Soru Redmi note 6 pro custom rom yükleyemiyorum

Memotmac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Memo
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
1
Merhaba, redmi note 6 pro (tulip) cihazımda daha önce mi.eu 11.0.6 vardı. Uzun süre bunu kullandım. Sonra telefonun ekranı kırıldı ve 6 ay kadar kullanmadım. Ekranı tamir ettirdim. Çünkü bu telefon overclock yapılabilen sd636 bir işlemciye sahip. Öncelikle telefonu stok son sürüme güncelleyerek başlayayım dedim. Miflash tool ile 12.0.1 sürümü yüklemek isterken yükleme işlemi yaridayken reboot dedi redmi logosu geldi sonra miflash tool status kısmında pause yazısı geldi. Telefon sürekli reboot etmeye başladı. Sonra twrp kurmak istedim fastboot moda aldım son sürüm twrp kurdum ama twrp açılmadı. Miflash tool ile 11.0.6 kurayım dedim yine olmadı. Sonra daha eski sürümleri denemek istedim. 10.3.2 sürümü yükledim. Telefon açıldı. Sonra twrpyi fatboot moddan yükledim açıldı. Twrpden yüklemek istediğim evolution X 7.6.2 yükleniyor ama sürekli reboot ediyor açılmıyor.böyle bir sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Sorunun çözümü için ne yapmalıyım. Not: evolution X bir kere yüklendi açıldı. Nasıl açıldı anlayamadım. Temiz kurulum yapmak istediğim için son sürüm global 12.0.1 yüklemek istedim yine aynı hatayı aldım.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Merhaba, yaşadığınız sorunların birden fazla nedeni olabilir. Bu sorunların çözümü için bazı adımları izleyebilirsiniz:

1. ROM dosyalarınızın doğru olduğundan emin olun. İnternetten indirdiğiniz ROM dosyalarının bozulmuş olması veya hatalı indirilmiş olması gibi nedenlerle yükleme işlemi başarısız olabilir. ROM dosyalarının doğruluğunu doğrulamak için indirdiğiniz dosyaların MD5 checksum değerlerini kontrol edebilirsiniz.

2. Miflash tool'u güncelleyin. Miflash tool'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Güncel bir sürümünün olduğunu kontrol etmek için resmi Xiaomi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

3. Rom yükleme işlemini doğru yapın. Miflash tool veya twrp kullanarak ROM yükleme işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirdiğinizden emin olun. Bu işlemleri yaparken, dosya yolu ve ROM dosyasının adının doğru olduğundan emin olun.

4. Cache ve Dalvik Cache'in silinmesini deneyin. Telefonun menüsünden veya twrp'den Cache ve Dalvik Cache'i silmeyi deneyin. Bu adım ROM'un doğru bir şekilde yüklenmesine ve telefonun yeniden başlatılmasına yardımcı olabilir.

5. Telefonunuzun boot.img'sini güncelleyin. Boot.img dosyaları, telefonun başlatılmasını yönetmek için oldukça önemlidir. Boot.img dosyasının güncellemesi yüklü bir ROM ile uyum sorunlarına neden olabilir. Boot.img'nin güncel versiyonunu indirip yükleme işlemi yaparak sorunu çözebilirsiniz.

Bu adımların herhangi biri sorununuzu çözemezse, telefonunuzun donanım sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda cihazınızı yetkili servise götürmenizi öneriyoruz.

Üst Alt