Yardım Redmi Note 8 ara sıra kapanıp açılıyor

yucebag

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hüseyin
Cihazım
Resmi Note 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.6 (Güncelleyerek de denedim )
Telefon Modeli
Redmi Note 8 64GB
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. 2 gün önce aldığım Redmi Note 8 ara ara kapanıp açılıyor. Genpaya gittim bugün ancak kendi web sayfalarından bile duyurmadıkları halde koronavirüs sebebiyle kapalı olduklarını gördüm. İade veya değişim talebimi ileteceğim bir merci bulamıyorum. Sizden acil destek istiyorum. Aldığım firma Media Markt, ancak şu an açık servis veya servis elemanı bulamama ihtimallerine karşı oraya da cihazı bırakmıyorum. Telefona en çok ihtiyacımız olan bu dönemde sizden acil çözüm bekliyorum.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Özellikle şu zor dönemlerde her şey belirsiz. Önümüzdeki günlerde neler olacak bilmiyoruz. Cihazınızın muhatabı garanti firmasıdır ve onların bakması gerekmektedir. Onlar dışında yapılacak herhangi bir müdahale cihazın garanti dışı kalmasına sebep olacaktır. Bu nedenle cihazınızın Genpa dışında herhangi bir yere götürmeniz söz konusu değil. Ne zaman açılırlarsa o zaman bırakmanız gerekmekte. Bir ihtimal olarak cihazın ithalatçısı kimse o firma ile görüşüp, özellikle Evofone ise onların servislerine de verebilmeniz mümkün. Çünkü üst seviye onarım merkezi olarak geçiyorlar.
Şu anda ülkemizde mücbir sebep denilen ve hemen hemen her anlaşmada böyle bir durumda hizmet verilememesi durumunda kendi üzerlerindeki yükümlülüğü yok sayabilecek bir durum var. Bakalım önümüzdeki günler bize daha neler gösterecek.
Tekrar geçmiş olsun.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu da şurada dursun:

Mücbir sebep, hukukta görevin, taahhüdün ve sorumluluğun yerine getirilmesine engel teşkil edebilecek nitelikte bulunan ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk ve buna benzer hallerdir.

'Mücbir sebep' kavramı hukukun temel kavramlarından birisidir ve hukukun hemen hemen bütün dallarında uygulaması görülmektedir. 'Mücbir sebep' hukukta, bir sorumluluğun yerine getirilmesini veya bir hakkın veya hukuksal imkânın veya kanuni bir avantajın kullanılmasını veya talep edilmesini, kısmen veya tamamen, geçici veya daimi surette engelleyen, bu niteliği dolayısıyla sorumluluğu kaldıran veya yerine getirilmesini, süresini ve vadesini geciktiren veya sorumluluğun niteliğini değiştiren, bir hakkın veya hukuksal imkânın veya kanuni bir avantajın kullanılmasına ilişkin sürelerin yeniden tanınmasını, sürelerin uzatılmasını veya eski hale iade edilmesini gerekli ve zorunlu kılan, kişinin önceden beklemediği, öngöremeyeceği ve tahmin edemeyeceği, beklese ve tahmin etse bile, kişilerin alabilecekleri her türlü tedbirlere rağmen meydana gelmesini engelleyemeyeceği, kişilerin tedbir alma ve ihmalde bulunmama yükümlülüklerini aşan nitelikte ve ağırlıkta olan, dıştan (kişinin işletmesi dışından) gelen, olağanüstü, olağan dışı ve mutad ve devamlı olanın dışında gerçekleşen nitelikte bir olay, olgu veya durumdur. Bu engel, doğal afetler (deprem, sel, seylap, kasırga vb.), sosyal patlamalar (büyük çaplı isyan çıkması, genel grev vb.), hastalıklar, mevzuatla getirilen getirilen yasaklamalar ve engellemeler, ablukalar, ambargolar, kişilerin özel mal varlığına büyük çaplı ve tamamen el koymalar, büyük ekonomik krizler, kazalar, hırsızlıklar, yangınlar gibi sayısız türde ve çok değişik şekillerde ortaya çıkabilmektedir.

Kaynak:

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhaba, bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. 2 gün önce aldığım Redmi Note 8 ara ara kapanıp açılıyor. Genpaya gittim bugün ancak kendi web sayfalarından bile duyurmadıkları halde koronavirüs sebebiyle kapalı olduklarını gördüm. İade veya değişim talebimi ileteceğim bir merci bulamıyorum. Sizden acil destek istiyorum. Aldığım firma Media Markt, ancak şu an açık servis veya servis elemanı bulamama ihtimallerine karşı oraya da cihazı bırakmıyorum. Telefona en çok ihtiyacımız olan bu dönemde sizden acil çözüm bekliyorum.

Ek olarak, açılıp kapanma mevzumuz yazılımsal olabilir. İsterseniz kurduğunuz uygulamarı kontrol edin, gelen güncelleme varsa yapın ardından fabrika ayarlarına dönünüz.

Oyla:

yucebag

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hüseyin
Cihazım
Resmi Note 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ek olarak, açılıp kapanma mevzumuz yazılımsal olabilir. İsterseniz kurduğunuz uygulamarı kontrol edin, gelen güncelleme varsa yapın ardından fabrika ayarlarına dönünüz.

Teşekkür ederim cevap için. Kullanıcı hatası olmayan bir sebep olduğunu göstermek adına ilk 2-3 gün içinde bildirmekti derdim. 1-2 hafta geçtiğinde tutumları belki farklı olur diye düşünüyorum. Ama cihaz elimde ve beklemede kalacağım. Yazılım güncelleme ve fabrika ayarlarına da döndüm ama sık sık olmasa da gün için bir kaç kez yeniden başlatma yapıyor maalesef. Yazılımsaldır muhakkak. Çünkü kullanım esnalarında hiç şikayetim olmadı.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Teşekkür ederim cevap için. Kullanıcı hatası olmayan bir sebep olduğunu göstermek adına ilk 2-3 gün içinde bildirmekti derdim. 1-2 hafta geçtiğinde tutumları belki farklı olur diye düşünüyorum. Ama cihaz elimde ve beklemede kalacağım. Yazılım güncelleme ve fabrika ayarlarına da döndüm ama sık sık olmasa da gün için bir kaç kez yeniden başlatma yapıyor maalesef. Yazılımsaldır muhakkak. Çünkü kullanım esnalarında hiç şikayetim olmadı.

Elbette haklısınız. Cihaza belli bir tutar ödüyor ve sonuç almak istiyoruz. Tüketici olarak ilk 14 gün iade etme gibi bir durum söz konusu olsa da cep telefonlarında bu durum böyle değil. Cihazınızı garantiye göndermenizi talep edecekler. Bu yüzden 15 gün sonra da götürseniz cihazınız garanti kapsamında olacaktır. Bir üstte chatin_62 hocamın da dediği gibi şu durumda cihazı garanti dışı tamir ettirmeye çalışmayın. Gündelik olarak idare etmeye çalışın. Yinede can sıkıcı bir durum olduğunun farkındayım. Geçmiş olsun.

Oyla:
Üst Alt