Yardım Redmi note 7 şarj sıkıntısı

34ca17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
C. AYDIN
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.3.10
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Selam arkadaşlar, telefonu %100 şarj ediyorum ve kabloyu çıkartıp pil tasarrufu moduna alıyorum. Yaklaşık 5 dakika içerisinde (bu sürede telefon kilitli halde hiçbir işlem yapmadan) %99 olmakla birlikte, ekran açıkken 2-3 dakika kadar basit uygulamalara felan girince %98 düşüyor. Ayrıca telefon kullanımında şarjının normale göre yaklaşık %15 daha çabuk tükendiğini fark ettim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyordum ve böyle şeyler farketmemiştim. Son 10-12 gündür bunları fark ediyorum. Ayrıca biraz yaptığım araştırmalarda redmi note 7 kullanıcılarında da buna benzer şarj sıkıntıları gördüm. Versiyonu 10.3.10 olan kullanıcılarda olduğunu gördüm ve bende de versiyon 10.3.10. Böyle bir durumda telefonu formatlayıp, mevcut versiyona çevirmemek mi lazım?

Mr.Aliyev

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hamid
Cihazım
Note 7
Konular
0
Aynı sorun bendede var. 10.3.10 sürümünden kaynaklı eskiden 100 % şarj 2 gün dayanırdı şimdi 1 günü zar zor çıkarıyo.Sonrakı updatele düzeltirler herhalde.​

Oyla:

34ca17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
C. AYDIN
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorun bendede var. 10.3.10 sürümünden kaynaklı eskiden 100 % şarj 2 gün dayanırdı şimdi 1 günü zar zor çıkarıyo.Sonrakı updatele düzeltirler herhalde.​
Telefona format atarsam eski sürüme dönebilir miyim?

Oyla:

Theon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Theon
Cihazım
Redmi Note 7 Pr
Konular
0
Aynı sorundan ben de muzdaribim yok mu hocam çözümü ya :(

Oyla:

34ca17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
C. AYDIN
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorundan ben de muzdaribim yok mu hocam çözümü ya :(

Malesef ben, sen ve bizim gibi arkadaşlar bu sorunu çözecek ilk güncellemeyi beklemek zorunda. Bu sorun çözüldükten sonra, artık güncelleme yapmama kararı aldım. Çünkü araştırdığım ve anladığım kadarı ile; gelen güncellemeler telefon için iyi de olabiliyor kötü de (şuanki mevcut olan durum gibi) olabiliyor. Her güncelleme geldiğinde telefonu biraz daha yavaşlatıp, biraz daha fazla şarj gitmesine neden oluyor. Bence güncellemeler geldikten sonra forum yerlerine girip bakmak lazım. Şikayetler çoksa hiç bulaşmamak lazım :D

Ama telefon yine idare ediyor. Ekran açık kalma süresi 5.5 / 6 saat civarı + günlük ortalama 10 dk telefon konuşması + sürekli mobil veri açık halde %50 civarı şarjım oluyor. Bu sorun olmadan önce telefon ile aralıksız 3 saat dizi izlerken toplam giden şarj sadece %15 %20 civarı felan oluyordu. Yine bu süreyi artırmak için sürekli Güvenlik > Pil & Performans > Pil kullanımı > Uygulamalar kısmından işim biten uygulamaları sürekli durduruyorum.

Oyla:
Üst Alt