Yardım Redmi Note 8 Ghost Screen ve Ekran Kalitesizliği

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Garantisiz bir note 8 cihaza sahibim. Uzun süredir ghost screen yaşıyorum fakat son zamanlarda çok gözüme batmaya başladı. Pil, performans vs bana her açıdan yeten bir telefon. Fakat bu ekranda yaşanan zaman zaman yaşanan ghost screen ve koyu renklerde ekranın kenarlarından renk patlamaları olsun çok canımı sıkmaya başladı. Bunun herhangi bir çözümü var mıdır? Sizlerin aldığı önlemler neler? Sırf bunun için telefon değiştirmeyi bile düşünüyorum artık.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Ghost için yapılabilecek pek birşey yok hocam, ekranı yada cihazı değiştirmek çözüm olabilir.

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ghost için yapılabilecek pek birşey yok hocam, ekranı yada cihazı değiştirmek çözüm olabilir.
Ekran fiyatlarına baktım, dışarıda bile 500e değiştiriyorlar. Yazılımsal olarak bir çözüm bulamazsam telefonu değiştireceğim sanırım.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
MIUI 12 yüklü ise karanlık modu açın. MIUI 12'nin karanlık modu hayalet ekranı büyük ölçüde engelliyor. MIUI 11 veya başka bir romdaysanız Screen Color Control uygulaması gibi uygulamalarla ekran renk ayarlarını ve kontrastı düşürün (root ve custom kernel gerektirir). Böylece çok büyük oranda engellersiniz.

Ben Arrow kullanıyorum, direkt kendi içinde bu özellik var:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Not: Screen Color Changer uygulamasıyla sadece root ile de yapabilirsiniz bu ayarları. Başka uygulamalarda custom kernel de istiyor çünkü.

kaptangüler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ENES
Cihazım
GARNET
Konular
13
Bende play storda ghist screen fix adli programı kullanıyorum. Program alt ekran isigini kisiyorbu sayede cok isinmiyor. Ayarlardan renkleride en soguga ayarladim. Kendi parlakligimda yarida ghost yok suan. Yaklaşık 4 5 aydir boyleyim

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
MIUI 12 yüklü ise karanlık modu açın. MIUI 12'nin karanlık modu hayalet ekranı büyük ölçüde engelliyor. MIUI 11 veya başka bir romdaysanız Screen Color Control uygulaması gibi uygulamalarla ekran renk ayarlarını ve kontrastı düşürün (root ve custom kernel gerektirir). Böylece çok büyük oranda engellersiniz.

Ben Arrow kullanıyorum, direkt kendi içinde bu özellik var:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Not: Screen Color Changer uygulamasıyla sadece root ile de yapabilirsiniz bu ayarları. Başka uygulamalarda custom kernel de istiyor çünkü.
AOSP Romlarda bu ayarlara hakimdim. Uzun zamandır Miui 12 kullanıyordum. Custom kernellerde kullandığım romu bozduğu için kernel manager ile yapamamıştım. Dün gece itibariyle DotOS v5.0 a geçtim. Bu romda da var bu ayar. RGB yi 248 e sabitleyip diğer ayarlara dokunmadım. Bu işe yaramazsa sizin ayarlarınızı deneyeceğim.

Bu arada hep Arrow kullanmak istiyorum ama çok sade olduğu için vazgeçiyorum her seferinde. Android 11 ne durumda Arrowda?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende play storda ghist screen fix adli programı kullanıyorum. Program alt ekran isigini kisiyorbu sayede cok isinmiyor. Ayarlardan renkleride en soguga ayarladim. Kendi parlakligimda yarida ghost yok suan. Yaklaşık 4 5 aydir boyleyim
Ghost screen fix adında bir uygulama indirdim bir ara. 10 15 dk boyunca belirli renkleri gösterdi son parlaklıkta. 3 4 gün sorun olmadı. Tekrar başladı. Uzun süredir en soğukta kullanıyorum ama varsayılana çektiğim zaman anladım ki gözümü yoruyormuş en soğuk.

kaptangüler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ENES
Cihazım
GARNET
Konular
13
Bu telefonu aldığıma pisman oldum acikcasi gerseyi cok guzel ama ekran cok moral bozucu disarda falan cok zorlaniyorum. Aslinda 1 sene garanti var hala stock roma donup vermek istiyorum. Ama bircok insan tekrar basladigini soyledi. İPhone geri donecegim sanirim

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Bu telefonu aldığıma pisman oldum acikcasi gerseyi cok guzel ama ekran cok moral bozucu disarda falan cok zorlaniyorum. Aslinda 1 sene garanti var hala stock roma donup vermek istiyorum. Ama bircok insan tekrar basladigini soyledi. İPhone geri donecegim sanirim
Bir kaç alt konuda telefonda hangi panel varsa onu taktıklarını bu yüzden tekrar sorun oluştuğu söylenmiş. Benimde sonraki telefonum sorunsuz olursa note 10 pro ya da iPhone olur büyük ihtimalle. Dediğiniz gibi ekran çok moral bozucu.

kaptangüler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ENES
Cihazım
GARNET
Konular
13
Bir kaç alt konuda telefonda hangi panel varsa onu taktıklarını bu yüzden tekrar sorun oluştuğu söylenmiş. Benimde sonraki telefonum sorunsuz olursa note 10 pro ya da iPhone olur büyük ihtimalle. Dediğiniz gibi ekran çok moral bozucu.
Arkadaşımda da aynı telefon vardi aynı sorun oluştu üstelik garantide devam ediyor ama cok morali bozuldu telefoncuyla takas yaptık ustune biraz daha verdi iphone 8 aldik nefes aldi gibi oldu.

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Arkadaşımda da aynı telefon vardi aynı sorun oluştu üstelik garantide devam ediyor ama cok morali bozuldu telefoncuyla takas yaptık ustune biraz daha verdi iphone 8 aldik nefes aldi gibi oldu.
Bende düşündüm iPhone 8 ve türevlerini. Küçük ekranlı telefonlarda hoşuma gidiyor ama zamanında 6 kullanmıştım. Bir süre sonra powerbankten kurtulamadığım için en düşük model olarak XR ve ya 8 plus vs düşünüyorum.

Üst Alt