Yardım Redmi Note 7 Galeri Verileri Silme

MUMU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
RedMi Note 7
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global v12.0.2.0
Telefon Modeli
Redmi note 7
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,
Xiaomi Redmi note 7 telefonumda her gün hafıza sorunu yaşıyorum. Telefona uygulama yüklemiyor, fotoğraf video vs çekmiyorum hemen siliyorum. Galeriye girip baktığımda uygulama boyutu 300 mb den 1.5 gb kadar çıkıyor ve önbellek temizlediğimde değişiklik olmuyor.
Acaba verileri silsem tüm fotoğraf, video kaybolur mu? Google fotoğraflar üzerinden sildiğimde önbellek silinmiş gibi hiçbir veri kaybı yaşamıyorum.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Galeri uygulamasının ayarlarından sıfırlama yaparsanız verileriniz silinmez. Fotoğrafların önizleme sürümleri silinir (fotoğrafın orijinali silinmez) ancak tekrar galeriye girdiğinizde bu sefer de fotoğraflar ilk defa yüklenmiş gibi geç açılacaktır ve ayrıca zaman içinde fotoğraflara baktıkça yine 1.5 Gb seviyelerine ulaşacaktır.

Oyla:

MUMU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
RedMi Note 7
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Galeri uygulamasının ayarlarından sıfırlama yaparsanız verileriniz silinmez. Fotoğrafların önizleme sürümleri silinir (fotoğrafın orijinali silinmez) ancak tekrar galeriye girdiğinizde bu sefer de fotoğraflar ilk defa yüklenmiş gibi geç açılacaktır ve ayrıca zaman içinde fotoğraflara baktıkça yine 1.5 Gb seviyelerine ulaşacaktır.
Cevap için teşekkür ederim.
Son bir sorum daha olacak, ayarlardan ve galeri uygulamasından veri sil seçeneği çıkmıyor. Nasıl ön izlemeleri silebilirim?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Cevap için teşekkür ederim.
Son bir sorum daha olacak, ayarlardan ve galeri uygulamasından veri sil seçeneği çıkmıyor. Nasıl ön izlemeleri silebilirim?
Galeri uygulamasının simgesine basılı tutun. "Uygulama bilgileri" kısmına girin. Sağ alttaki "Önbelleği temizle" seçeneğinden yapacaksınız.

Oyla:

MUMU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
RedMi Note 7
Konular
3
Galeri uygulamasının simgesine basılı tutun. "Uygulama bilgileri" kısmına girin. Sağ alttaki "Önbelleği temizle" seçeneğinden yapacaksınız.
Uygulama önbelleğini sürekli temizliyorum ancak 20 kb kadar küçük veri siliyor, 1.5 gb ve üzerinde veriler duruyor

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Uygulama önbelleğini sürekli temizliyorum ancak 20 kb kadar küçük veri siliyor, 1.5 gb ve üzerinde veriler duruyor
Valla bilmiyorum hocam. Çok önemsediğim bir şey değil benim. Zira yine artacak o kadar depolama kullanımı. Cihazınızda fotoğraflar/videolar oldukça o kadar değer de olacaktır. :)

Oyla:

MUMU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
RedMi Note 7
Konular
3
Valla bilmiyorum hocam. Çok önemsediğim bir şey değil benim. Zira yine artacak o kadar depolama kullanımı. Cihazınızda fotoğraflar/videolar oldukça o kadar değer de olacaktır. :)
En iyisi formatlamak başka yolu yok gibi gözüküyor
Yardımların için çok teşekkür ettim hocam

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Verileri silebilirsiniz hocam sadece galeri uygulamasının verilerini temizler, resim ve videolarınızda değişiklik olmaz. Fakat silseniz bile galeriye tekrar girdiğinizde aynı dosyaları yeniden oluşturur ve boyut artar. Sizin için kesim çözüm telefonda resim ve video tutmamak, bilgisayarda veya cloud alanında yedeklemek gibi duruyor.

Oyla:

MUMU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
RedMi Note 7
Konular
3
Verileri silebilirsiniz hocam sadece galeri uygulamasının verilerini temizler, resim ve videolarınızda değişiklik olmaz. Fakat silseniz bile galeriye tekrar girdiğinizde aynı dosyaları yeniden oluşturur ve boyut artar. Sizin için kesim çözüm telefonda resim ve video tutmamak, bilgisayarda veya cloud alanında yedeklemek gibi duruyor.
Hocam telefon kullanılmayacak hale geldi. Galeri 2gb aştı ve günde 1 defa giriyorum 1 2 foto video bakıp çıkıyorum. Note 7 için verileri nasıl silebilirim? En azından cloud yedeklemesi yapana kadar telefonu kullanabileyim.
Google drive dolu, önereceğiniz bulut uygulaması var mı?

Oyla:
Üst Alt