Rehber Redmi Note 7 Underclock Rehberi

• Konbuyu başlatan Jinzo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 5
  • Görüntüleme 763

Jinzo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
20
Merhaba arkadaşlar size rehber niteliğinde bildiğim ve test ettiğim bazı bilgileri paylaşacağım.
Bu işlem telefonunuzdan ufak bir performans kaybederek sıcaklıkta düşüşe yol açıyor ve ani takılmalar gibi sorunların önüne geçerek stabil oyun performansını daha uzun süre korumanızı sağlıyor.
Öncelikle telefonunuzun rootlu olması gerekiyor bu işlem için. Telefonunuzda oluşabilecek sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum. Yapmak veya yapmamak tamamen sizin tercihinizdir.

Adım 1
Play storeden Smartpack uygulamasını yüklüyoruz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Uygulamaya ilk girişte root izni istiycektir, izni veriyoruz.

Adım 2
Soldan cpu kısmına giriyoruz.

Adım 3
Cpu kısmından cpu maximum frequency seçeneğine tıklayıp 2208 yerine 1958 seçiyoruz (isterseniz daha da fazla düşürebilirsiniz fakat buna doğru oranla performans da düşer.)

Aynı şekilde alta inip ordanda maximum cpu frequencyi kısmını seçip 1843 yerine 1536 yı seçiyoruz.

Bu işlemlerden sonra işimiz bitmiştir uygulamayı kapatabilirsiniz.
Not = Telefonu yeniden başlatınca ayarlar sıfırlanır.
Deneyenler sonuçlarını yoruma yazarsa kimler için faydalı olduğunu görebiliriz.
Aşağıya sıcaklık farkını anlamanız açısından yaptığım bir testin görsellerini bırakacağım. Yukarda solda yazan sıcaklıklar CPU ya aittir.
İlk fotoğraf Underclock, ikinci fotoğraf standart.

Bu arada diyebilirsiniz ki stabil hâli ile daha iyi performans vermiş bu işlemi neden yapalım ?
Lakin stabil halinde sıcaklık çok yüksek olduğu için en kısa sürede takılmalar ve kasmalar başlayacaktır. Bu yüzden pubg de ilk 10 dakikadan sonra kasmalar yaşıyoruz. Fakat Underclock yaptığımızda sıcaklık kendini daha uzun süre muhafaza edeceği için daha uzun süre stabil bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Son düzenleme:

bugra-1597

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Buğra Şafak
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Merhaba arkadaşlar size rehber niteliğinde bildiğim ve test ettiğim bazı bilgileri paylaşacağım.
Öncelikle telefonunuzun rootlu olması gerekiyor bu işlem için. Telefonunuzda oluşabilecek sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum. Yapmak veya yapmamak tamamen sizin tercihinizdir.

Adım 1
Play storeden Smartpack uygulamasını yüklüyoruz.

Uygulamaya ilk girişte root izni istiycektir, izni veriyoruz.

Adım 2
Soldan cpu kısmına giriyoruz.

Adım 3
Cpu kısmından cpu maximum frequency seçeneğine tıklayıp 2208 yerine 1958 seçiyoruz (isterseniz daha da fazla düşürebilirsiniz fakat buna doğru oranla performans da düşer.)

Aynı şekilde alta inip ordanda maximum cpu frequencyi kısmını seçip 1843 yerine 1536 yı seçiyoruz.

Bu işlemlerden sonra işimiz bitmiştir uygulamayı kapatabilirsiniz.
Not = Telefonu yeniden başlatınca ayarlar sıfırlanır.
Deneyenler sonuçlarını yoruma yazarsa kimler için faydalı olduğunu görebiliriz.
Aşağıya sıcaklık farkını anlamanız açısından yaptığım bir testin görsellerini bırakacağım. Yukarda solda yazan sıcaklıklar CPU ya aittir.
İlk fotoğraf Underclock, ikinci fotoğraf standart.
Hocam açık söylemek gerekirse oyun performansı daha da stabile oldu. En azından çok ısınıp, %50 ye kadar performans düşeceğine biraz gücünü kısıp %10 20 gibi bir performans düşüklüğü yaşar sıkıntısız oyunumu oynarım. Pes 20 oynuyorum, ikinci yarı takılarak geçiyordu. Pubg de ilk 10 dakikadan sonrası yine hissedilir derecede sıcaklık ve kasmalar meydana geliyordu ve dediklerinizi yaptıkan sonra tam tamına 1 saat 40 boyunca hiç kasılmadan pubg, 30 dakika boyunca da hiç kasılmadan Pes 20 oynadım. Rehber sayesinde bu sorunuda çözdük sağolun var olun. Ayrıca Apply On Boot tikini açarsanız her yeniden başlatmada ayarlar otomatik olarak uygulanacaktır. Ben ek olarak GPU kullanımını İnteraktif değil performans seçeneğine getirdim, daha da iyi oldu.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jinzo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam açık söylemek gerekirse oyun performansı daha da stabile oldu. En azından çok ısınıp, %50 ye kadar performans düşeceğine biraz gücünü kısıp %10 20 gibi bir performans düşüklüğü yaşar sıkıntısız oyunumu oynarım. Pes 20 oynuyorum, ikinci yarı takılarak geçiyordu. Pubg de ilk 10 dakikadan sonrası yine hissedilir derecede sıcaklık ve kasmalar meydana geliyordu ve dediklerinizi yaptıkan sonra tam tamına 1 saat 40 boyunca hiç kasılmadan pubg, 30 dakika boyunca da hiç kasılmadan Pes 20 oynadım. Rehber sayesinde bu sorunuda çözdük sağolun var olun. Ayrıca Apply On Boot tikini açarsanız her yeniden başlatmada ayarlar otomatik olarak uygulanacaktır. Ben ek olarak GPU kullanımını İnteraktif değil performans seçeneğine getirdim, daha da iyi oldu.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ek bilgilendirmeler için teşekkür ederim hocam.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Apply on boot seçeneği yeniden başlatma da işe yarar mı acaba moustache~~

Jinzo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
mThermal Gaming termal modu var magiskten flaslaniyor . Ben onu kullanıyorum işlemci gücünü kısmaya gerek yok bence. Hep thermal kısıtlama yüzünden oluyor cihaz belli bir ısıya ulaştığında CPU ve gpu hızlarını sinirlandiriyor.

Üst Alt