Soru Redmi note 7 arama ekranı Türkçe karakter sorunu?

bark_41

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Resmi Note 7
Konular
4
Hızlı arama yapabilmek için rehberdeki kişilerden isim bulmak yerine şu ekrandan numerik harf ve rakam ekranından Ö, Ü, Ş, Ç ve İ harfleri ile başlayan isimleri arayabilmek için tıkladığımda bahsettiğim harfler ile başlayan isimler ekrana gelmiyor. Mesela rehberimde Ömer ismindeki kişiyi bu şekilde aramak isteyip 6637 ye tıkladığımda Ömer kişisi ekrana gelmiyor?
Bu telefonlar ülkemizeki kanunlara göre Türkçe karakterleri desteklemek zorunda değilmiydi, sanırım böyle bir kanun olması gerekiyordu?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Türkçe karakterli isimleri bulamıyor dialer, bende aynı sorundan exdialer adlı uygulamayı kullanıyorum rehberde kayıtlı tüm kişileri , hatta aralarında boşluk olsa dahi buluyor. Çok fazla tema desteği de sunuyor. Play Store'dan indir Google üzerinden de küçük bir araştırma yaparak ücretsiz hale getirebilirsiniz.

Oyla:

bark_41

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Resmi Note 7
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler, yalnız telefonda en basit bir şeyde bile harici ugulama ile çözeceksek bu telefonu niye satın aldık ki ! ?

Oyla:

bark_41

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Resmi Note 7
Konular
4
Exdialer uygulamasını play store den kaldırmışlar, sizdekinin ekran resimlerini ve mümkünkünse apk sini paylaşmanız mümkün mü acaba?

Oyla:

abdulbakidrs

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulbaki
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
3
Teşekkürler, yalnız telefonda en basit bir şeyde bile harici ugulama ile çözeceksek bu telefonu niye satın aldık ki ! ?
Diğer telefonlara göre Xiaomi telefonlarında ve MIUI arayüzünde ek uygulamaya ihtiyaç duymadan yapabilecekleriniz çok daha fazla (uygulama klonlama, ikinci alan, uygulama kilitleme)... Böyle bir yorumun Xiaomi için yapılacağı aklıma gelmezdi ancak sorun değil elbette. Türkçe karakterler de teknik olarak desteklenmeli ancak bunun için kanun olduğunu ilk defa sizden duyuyorum... Bence bu büyük hatta küçük bir eksi bile değil.

Oyla:

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Exdialer uygulamasını play store den kaldırmışlar, sizdekinin ekran resimlerini ve mümkünkünse apk sini paylaşmanız mümkün mü acaba?

Tabiki, iki farklı tema ve ücretsiz kullanmak için gerekli dosyayı da ekledim zip içerisine.

Oyla:

bark_41

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Salih
Cihazım
Resmi Note 7
Konular
4
Diğer telefonlara göre Xiaomi telefonlarında ve MIUI arayüzünde ek uygulamaya ihtiyaç duymadan yapabilecekleriniz çok daha fazla (uygulama klonlama, ikinci alan, uygulama kilitleme)... Böyle bir yorumun Xiaomi için yapılacağı aklıma gelmezdi ancak sorun değil elbette. Türkçe karakterler de teknik olarak desteklenmeli ancak bunun için kanun olduğunu ilk defa sizden duyuyorum... Bence bu büyük hatta küçük bir eksi bile değil.

Merhaba, Miui olarak çok daha fazla özelleştirmeye açık olabilir, fakat bazı alışkanlıklar taktir ederseniz ki kolay vazgeçilmiyor, Sizin için çok önemsiz olan başkası için önemli olabilir, Bu konunun sizce önemsiz oluşu benim için veya bu şekilde kullanan diğer kişiler için de önemsiz olmasını gerektirmiyor.
Kanun konusunda zaten sanırım ifadesini kullandım. Ama memleketimizde işine gerekli önemi ve hassasiyeti vermeyenlerin kazığını bu haberde okuyabilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt