gitmeniz ve(eğer seçenek açık değilse açın) Pencere Animasyon Ölçeği/Geçiş Animasyon Ölçeği ve Animatör Süre Ölçeği sekmelerini seçip animasyonları tamamen devre dışı bırakmak yerine 0.5x ölçeğini seçin. Bu işlem Android cihazınızda uygulama ve menüler arası geçişlerde hız artışı sağlar. İşlemleri yaptıktan sonra herhangi bir değişiklik fark etmediyseniz telefonunuzu yeniden başlatın.

Telefonunuzu sıfırlayın

✓Bu işlem her zaman en son seçeneğiniz olsun. Eğer telefonunuz bu hatalar ve sorunlar yüzünden kullanılamaz hale geldiğinde bu işleme başvurmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde verilerinizi yedekleseniz bile birçok veri kaybı yaşayabilirsiniz. Bu işlemi yapmaya karar verdiyseniz telefonunuzdan Ayarlar/Yedekle ve sıfırla butonuna basın. Ardından açılan menüde (Verilerimi yedekle ve Otomatik geri yükle) seçeneklerinin aktif olduğundan emin olduktan sonra "Fabrika verilerine sıfırla" butonuna basarak cihazınızı ilk aldığınız günkü haline döndürebilirsiniz.

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

OguzJones

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Madem arkadaşınızda aynı cihaz var madem onun cihazı daha performanslı o zaman foruma yazmadan direk arkadaşınıza hangi romda olduğunu sorup onu yükleyebilirsiniz. :)
Zaten konu açmadan evvel sordum hem ben rom önerisi istemedim ki daha kapsamlı bir soru sordum

Uygulama önbelleğini temizleme

Ayarlar/Uygulamalar/Tüm Uygulamalar.Önbelleğini silmek istediğiniz uygulamanın üzerine dokunun.

●Şimdi seçeneklerin ve bilgilerin olduğu bir ekran göreceksiniz.

●Seçtiğiniz bu uygulama önbellek kullanıyorsa (Önbelleği temizle) butonuna dokunun. Bu işlem eğer uygulama içinde kullanıcı adları, şifreleri, oyun ilerleme gibi verileri sileceğinden buna onay vereceğinizi unutmayın.

Sistem önbelleği temizleme

●Burada yapmanız gereken Ayarlar/Depolama/Önbelleğe alınan veriler sekmesini seçerek sistem önbelleğini temizlemektir.

Animasyonları hızlandırın

İşletim sistemlerinde gördüğünüz Animasyonlu geçişler Androidde de mevcut. Bunun için Ayarlar/Geliştirici Seçenekleri gitmeniz ve(eğer seçenek açık değilse açın) Pencere Animasyon Ölçeği/Geçiş Animasyon Ölçeği ve Animatör Süre Ölçeği sekmelerini seçip animasyonları tamamen devre dışı bırakmak yerine 0.5x ölçeğini seçin. Bu işlem Android cihazınızda uygulama ve menüler arası geçişlerde hız artışı sağlar. İşlemleri yaptıktan sonra herhangi bir değişiklik fark etmediyseniz telefonunuzu yeniden başlatın.

Telefonunuzu sıfırlayın

✓Bu işlem her zaman en son seçeneğiniz olsun. Eğer telefonunuz bu hatalar ve sorunlar yüzünden kullanılamaz hale geldiğinde bu işleme başvurmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde verilerinizi yedekleseniz bile birçok veri kaybı yaşayabilirsiniz. Bu işlemi yapmaya karar verdiyseniz telefonunuzdan Ayarlar/Yedekle ve sıfırla butonuna basın. Ardından açılan menüde (Verilerimi yedekle ve Otomatik geri yükle) seçeneklerinin aktif olduğundan emin olduktan sonra "Fabrika verilerine sıfırla" butonuna basarak cihazınızı ilk aldığınız günkü haline döndürebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim lakin ben bu dediklerinizin tamamını yaptım ama sonuç aynı ben telefonu satan adamın daha düşük model işlemci batarya vs taktığını düşünüyorum öyle bir şey olsa ayarlarda işlemciyi redmi note 8 inki ile aynı gösterir mi yoksa daha mı farklı gösterir ?

Oyla:

Mesut Aktaş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Zaten konu açmadan evvel sordum hem ben rom önerisi istemedim ki daha kapsamlı bir soru sordum
Madem sordunuz o romu yükleyin, forumda nasıl rom yükleneceği ile ilgili birçok anlatım mevcut. Eğer yükleyip sonra hala bir fark olmadığını düşünürseniz o zaman farklı rom önerisi için yine konu açarsınız. Siz aynı cihaz olarak durumu ele alıyorsunuz ama içeriğindeki yazılım farklılıkları performans da öne çıkabilir, o yüzden gözlem yapmanız için aynı romu yüklemeniz gerekir. Arkadaşınız EU Stabil kullanıyordur ama siz global kararlı kullanıyorsunuzdur, sizin cihazda bir ton uygulama servis açıkken arkadaşınızda birkaç tane açıktır mesela, bu örnekler uzar gider.

Oyla:

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Bu programı kurup arkadaşlarınızınkiyle karşılaştırın.

Oyla:

OguzJones

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Madem sordunuz o romu yükleyin, forumda nasıl rom yükleneceği ile ilgili birçok anlatım mevcut. Eğer yükleyip sonra hala bir fark olmadığını düşünürseniz o zaman farklı rom önerisi için yine konu açarsınız. Siz aynı cihaz olarak durumu ele alıyorsunuz ama içeriğindeki yazılım farklılıkları performans da öne çıkabilir, o yüzden gözlem yapmanız için aynı romu yüklemeniz gerekir. Arkadaşınız EU Stabil kullanıyordur ama siz global kararlı kullanıyorsunuzdur, sizin cihazda bir ton uygulama servis açıkken arkadaşınızda birkaç tane açıktır mesela, bu örnekler uzar gider.
Romu Mui 11.0.12.0 bende aynısını yükledim arkadaşıma nazaran yine daha kötü performans aldım kendisi hiç ayar yapmadan oyuna girmiş hem zaten eu romu yüklediysem rom yüklemeyi biliyorumdur heralde öyle değil mi ek olarak kastettiğiniz servisleri sakıncası yoksa söyler misiniz ?

Bu programı kurup arkadaşlarınızınkiyle karşılaştırın.

Arkadaşıma şuanlık ulaşamam ama internetten karşılaştırınca ram hariç her şey aynı total ram yani toplam ram 3644 olarak gözüküyor 4000 küsür olması gerekirken ondan kaynaklı bir durum mu söz konusu acaba yeniden cevabın içi teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Oyla:

akkor006

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
k20 pro
Konular
12
Arka planda çalışan uygulamalar var ,sistem uygulamaları da dahil.
Bunlar için ram kullanılıyor.
Telefonunuz oyununuz için gerekli Ramı karşılamıyor olabilir.

Oyla:
Üst Alt