İnceleme Redmi Note 6 Pro Miui 9-10-11 İnceleme

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Selamlar Öncelikle 7 aydır note 6 pro kullanıcı olarak size tecrübelerimi aktarmak istedim. cihazı ilk aldığımda direk miui10 sürümüne güncellemiştim bi süre böyle kullandım 7 ay içinde 5 6 defa sürüm düşürdüm veya güncelledim. bi çok testler ve 3-5 gün denemeler yaptım üzülerek söylüyorumki xiaomi yazılım konusunda berbat çok kötü yada çatır çatır planlı eskitme var buna artık adım gibi eminim note 6 pro şuan unutulmuş ve sallamasyon güncelleme verilen bi cihaz.

Miui 9.6.10.0 global rom en hızlı akıcı ve kamera olarak en iyi sürüm olduğunu farkettim cihazın ilk çıktığı sürüm.

Miui 10.3.2 ve 10.3.6 sürümünü hem global hemde eu custom rom olarak denedim. orta şeker pil performansı iyi ve stock kamera kalitesinde az bi kayıp var. sistem genel performansıda iyi fakat bu sürümlerde ara sıra animasyon hataları ve hıçkırmalar var bu durumu Clarity kernel yükleyerek çözmüştüm. stock kameradaki kalite kaybı az hissediliyo ama 3.parti b612 kamerasına gelince verdiği ışık kontrast oranı netlik olarak göze çarpıyor.

Vee gelelim Miui11 faciasına. ilk çıkan 11.0.1.0 sürümü o kadar kötüydüki güncellemeyi komple geri çekmeleri fazla sürmedi o yüzden anlatmama gerek yok.
2 gün önce 11.0.2.0 sürümü çıktı bi şans verip denemek istedim ve çok beğendim sistem çok tepkisel uygulamalar arası geçiş hızlı ve akıcıydı bir tek ana menüde sağ sol geçiş animasyonu yavaşlatılmış ve laglı gibi. neyse talha bu kadar takıntılı olma genel olarak iyi olmuş işte dedim. taaki kamerayı test edene kadar stock kamera akşam ışığında daha kumlu çekiyor ve b612 kamerasını denediğimde şok oldum. gündüz ışığında telefon parlaklığı ışığı ayarlamıyor yüzüm sulu boya gibi ve aşırı parlak kabul edilemez derece kötüydü.

Toparlamak gerekirse note 6 pro benim için tam bir hüsran oldu çift ön kamerasına aldanıp aldım ama resme kontrast ve netlik basmaktan başka bişey yapmıyor aileme ve kız arkadaşıma sorduğumda gerçekte daha iyi olduğumu bu telefonun kamerasında kötü çıktığımı söylediler. arkadaşımın redmi 5 plus cihazı bile ön kamerada gün ışığında daha iyi daha doğal sonuçlar veriyor. eski kullandığım telefonların kamerasını özletti bu cihaz diyebilirim. son olarak ise güncelleme pişmanlıktır hastalıktır kendinizi bu hastalıktan kurtarmanızı tavsiye ederim.

İyi forumlar <3

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
150
Aynen hocam bende redmi note 5 kullanıyorum son sürümden aşağıya düşürdüm oreo 8.1 deyim pil süresi düzeldi miui 11 hiç iyi değil

Üst Alt