Çözüldü Redmi note 8 made in india vs china global

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar.
Telefonumu değiştirmek istiyorum ama garantili versiyonlarina bütçem yetmiyor :') bu yüzden yurtdışından getiren bir arkadaşımdan almaya niyetliyim ama elinde iki versiyon olduğunu söyledi ikisi de global cihazlar ama birinde made in china digerinde made in india yazıyor bana india olani hemen kaydedebilecegini digeri içinse bl kilidinin acilmasi gerektigini söyledi ama benim acelem var. Sizce bu iki versiyon arasindaki farklar nedir bilgisi olan arkadaslarimiz beni aydinlatirsa sevinirim telefondan girdigim icin hizli bir sekilde yazdim kusuruma bakmayın teşekkürler iyi forumlar.

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Global ROM ve China ROM nedir?

Global ROM uluslararası kullanım için hazırlanan içerisinde Çince ve İngilizce dışında diğer dillerin de bulunduğu ve google uygulamaları da dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılan genel uygulamaların bulunduğu MIUI versiyonudur. China ROM ise sadece Çin'de kullanmak üzere hazırlanmış olan ve bizlerin pek bilmediği ama Çin'de sık kullanılan servislerin bulunduğu (Weibo, youku vs.) dil seçeneklerinin son derece sınırlı olduğu MIUI versiyonudur. Eğer Çin'de yaşamıyorsanız kesinlikle Global versiyon yüklemenizi tavsiye ederim.

Daha ayrıntılı bilgi için Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global ROM ve China ROM nedir?

Global ROM uluslararası kullanım için hazırlanan içerisinde Çince ve İngilizce dışında diğer dillerin de bulunduğu ve google uygulamaları da dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılan genel uygulamaların bulunduğu MIUI versiyonudur. China ROM ise sadece Çin'de kullanmak üzere hazırlanmış olan ve bizlerin pek bilmediği ama Çin'de sık kullanılan servislerin bulunduğu (Weibo, youku vs.) dil seçeneklerinin son derece sınırlı olduğu MIUI versiyonudur. Eğer Çin'de yaşamıyorsanız kesinlikle Global versiyon yüklemenizi tavsiye ederim.

Daha ayrıntılı bilgi için Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları

Hocam teşekkürler cevabiniz için ama benim sorduğum soru şu iki telefonda global rom diyor arkadaşım ama birinin üretimi hindistan birinin çin ben aralarindaki farki soruyorum

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Hocam teşekkürler cevabiniz için ama benim sorduğum soru şu iki telefonda global rom diyor arkadaşım ama birinin üretimi hindistan birinin çin ben aralarindaki farki soruyorum
Global rom ve Hindistan romu aynı hocam Türkçe dil desteği bulunuyor. Aldığınız gibi kullanabilirsiniz.

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Global rom ve Hindistan romu aynı hocam Türkçe dil desteği bulunuyor. Aldığınız gibi kullanabilirsiniz.

Yani ben hindistan üretimi olanı alırsam bir sorun olmaz diyorsunuz herhangi bir özellik falan farkı yok ? Ben açtım baktım ikisi de global kararli miui11de sadece üretim yerleri farklı nette arastirinca bazilari hint versiyonunda google uygulamalari yok var gibi bir şeyler yazmış hatta şebeke sorunu yasaniyormus cin uretimi olanda

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Yani ben hindistan üretimi olanı alırsam bir sorun olmaz diyorsunuz herhangi bir özellik falan farkı yok ? Ben açtım baktım ikisi de global kararli miui11de sadece üretim yerleri farklı nette arastirinca bazilari hint versiyonunda google uygulamalari yok var gibi bir şeyler yazmış hatta şebeke sorunu yasaniyormus cin uretimi olanda
Çin cihazlarda Band 20 olmadığında dolayı kırsal kesimlerde şebeke sorunu yaşayabilirsiniz.
Hindistan romun da Google uygulamaları bulunuyor.
Yeni çıkan cihazlara Global romda Google Kişiler ve Mesajlașma uygulaması kullanıyor
Sanırım siz Google mesajlașma ve Kişiler uygulamasından bahsediyorsunız. Hindistan romlarda MIUI kişiler ve mesajlașma uygulaması mevcut.

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar.
Telefonumu değiştirmek istiyorum ama garantili versiyonlarina bütçem yetmiyor :') bu yüzden yurtdışından getiren bir arkadaşımdan almaya niyetliyim ama elinde iki versiyon olduğunu söyledi ikisi de global cihazlar ama birinde made in china digerinde made in india yazıyor bana india olani hemen kaydedebilecegini digeri içinse bl kilidinin acilmasi gerektigini söyledi ama benim acelem var. Sizce bu iki versiyon arasindaki farklar nedir bilgisi olan arkadaslarimiz beni aydinlatirsa sevinirim telefondan girdigim icin hizli bir sekilde yazdim kusuruma bakmayın teşekkürler iyi forumlar.
Cin cihazların model numarası sonunda E harfi yazar ve genel olarak bl kilidi acık şekilde yurtdışından gelir ve içinde global rom atılı halde satılır. Hindistan versiyon cihazların model numarası sonunda I harfi ve bulunur ve genel olarak bl kilidi acık ve global rom atıp satılır. Global versiyon cihazların model numarası sonunda G harfi bulunur. Global versiyon cihazlarda fabrika çıkışlı global rom yüklü olduğundan bl kilidi kapalı olarak satılır ve kayıt için bir hafta beklemek gerekiyor. Cihazlar arasında hiçbir fark yoktur sadece cin cihazlarda band 20 yok. Siz yinede Hint cihazı almayın global veya cin versiyon alın.

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Teşekkürler hocam tam olarak aradığım cevabı verdiniz konu kapanabilir teşekkürler

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Konu sahibinin istediği üzerine konu yeni cevaplara kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt