Çözüldü Redmi Note 8 miui 12 yazan ekranda kalıyor

nahita

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Nahita
Cihazım
Redmi Not 8 Pro
Konular
4
Merhabalar, problemimi farklı başlıklar altından takip ediyordum ancak takip açmak benim için zor oluyor en önemlisi başka bu problemle karşılaşanlara referans olması açısından bu konuyu açtım.

Note 8 cihaza önce trwp sonrada trwp üzerinden orange fox yükledim. magisik kurmaya çalıştım. Bir konuda wipe dalvik,cahhe yapıp tekrar yapmam gerektiği yazıyordu bende yaptım. Sonrasında telefonu başlattığımda miui 12 yazan ekranda kalıyor biraz daha beklediğimde dil seçimi ve wifiye bağlanmak için ekran geliyor ileri butonu vs yok.

Akabinde mi flash tool ile fastboot stock rom dosyasını atmaya çalışıyorum flashlıyor ve akabinde reboot yazıyor flash toolda telefon yeniden başlıyor ve yine aynı ekranda kalıyor.

Ardından yine takip ettiğim konuda önerilen üzere trwp üzerinden custom çalıştım öncesinde 4 lü wipe yapmaya çalıştım ama ekteki hatayı verdi. Yinede custom romu kurdum. Hatasız kurdu ama yine aynı açılışta miui ekranında kaldı. 15 dk. bekledim değişen bir şey olmadı. Ne önerirsinz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekli dosyalar

• 4941c413-de13-4d71-86e6-1d7b8181b186.jpeg
    4941c413-de13-4d71-86e6-1d7b8181b186.jpeg
    148,7 KB · Görüntüleme: 18
  • custom.jpeg
    custom.jpeg
    109,5 KB · Görüntüleme: 18
  • stock.jpeg
    stock.jpeg
    49,2 KB · Görüntüleme: 19

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Cihazınız şifrelenmiş. TWRP yerine OrangeFox kurun ve format data yapın. Sonrasında istediğiniz romu kurun ardından ne olur ne olmaz diye tekrardan format data yapın.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
musdi27, Bu konuda yazıldı ama konu sonunda yazdığım gibi bir durum var maalesef...

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
musdi27, Bu konuda yazıldı ama konu sonunda yazdığım gibi bir durum var maalesef...

Hellas yükledi mi acaba arkadaş? Hellas şifrelemeyi tam çözüyordu çünkü. Bu da çözüm olmuyorsa fastboottan stok romu kurup (MIUI 11 tavsiyem) TWRP kurup bir custom roma geçmesi en mantıklısı sanki.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
musdi27, Oltayı,yemi ve balığın olduğu bölgeyi gösterdik tutma işi ona kaldı ;)

nahita

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Nahita
Cihazım
Redmi Not 8 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
musdi27, Oltayı,yemi ve balığın olduğu bölgeyi gösterdik tutma işi ona kaldı ;)
İnşallah tutacağız :)

Hellas yükledi mi acaba arkadaş? Hellas şifrelemeyi tam çözüyordu çünkü. Bu da çözüm olmuyorsa fastboottan stok romu kurup (MIUI 11 tavsiyem) TWRP kurup bir custom roma geçmesi en mantıklısı sanki.
Merhaba hellas yüklemedim. fastboot üzerinden değilde miflashtool üzerinden miui 12 kurmayı denedim. Flashlıyor reboot ettikten sonra aynı ekranda takılıyor. Mevcut 12 olduğu için 11 yüklerseniz birick olur denmiş sanırım custom rom konusunda. Benim amacım stock rom'u rootlamak aslında. Hiç custom rom kullanmak istemiyorum

nahita

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Nahita
Cihazım
Redmi Not 8 Pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu problemden kurtulmak için öncelikle şu adımları yapmam gerektiğimi anladım doğru mudur ? Stoya musdi27

1. Telefona orangefox recovery kurulacak
2. wipe -> format data yapacağım ve reboot recovery yapacağım.
3. wipe -> (dalvik,cache,system,data) yapıyorum
4. stock rom kurmak istiyorsam stock rom custom rom kurmak istiyorsam custom rom'u flashlayacağım
5. İstersem eğer magisk flashlayıp açacağım.

Başka yapmam gereken bir şey var mı acaba ?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
nahita, Stock romu twrp ile yüklemeyin en temiz en sağlıklı en sorunsuz mi-flash veya cmd yöntemi ile olur.

Rom yüklendikten ve kurulum tamamlandıktan sonra magisk yükleyin yani öncelikle bir telefon açılsın....

Videolu anlatım..

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
İnşallah tutacağız :)

Merhaba hellas yüklemedim. fastboot üzerinden değilde miflashtool üzerinden miui 12 kurmayı denedim. Flashlıyor reboot ettikten sonra aynı ekranda takılıyor. Mevcut 12 olduğu için 11 yüklerseniz birick olur denmiş sanırım custom rom konusunda. Benim amacım stock rom'u rootlamak aslında. Hiç custom rom kullanmak istemiyorum
Global romun son iki sürümünde Magisk sonrası şifrelenme oluyor. Yani ya bu sürümleri kullanmayacaksınız ya da Hellas ve OFR gibi şifrelemeyi çözen bir TWRP kurmanız lazım. Custom rom kullanın, kafanız rahat olsun. Global romdan kat be kat iyidir.

Bu problemden kurtulmak için öncelikle şu adımları yapmam gerektiğimi anladım doğru mudur ? Stoya musdi27

1. Telefona orangefox recovery kurulacak
2. wipe -> format data yapacağım ve reboot recovery yapacağım.
3. wipe -> (dalvik,cache,system,data) yapıyorum
4. stock rom kurmak istiyorsam stock rom custom rom kurmak istiyorsam custom rom'u flashlayacağım
5. İstersem eğer magisk flashlayıp açacağım.

Başka yapmam gereken bir şey var mı acaba ?
Stok rom yine sıkıntı çıkartabilir. Bence custom rom kurun. Xiaomi'nin veri toplama sistemleri kaldırıldığı için daha güvenilir custom romlar.

nahita

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Nahita
Cihazım
Redmi Not 8 Pro
Konular
4
nahita, Stock romu twrp ile yüklemeyin en temiz en sağlıklı en sorunsuz mi-flash veya cmd yöntemi ile olur.

Rom yüklendikten ve kurulum tamamlandıktan sonra magisk yükleyin yani öncelikle bir telefon açılsın....

Videolu anlatım..

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Öncelikle ilginiz ve sabrınız için teşekkürler. Evet önceliğim telefonun açılması. Aklıma bir kaç şey geldi onları da sorayım yanlış anlaşılma olmasın.
1. Orange fox üzerinden magisk kurmuştum cihaz açılmayınca mi flashla ve trwp üzerinden rom flashladım yine açılmadı. Bu daha önce orange fox ile kurduğum magisk'i kaldırma işlemi yapmama gerek var mı zaten o kendisi rom flashlarken silinecek mi?

2. Mi flash ile rom atmayı denedim flashlıyor ama reboot dedikten sonra yine miui ara yüzü ekranında kalıyordu. Bunun nedeni daha önce yüklediğim magisk mi acaba?

3. Son olarak da "Rom yüklendikten ve kurulum tamamlandıktan sonra magisk yükleyin" demişsiniz. Telefon açıldıktan sonra ilk işlem olarak apk olarak mı magisk yükleyip sonra orange fox yükleyim. Doğru mu anladım?

Üst Alt