Sohbet Redmi Note 6 Pro vs Redmi Note 7?

burakgunduz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
burak
Cihazım
Redmi Note 7 Pr
Konular
1
Merhabalar uzun zamandır telefon almayı düşünüyorum. Son zamanlarda araştırmalarım sonucu Xiaomi'ye yöneldim. Almak için bugünkü lansmanı bekledim.

Note 7 Pro almak hedefimdi fakat satışa çıkmadığı için vazgeçtim. 6/128 GB malum sitelerden alabilirim fakat güvenemiyorum. Bu konuda bilgisi olan yorumlarsa sevinirim. Kayıt işleri, global olarak çıkmaması bir sorun yaratır mı?

Son olarak, Note 7 1999₺ fiyat ile açıklanmış olmasından dolayı ve kamera lensi ve işlemcisi 48 mp kaldırmaması gibi olayları beni biraz Note 6 Pro'ya itiyor.

Sizce nasıl yapmalıyım? Malum sitelerden Note 7 Pro mu yoksa 6 Pro vs 7 mi?

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
İşlemcinin 48 mp kaldırmama kısmını anlamadım?

burakgunduz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
burak
Cihazım
Redmi Note 7 Pr
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcinin 48 mp kaldırmama kısmını anlamadım?
Note 7 işlemcisi Snapdragon 660, 25 megapixele kadar destekliyor ama 48 megapixel lens kullanılmış. Normal modda zaten size 12 megapixel çekim imkanı sağlıyor. Pro moduna geçtiğinizde 48 megapixel modu aktifleştirebiliyorsunuz. Bu şekilde dört pixeli bir pixele çevirerek combining işlemi gerçekleştiriyor ve size yazılımsal olarak 48 megapixel fotoğraf sunuyor.

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Note 7 işlemcisi Snapdragon 660, 25 megapixele kadar destekliyor ama 48 megapixel lens kullanılmış. Normal modda zaten size 12 megapixel çekim imkanı sağlıyor. Pro moduna geçtiğinizde 48 megapixel modu aktifleştirebiliyorsunuz. Bu şekilde dört pixeli bir pixele çevirerek combining işlemi gerçekleştiriyor ve size yazılımsal olarak 48 megapixel fotoğraf sunuyor.
Telefona koyulan sensör 48 mp, mp değerinin de fotoğraf kalitesinde çok bir önemi yok belirli bir değerin üzerinde olması yeterli bunu biliyoruz.
12mp değerinde çekim yaptığında sıradan bir 12 mp sensöre göre 4 pikseli birleştirip bir piksel oluşturduğu için ışık ve renk hassasiyeti çok daha iyi olacaktır. Özellikle gece çekimlerinde önemli farkler elde edilecektir zaten bu da telefon test videolarında açıkça görünmekte o yüzden bunun kafaya takılacak bir tarafı olmadığı düşüncesideyim.

burakgunduz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
burak
Cihazım
Redmi Note 7 Pr
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefona koyulan sensör 48 mp, mp değerinin de fotoğraf kalitesinde çok bir önemi yok belirli bir değerin üzerinde olması yeterli bunu biliyoruz.
12mp değerinde çekim yaptığında sıradan bir 12 mp sensöre göre 4 pikseli birleştirip bir piksel oluşturduğu için ışık ve renk hassasiyeti çok daha iyi olacaktır. Özellikle gece çekimlerinde önemli farkler elde edilecektir zaten bu da telefon test videolarında açıkça görünmekte o yüzden bunun kafaya takılacak bir tarafı olmadığı düşüncesideyim.
Bende aynı şekilde düşünüyorum konuyu açtıktan sonra birkaç inceleme daha izledim. (hindistanlı gardaşlarımız sağolsun) Sanırım Note 7 alacağım, pro modeli hakkında bir bilginiz varmı Global sürüm olmadığı için hat çekme sorunları vs olurmu

ankarag3lü

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
elvin
Cihazım
Poco x5 pro
Konular
12
redmi serilerinde redm,i olmayanlara göre bariz farklılıklar var mı malzeme kalitesi ve donanımsal parçaların kalitesi açısından

Üst Alt