Yardım Redmi Note 6 Pro Isınma ve Donma sorunu

foughT

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Selim
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı v10.3.6.0
Telefon Modeli
Redmi Note 6 Pro 4/64 GB
Bootloader Kilidi
Açık
5 ay önce aldığım redmi note 6 pro telefonumda aşırı kasma ve ısınma yaşıyorum. MIUI 11den kaynaklı olabilir diye kilidini açıp 10.3.6.0a düşürmek istedim. Sorun hala devam etti. Sonrasında ise format data işlemi yapıp tekrar denedim hala kasmadan kurtulamadım. En sonunda dayanamayıp kangaroox kernel attım ve cihazı 1.80gHzden 2.20gHzye overclockladım. Ve bu sefer doğal olarak aşırı ısınma ve aşırı pil tüketimiyle karşılaştım. Bunlar biraz normal ama cihaz hala kasıyordu??? Pubg mobile en düşük ayarlarda oynanmayacak derecede donuyor. İlk 1-2 ay fazla kasma yaşamadım ama nedense sonrasında aşırı donmaya maruz kaldım. Yardımcı olur musunuz lütfen? Her türlü yolu denedim bu cihazı ben SD 636ya ve 4 GB Rame sahip olduğundan dolayı oyun için aldım fakat cihaz bana göre çöp. Bunun başka çözümü var mıdır? GFX tool kullanıp en düşük ayarlara almama ve 60 FPSe çekmeme rağmen kasıyor. Bu ne biçim cihaz :(

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Gfx ile akıcı 60 HD 50 hdr 45 civarı alıyorum. Size tertemiz kurulum önereceğim. Öncelikle kernel falan hiç bulaşmayın ghost screen sorunu yaşarsınız.

•Öncelikle tüm verilerinizi yedekleyin!!!!

•Bootloader kilidiniz açık olduğunu belirtmişsiniz orayı atladım.

•Bu konudaki MIUI 11.0.4.0 stabil sürümünü fastboot bağlantısından indiriyoruz. Zipten çıkartıp içine bakıyoruz eğer tek bir dosya varsa onu da zipten çıkar diyoruz. İçinde eğer images klasörü ve birkaç dosya varsa sıkıntı yok.

Xiaomi Flash Tool 20191030 – Xiaomi Tools Bu linkten mi flashı indiriyoruz zipten çıkarıp bekleyin.

•Şimdi cihaza bu konudan twrp kuruyoruz.

•Twrp açılınca temizleme bölümünden veriyi sil yes diyip siliyoruz. Sonra gelişmiş temizlikten tüm seçenekleri seçip siliyoruz. Sonra reboot menüsünden cihazı kapat diyip kapatıyoruz.

•Cihazı ses kısma ve güç tuşuna basılı tutarak fastboot modda açıyoruz.

• Mi flash tool programını açıyoruz sağ alt köşede bulunan CLEAN ALL seçeneğini seçtikten sonra romun bulunduğu klasörü seçiyoruz (İmages klasörü değil bir üst klasör seçilecek)
Cihazımızı usb kablosuyla PC ye bağlıyoruz refresh tuşuna basıyoruz cihazımız görünüyorsa her şey tamam demektir flash tuşuna basarak romun yüklenmesini bekliyoruz.

Cihaz açıldıktan sonra isterseniz aynı şekilde twrp kurup magisk flaşlayabilirsiniz.

Önemli not kurulumdan sonra Max 3 gün ısınma olabilir bu normaldir.
Gfx tool programı olarak bunu şiddetle tavsiye ederim.
Bende hiçbir sorun olmadı yukarıda belirttiğim FPS değerlerini alıyorum. Ve pubgde ayar yukselttiginizde GPU ve CPU ya daha çok yük bineceği için ısınacaktır bu da normal. Telaş etmeyin.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Bu cihazı oyun için aldıysanız hata yapmışsınız. snapdragon 636 ve oyun olur mu hiç? bu işlemci oyunlara yetecek güçte olsaydı snapdragon 700 ve 800 serisi işlemcileri neden çıkarıyolar o zaman bunları bi düşünün hocam.
note 6 pro 2018 son baharda çıktı 2020 sonbaharında 2 yıl tamamlamış olcak 2021 de tamamen ölü bi cihaz olucaktır.
malesef rom ve kernel ile durumu değiştiremezsiniz cihaza kernel ile zarar vermiş olursunuz.
bu telefon sahibine günlük kullanım sosyal medya ortalama bi kamera deneyimi ve basit sıradan oyun deneyimi vaadeder.

Oyla:

foughT

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Selim
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gfx ile akıcı 60 HD 50 hdr 45 civarı alıyorum. Size tertemiz kurulum önereceğim. Öncelikle kernel falan hiç bulaşmayın ghost screen sorunu yaşarsınız.

•Bu konudaki MIUI 11.0.4.0 stabil sürümünü fastboot bağlantısından indiriyoruz. Zipten çıkartıp içine bakıyoruz eğer tek bir dosya varsa onu da zipten çıkar diyoruz. İçinde eğer images klasörü ve birkaç dosya varsa sıkıntı yok.

Xiaomi Flash Tool 20191030 – Xiaomi Tools Bu linkten mi flashı indiriyoruz zipten çıkarıp bekleyin.

•Twrp açılınca temizleme bölümünden veriyi sil yes diyip siliyoruz. Sonra gelişmiş temizlikten tüm seçenekleri seçip siliyoruz. Sonra reboot menüsünden cihazı kapat diyip kapatıyoruz.

