Yardım Redmi Note 8 Magisk Sonrası Kamera Sorunu [Çözümü bulamadım]

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra Hindistan 11.0.5.0 romdan, Mi Room 20.3.26 sürümüne geçiş yaptım. Romu sıfırdan temiz kurdum, twrp üzerinden full wipe yaptım. Kurulum sonrası magiski güncelledim ve gizle yapıyorum. Tekrar indirip, farklı isimde magisk kuruluyor. Sorun işte bu noktada başlıyor. Magisk gizle yaptıktan sonra kamera ile çektiğim fotolar simsiyah olarak çekiyor. Çekerken sorun yok, galeriye girdiğimde dümdüz siyah görünüyor. 2 kez rom ve magisk kurulumu yaptım sıfırdan ve bu olayın magisk gizleme sonrası bu romda olduğunu farkettim. Eskiden böyle bir sorun yaşamamıştım. Çözüm ne olabilir sizce?

Edit: Tekrar romu kurup denedim bu kez magisk hide yapmadan da kamera bozuyor. Safety kontrol yapmak istediğime tescil kodu indiriyor ve ondan sonra arka kamera full siyah çekiyor. Ön kamerada sıkıntı yok sadece arka bozuluyor.

Edit2: Uninstaller.zip flashladım ve magiski tamamen kaldırdım. Sonuç kamera düzeldi fakat bu sefer de wifi çalışmıyor. Açamıyorum

Son düzenleme:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Marketten farklı galeri uygulaması yükleyerek bakabilir misiniz?

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Marketten farklı galeri uygulaması yükleyerek bakabilir misiniz?
Romu yüklediğimde google fotoğraflara yedekledim resimleri siyah görünüyordu. Şuan farklı rom var. Deneme şansım yok. Çözümü bulabilirsem tekrar kuracağım

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Magisk'i komple gizlemeyin, Magisk Hide ayarını açın, rootu gizlemek istediğiniz uygulamayı seçin, öyle gizleyin. Yüksek ihtimalle sorun oluşmaz böylece.

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Magisk'i komple gizlemeyin, Magisk Hide ayarını açın, rootu gizlemek istediğiniz uygulamayı seçin, öyle gizleyin. Yüksek ihtimalle sorun oluşmaz böylece.
bazı uygulamalar o şekilde gizleyince yine rootu algılıyor ve açılışta uyarı veriyor. Yoksa komple gizlememe gerek yok. Endonezya romu kurulu şuan, magisk tamamen gizli sorun yok. Miroom'da neden böyle yapıyor çözemedim.

Son düzenleme:

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Sorun devam ediyor birçok şey denedim. Magiski sıfırdan kurdum, farklı sürümler, modüller vs. yine de siyak kamera sorunu yaşıyorum

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
bazı uygulamalar o şekilde gizleyince yine rootu algılıyor ve açılışta uyarı veriyor. Yoksa komple gizlememe gerek yok. Endonezya romu kurulu şuan, magisk tamamen gizli sorun yok. Miroom'da neden böyle yapıyor çözemedim.
Romu ilk kurduğunuzda o kısımdan yapsaydınız ve uygulamaları indirdikten sonra açmadan oradan gizleyip cihazı yeniden başlatsaydınız, ardından açsaydınız rootu algılamazlardı. O kısımdan gizleme, cihazı yeniden başlatınca aktif oluyor.

Magisk Miroom'un sistemine gömülü geldiği için sorun olabilir. Sıfırdan kurulum yapın, sonra dediğim gibi yapın. Yüksek ihtimalle sorununuz çözülür.

Magisk'i de güncellemeyin. Güncelleyince yeni özellikler gelmiyor. Var olan sürüm işinizi görür.

kaptangüler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ENES
Cihazım
GARNET
Konular
13
Bende miroom kullaniyorum magiski guncelledim ama bir sıkıntı yok bende, sizden farklı olarak ryzen kernel var bende belki ondandir deneyebilrisiniz

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Bende miroom kullaniyorum magiski guncelledim ama bir sıkıntı yok bende, sizden farklı olarak ryzen kernel var bende belki ondandir deneyebilrisiniz
Hocam MiRoom stabil 11.0.6.0 kurdum sorun yok şuan

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Miroom Beta 20.3.26 kurdum dün gece. Magisk'i de güncelledim, herhangi bir sorun olmadı. Yüksek ihtimalle işlemler arasında unuttuğunuz bir olay olabilir. Veya bozuk bir dosya yüklemiş olabilirsiniz, ya da kameraları bozan bir modül.

Üst Alt