Soru Redmi Note 8 Cihazında Mi Band 4 Kullanan Arkadaşlara Soru

Lacorna

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Arkadaşlar merhaba.

Benim şöyle bir sorunum var maalesef. Redmi Note 8 cihazında mi band 4 bağlantısı çok kısa mesefade kopuyor.3-4 metre uzaklıkta hemen bağlantı kesiliyor. Otomatik başlatma açık MiFit için. Keza pil tasarrufu kısıtlaması da bulunmuyor ama durum maalesef bu. Wifi ve ya Mobil Veri etkiliyor mu diye ikisini de kapattım denedim yine sonuç değişmedi.Eşleştirmeyi sonlandırdım tekrar bağladım yine çözülmedi.Dedim Mi Band 4 sorunlu galiba.Kardeşimin telefonuyla eşleştirdim sonuç muazzam oldu. 3-4 metrede kopan bağlantı 10 metreden fazla bir mesefade aynı şartlarda kopmadı. Arada 2 duvar olmasına rağmen. Ayrıca kardeşimin telefonunun Bluetooth 4.2 olması da cabası. Malum Redmi Note 8 Bluetooth 5.0 destekliyor.

Sorun ne olabilir sizce? Aranızda Redmi Note 8 cihazında Mi Band 4 kullananlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

aalperdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alper
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
4
Eğer cihazınız pro değilse, Bluetooth 4.2 vardır sizde de.ben de kullanıyorum, redmi note 8 ile mi band 4, ancak söylediğiniz gibi kısa mesafede kopma yok. Bluetooth 5.0, ilk piyasaya çıktığında iddia ettiği gibi çok fazla mesafe üzerine bir geliştirme sağlayamadı gerçek kullanıcılar için. Daha çok enerji kullanımı faydası var. Cihazınızdan gerçekleşen bağlantı kopmalarının sebebi başka birşey olmalı. Benim tavsiyem, ayarlardan Bluetooth ve wifi taramasını kapatınız. Ev ortamında yeterli doğrulukta konum alamıyor ise eğer, Bluetooth otomatik kapanıp açılıyor ve bağlantınız kopuyor olabilir.

Lacorna

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer cihazınız pro değilse, Bluetooth 4.2 vardır sizde de.ben de kullanıyorum, redmi note 8 ile mi band 4, ancak söylediğiniz gibi kısa mesafede kopma yok. Bluetooth 5.0, ilk piyasaya çıktığında iddia ettiği gibi çok fazla mesafe üzerine bir geliştirme sağlayamadı gerçek kullanıcılar için. Daha çok enerji kullanımı faydası var. Cihazınızdan gerçekleşen bağlantı kopmalarının sebebi başka birşey olmalı. Benim tavsiyem, ayarlardan Bluetooth ve wifi taramasını kapatınız. Ev ortamında yeterli doğrulukta konum alamıyor ise eğer, Bluetooth otomatik kapanıp açılıyor ve bağlantınız kopuyor olabilir.

Teşekkürler hocam cevap için. Benim cihazım da Pro değil. Aynı kombinasyon mevcut; Redmi Note 8 ve Mi Band 4 şeklinde. Ben 5.0 olduğunu sanıyordum bir çok kaynakta o şekilde lanse edilmişti. Dediğiniz gibiyse de bir problem mevcut yine de. Hemen baktım Bluetooth ve Wifi taraması kapalı ki özellikle dikkat ediyorum ona ve hep kapalı tutuyorum. Problem bunla da ilgili değil anlaşılan. Ama nerede sorun anlayamadım.

Lacorna

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar soru güncel. Yaptığım araştırmalarda problemin tamamen Redmi Note 8 ile alakalı olduğunu görüyorum. Bluetooth ve Wifi chiplerinin çalışmasında sorun var. Sorun sadece bluetooth ile ilgili değil belli ki. Bluetooth kulaklık ve bileklik bağlandığında bir de internet hızında felaket düşme söz konusu. Ya chipler kalitesiz ya da arızalı. Çözülür inşallah ki çözülmezse telefonu kullanmak ızdırap olacak. İlk Xiaomi telefon deneyimimin bu derece sancılı olacağını hiç düşünmezdim.facepalm~~

Castaft

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
Xiaomi Redmi 7A
Konular
5
Buna benzer sorunlar yaşıyorum wi-fi hızında sorunlar yok fakat kısa mesafede kopma ve bazen arama bildirimlerinin gelmemesi sorunlarını yaşıyorum.

Üst Alt