• Mi flash tool programını açıyoruz sağ alt köşede bulunan CLEAN ALL seçeneğini seçtikten sonra romun bulunduğu klasörü seçiyoruz (İmages klasörü değil bir üst klasör seçilecek)
Cihazımızı usb kablosuyla PC ye bağlıyoruz refresh tuşuna basıyoruz cihazımız görünüyorsa her şey tamam demektir flash tuşuna basarak romun yüklenmesini bekliyoruz.

Cihaz açıldıktan sonra isterseniz aynı şekilde twrp kurup magisk flaşlayabilirsiniz.

Bende hiçbir sorun olmadı yukarıda belirttiğim FPS değerlerini alıyorum. Ve pubgde ayar yukselttiginizde GPU ve CPU ya daha çok yük bineceği için ısınacaktır bu da normal. Telaş etmeyin.
Hocam format data atmıştım zaten de miui 11.0.4.0 stabil kasma sorununu tamamen ortadan kaldırır mı. Bu arada böylesine bir yazı için çok teşekkür ediyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu FPS değerlerini önceden de alıyor muydunuz yoksa MIUI 11.0.4.0 geçtikten sonra mı almaya başladınız hocam. Çünkü ben bu değerleri sadece cihazın ilk 2 ayında alıyordum.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Hocam format data atmıştım zaten de miui 11.0.4.0 stabil kasma sorununu tamamen ortadan kaldırır mı. Bu arada böylesine bir yazı için çok teşekkür ediyorum.

Bu FPS değerlerini önceden de alıyor muydunuz yoksa MIUI 11.0.4.0 geçtikten sonra mı almaya başladınız hocam. Çünkü ben bu değerleri sadece cihazın ilk 2 ayında alıyordum.
11.0.3.0da da alıyordum daha öncesinde kullanmadım gfx i o yüzden bilmiyorum. Ama istiyorsanız 11.0.4.0 yerine 10.3.6.0 sürümünü yükleyebilirsiniz tamamen size kalmış.

Oyla:

hoperose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
redmi note6 pro
Konular
3
1 buçuk yıldır kullanıyorum. Yazılan hiç bir sorunu yaşamadım şu ana kadar. Birazda şans işi.

Oyla:

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
Bu cihazı oyun için aldıysanız hata yapmışsınız. snapdragon 636 ve oyun olur mu hiç? bu işlemci oyunlara yetecek güçte olsaydı snapdragon 700 ve 800 serisi işlemcileri neden çıkarıyolar o zaman bunları bi düşünün hocam.
note 6 pro 2018 son baharda çıktı 2020 sonbaharında 2 yıl tamamlamış olcak 2021 de tamamen ölü bi cihaz olucaktır.
malesef rom ve kernel ile durumu değiştiremezsiniz cihaza kernel ile zarar vermiş olursunuz.
bu telefon sahibine günlük kullanım sosyal medya ortalama bi kamera deneyimi ve basit sıradan oyun deneyimi vaadeder.
hocam oyuna gelir ama arkadaş aşırı ısınmafdan kurtulmak için overclock yapmış over clock ile daha fazla ısınır bu bilinen bişey oyun için tek yapılabilecek ekran çözünürlüğünü düşürmek o zaman biraz rahatlar cihaz o cihazın en sıkıntılı tarafı ekran çözünürlüğü fazla tabii oyun konusunda full hd plus çok geliyor

ayrıca yaz aylarında cihazların ısınması normal kışın dışarı 3-10 arası iken şimdi ortam şimdi 10-15 arası bölgeye göre değişir ama dış ortam zaten sıcak

hocam senin yapacağın yegane şey miui 10 stock romu mi flash ile fastboot tan rom yükleme yapamak temiz kurulum clean all... uğraştığına deymez ben şahsen öyle yapıyorum üzerine ne istiyosan kurabilirsin ama miui 11 tavsiye etmem

Son düzenleme:
Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
5 ay önce aldığım redmi note 6 pro telefonumda aşırı kasma ve ısınma yaşıyorum. MIUI 11den kaynaklı olabilir diye kilidini açıp 10.3.6.0a düşürmek istedim. Sorun hala devam etti. Sonrasında ise format data işlemi yapıp tekrar denedim hala kasmadan kurtulamadım. En sonunda dayanamayıp kangaroox kernel attım ve cihazı 1.80gHzden 2.20gHzye overclockladım. Ve bu sefer doğal olarak aşırı ısınma ve aşırı pil tüketimiyle karşılaştım. Bunlar biraz normal ama cihaz hala kasıyordu??? Pubg mobile en düşük ayarlarda oynanmayacak derecede donuyor. İlk 1-2 ay fazla kasma yaşamadım ama nedense sonrasında aşırı donmaya maruz kaldım. Yardımcı olur musunuz lütfen? Her türlü yolu denedim bu cihazı ben SD 636ya ve 4 GB Rame sahip olduğundan dolayı oyun için aldım fakat cihaz bana göre çöp. Bunun başka çözümü var mıdır? GFX tool kullanıp en düşük ayarlara almama ve 60 FPSe çekmeme rağmen kasıyor. Bu ne biçim cihaz :(
Hocam sorun çözüldü mü?

Oyla:

mehmetali9393

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Özel Güvenlik
Konular
3
Arkadaşlar resmi note 6 pro için miuipro 11 20.1.2 sürümünü kurdum hem şarjı muazzam derecede az gidiyor ve kasma donma sıfır lakin oyun açınca her telefon gibi bu cihaz da kasıyor.. kardeşim de mi 8 se 6/64 modeli mevcut 1 sene boyunca sıfır ısınma ile oyun oynattı 1 sene sonra maalesef onun cihazıda oyun oynarken ısınmaya başladı yani diyeceğim şudur her cihaz oyun esnadında ısınır oyun için değilde günlük ihtiyaç sosyal medya için kullanacaksan miuipro patched sürümünü öneririm isteyene gdrive link paylaşabilirim

Oyla:
Üst Alt